Olayın aynısı benim de başıma 4 yıl önce gelmişti.Üsküdar sahilde tam merkezde, U dönüşü yasağı tabelası altından 40km hızla geçerken, karşı şeritten gelip bu yasağa hergün yüzlerce defa zevkle uymayıp dönen bir taksiyle burun buruna çarpıştık.Havada uçup 3 metre uzağa düşmüşüm.Bisiklet başka bir yerde, ben başka bir yerdeydik.Sırt üstü yatıyor ve hareket edemiyordum.Bisikletimi sordum.Gidonu ortasından kırılmıştı.
Taksinin ön camı patlamıştı.Sanıyorum önce ön camına uçtum.
Benim sol böbrek bölgemde derin ve 10 cm uzunluğunda yarık oluşmuştu.Numune hastanesine kaldırılmayı istedim. (en yakın ve çalışma bölgem içindeydi)
Dikişler atıldı.Bütün branş hemileri gelip kontrol ettiler ama beyin cerrahisi hekimi defalarca sordu.Başını yere veya bir noktaya çarptın mı? Çünkü kalitelisini almak amacıyla ertelemek zorunda kaldığım kaskımı henüz alamamıştım ve kazayı kasksızken yaşamıştım.Allah korumuştu ve başımı çarpmamıştım.Ama o olaydan sonra 2 hafta iş göremez raporu alıp, 1 ay da bisiklete hiç binemeyince hemen ilk işim kask almak oldu.
Taksiciye acıyıp şikayetçi olmamıştım ama sadece masraflarımı ödemesini istemiştim.Şikayetçi olmadıkça böyle bir talebin işe yaramadığını öğrendim.Umarım şikayetçi olmuşsunuzdur.
Bu arada hastanede böbrek bölgesinden sorun ve kan değerlerimde gariplik olduğu için "sonda" takılmıştı ki dünyada böyle bir acı ne tattım, ne de kimse tatsın derim.Acınızı anlıyorum ve şifa diliyorum.
Kanunsuzların güçlü olduğu, demokrasinin ve insan hayatının sadece kağıt üzerinde yazılı olduğu, modern yaşamdan uzak bireylerin arasında sıkışmış bir azınlığız biz.Onların torunlarına kadar dünyayı koruyacak bir aracı kullanırken, onlar bizi mağdur duruma düşürmekten çekinmiyorlar.Kaskın bile yetmediği durumlar olabiliyor.
Siz bile bisikletseverler olarak bir yol bisikletçisini, kaska ek olarak dizlik, dirseklik ve üst vücut koruması ile binerken görseniz gülersiniz.Ama ben ona saygı duyarım.Çünkü düşmanını iyi tanıyor derim.
Sizden ricam, bu olayı çocuğa araba çarptı, uf oldu, kask takmadı haketti şeklinde sindirmelerine izin vermemeniz ve bütün gazetelerin köşe yazarlarına, tv kanallarını da telefonla arayıp haber yapma talebinizi dile getirerek halka duyurmanız.Kask takmamıştır, sonucu böyle kötü olmuştur ama yine de arada kaynamaması gereken büyük yanlışlar vardır.
Bisikletçinin yolu, otomobil yolundan çizgi ve işaretlerle ayrılmak zorundadır.
Otomobiller, bisiklet yollarına giremezler.
Bisiklet yolu olmayan yerlerde, bisikletler karayolunu kullanırlar.Ve eğer hızı yüksek ise, orta şeritte bile gidebilir.
U dönüşü yasağ tabelaları, çiğnenmek içn değil, uymak içindir.
Trafik polisleri kuralları uygulatmak zorundadırlar.Bunun için maaş alıyorlar.Yoksa sadece yedikleri rüşvetler değil, maaşları da haram sayılır.
Geçmiş olsun.