Scudo Sports

Soğuktan donan süspansiyon

palabeyi

Aktif Üye
Tepki
214
İsim
bünyamin palabıyık
Bisiklet
Ghost
Soğuktan dolayı süspansiyonu çalışmayan oldu mu hiç.

Scudo
Yağlı yaylı maşalarda normal olabilir bu durum benimde gidon sertleşiyor ki furçtaki gresin yapısından.

• Beğen
Tepkiler: gok
Yaylı maşada olmuştu sadece maşa değil vites sistemine de kar dolup donduğu için vitesler çalışmamıştı, fren pabucunun kalitesizliğinden olsa gerek frene basınca janttın üstünde pabuç buzda kayar gibi kayıyordu

@devr-i cihan Ben Sr Suntour Xcm kullanmıştım şu an Xcr kullanıyorum.Soğuk havalarda 7-8 cm esneme mesafesi varken 3-4 cm ye düşüyor ve maşa çok sertleşiyor.Bu durum havaların soğuk olduğu her durumda oluyor hocam.Sanırım yaylı maşaların hepsinde var.

Benim maşa xc 30 havalı ama yine de soğuktan çalışmıyor. Çalışma mesafesi şuan 0. Bezen eve çıkartıyorum ısınınca kendine geliyor ama dışarıda biraz durunca sonuç yine aynı. Vites ve frenlerimde sıkıntu yık çok şükür takır takır çalışıyor @Aşkın Erkin

• Beğen
Tepkiler: Aşkın Erkin
@devr-i cihan Anladım hocam.Dediğiniz gibi evin içindeyken normal haline dönüyor.Maşanın sertlik ayarı en yumuşakta mı ? Biraz sert ayardaysa ondan da olabilir.

Havalı maşada sertlik ayarı yok, onun yerine maşaya basılan hava ne kadar çoksa o kadar sert oluyor. Maşanın geri tepme ayarı var bende @Aşkın Erkin

@devr-i cihan Sertlik ayarı havalı maşaların çoğunda var.Xc modellerini bilmiyorum.Ki birçoğunda tek bacağı havalı diğeri yine yaylı oluyor.Dediğiniz de rebound ayarı.

Geri