Scudo Sports

Soğuk havada bisiklet sürmek

Soğuk havada bisiklet sürme konusunu hortlatmak için biraz erken olmuş ama soğuk havada sürmek bence daha iyi vücudun ısındıkça montunun fermuarını açarsın, soğudukça kapatırsın, kısa ve orta mesafeleri terlemeden gidersin. Yazın maalesef vücut sıcaklığını giysilerin fermuarı ile ayarlamak gibi bir seçenek olmadığından 2 dakikada terden sırılsıklam olunuyor. Yılın 12 ayı bisiklet kullanan biri olarak benim için bisiklet sezonu Aralık, Ocak ve Şubat aylarıdır.
Kesinlikle katılıyorum. Kışın sürmenin tadı bambaşka. Bir de yaşadığınız yer yazın nüfusu artan bir şehirse trafik de sıkıntı oluyor.
Kışın kendi vücudunuza göre doğru giyim şeklini bulduğunuzda çok keyifli oluyor. Olumsuz olarak bahsedebileceğim tek konu kışlık giyimin maalesef maliyetli olması.

Scudo
Kışın koşmanın ne demek olduğunu çok gördüm karda kaygan pistte şehirde 2-3 defa düşerek koştuğum zamanları biliyorum ama -1 derecelerde bisiklet nasıl olacak çok merak ediyorum Ankara gibi bir şehir için Ekim ortası soğuk başlıyor mart ortalarına kadar.Kışlık giyim ürünleride (bisiklet için) çok pahalı bakalım kışın bisiklet sporu nasıl olacak :krsn:

Rüzgarda üşütmemek için softshell mont giyiyorum, koltuk altları fermuarlı ama ne yapsam aşırı terletiyo böyle zamanlarda.

Eylül-ekim ayları için rüzgarlık olarak ne önerirsiniz?

(link) bunu kullanan var mı?

Softshell olarak Mizuno Hineri BT Softshell kullanıyorum, polarlı değil içi, termal örgü. Bu yüzden terleme yapmıyor. Bazı kesimleri de hava alması açısından delikli. Çok memnunum.
Rüzgarlık olarak Endura Pakajak aldım fakat henüz kullanmadım.

• Beğen
Tepkiler: firestone
Çetin ne giyiyormuş ben anlamadım. Don mu giyecekmiş taytın altına ne yapacakmış? Yau bizim burada bir abi vardı @cazci Cem abi de tanır kendisini, isim vermeyeyim. Taytın altına don giyerdi. Sorduğumuz zaman da; "Ya işte kaza falan olsa üstün başın yırtılsa öyle g.t baş açık hastaneye gitmek rezillik olur" derdi.

Ana dogru ha ben hic oyle dusunmemistim. Bi kaza olsa her sey meydanda 😅😅

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
Rüzgarda üşütmemek için softshell mont giyiyorum, koltuk altları fermuarlı ama ne yapsam aşırı terletiyo böyle zamanlarda.

(link) bunu kullanan var mı?
Linktekinin aynısını ben kullanıyorum tahminimce Ekim ortasından sonra sıcak tutmakta pek işe yaramayacaktır:booo: hatta şimdiden ısıtmakta zorlanıyor insanı biraz pedallamadan ısınamıyorum üstümdeyken.

• Beğen
Linktekinin aynısını ben kullanıyorum tahminimce Ekim ortasından sonra sıcak tutmakta pek işe yaramayacaktır:booo: hatta şimdiden ısıtmakta zorlanıyor insanı biraz pedallamadan ısınamıyorum üstümdeyken.
Bisikletin giyinme mantığı bu zaten. Yola çıkarken üşü yolda ısın. Yola çıkarken üşümezseniz yolda aşırı terlersiniz.

Bunu satın alalı yaklasik 1 hafta falan oluyor ama henüz sürüşte deneyimleme fırsatım olmadı. Fakat iç tarafına katlanıp ufak bir hale gelmesi ve çok hafif olması sebebiyle çok başarılı buldum. Memnuniyetle kullanacağımı düşünüyorum.

• Beğen
Merhaba, standart beden olmayan, numaralı (XL veya XXL) BALAKLAVA markası önerebilir misiniz? Standart olanlar (mesela Decathlon) esnek olduğu halde bana küçük geldi, teşekkürler

2 derece kuru soğukta sürmüşlüğüm var. eller ve ayaklar ve kulak iyi korunursa bu turlarda güzel oluyor..

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Kaliteli kumaştan, düzgün kalıplı, detaylara özen gösterilmiş kışlık ceket üreten yerli firma bekliyoruz 👀

Kar elbiseniz varsa -26°C'de çok rahat bisiklet sürersiniz. Tabii, o sıcaklıkta atletle dolaşıyormuş gibi hissedersiniz ama iddialıyım, Ankara'da otobüsler yolda kalırken sulu karla çamurluğunuzun, frenlerinizin çalışmaması bile sizi yolunuzdan alıkoyamaz.
Az kiloluysanız soğuk, hipertermi eşiğinizi öteleyerek tam tersine, idman kapasitenizi arttırır.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Merhaba, standart beden olmayan, numaralı (XL veya XXL) BALAKLAVA markası önerebilir misiniz? Standart olanlar (mesela Decathlon) esnek olduğu halde bana küçük geldi, teşekkürler

(link)

(link)

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Teşekkürler İrfan Bey.

• Beğen
Tepkiler: lrfan
Çetin ne giyiyormuş ben anlamadım. Don mu giyecekmiş taytın altına ne yapacakmış? Yau bizim burada bir abi vardı @cazci Cem abi de tanır kendisini, isim vermeyeyim. Taytın altına don giyerdi. Sorduğumuz zaman da; "Ya işte kaza falan olsa üstün başın yırtılsa öyle g.t baş açık hastaneye gitmek rezillik olur" derdi.
Abideki hayal gucune hayran kaldim ya, kaza oluyor, hastanelik oluyorsun, tayt yirtiliyor ve g.t baş acikta kalip herkese rezil oluyorsun. Hahahahaha

Camiamız kerameti kendinden menkul, nev-i şahsına münhasır insanlarla doludur..:koptum:

Geri