Scudo Sports

Smp Sele

Konuyla alakası yok ama makina ateş maşallah @mariokaldato Raşit Abi, hayırlı olsun tekrardan.Ama şu QR mandalı maşaya paralel sıksan ya STI kolunu sevdiğim :koptum: Yoksa oraya bim poşeti falan da asılmaz ama bilemedim şimdi.

Scudo
@Vedat_Çakar Güzel bir inceleme olmuş,teşekkürler.
Size birkaç sorum olacaktı; cevaplarsanız çok sevinirim.
-Bisikletinizin kadro geometrisi nasıl?(Endurance,aero,tırmanış gibi)
-Bu SMP TRK modelini SMP firması hangi tip bisikletler için tavsiye ediyor?
-Bu SMP TRK modelini SMP firması ne tarz sürüşler için tavsiye ediyor?(Agresif,uzun mesafe,relaxed pozisyon gibi)
-İncelemenizden sonra fikrinizde herhangi bir değişiklik oldu mu?
-Bu model yerine SMP'nin şu modelini alsaydım dedirten bir model oldu mu?
-Birkaç gün üstüste 200 km lik uzun mesafe sürüş gerçekleştirdiğinizde herhangi bir ağrı,sızı,tahriş oluyor mu?
-Bu modelde gördüğüm kadarıyla sele dolgsu çok fazla bunun avantaj ve dezavantajı var mı?
Ben Specialized Power Comp sele kullanıyorum.(Bisikletim endurance kadro ve vücut esenekliğim iyi değil.)150 km ye kadar sürüşlerimde bana çok yeterli geliyor.Asıl sorunu birkaç gün üst üste yaptığım 200km lik turlarda çok fazla tahriş ,açık yara yapıyor.Genital bölge baskısı Specialized'ta da kesinlikle olmuyor.
Benim hedefim Trans Türkiye Ultra Bike Race'de 12 gün üstüste toplamda 2500 km yapmak.Bu SMP TRK modeli bu amacıma hizmet edebilir mi?Ya da siz şu seleyi almalısınız diyebileceğiniz bir Smp modeli var mı?Bu sele sorunlarından o kadar çok sıkıldım ki parası ikinci planda?

@hamlet2006

Merhaba Öncelikle beğenmiş olmanıza sevindim.

* Şimdi sorularınıza dilim döndüğünce cevap vermeye çalışayım.
kullanmakta olduğum bisikletimin kadrosu aero değil daha çok yarış kadrosu ki KTM nin yarış takımı da geçtiğimiz seneye kadar bu kadroyu kullanmaktaydı ancak görünüşte biraz Endurance ye benziyor bunun nedeni de sanırım muadillerine göre alın borusunun yaklaşık 10mm kadar daha uzun olması.
* Kullanmakta olduğum SMP TRK modeli aslında Trekking in kısaltılması ve e-bike ve gezinti bisikletleri için daha uygun olduğu yazıyor ancak benim vücut ölçülerime ve sürüş pozisyonuma göre uygun tercih olacağını düşündüm ki şuan için çok memnunum.
* Selenin asıl hitap ettiği relaxed sürüşler ancak biz zamanından bu yana o kadar kötü stock seleler ile 200+ km sürüşler yapmışız ki uzun mesafede bize sağladığı konfor için bu seleyi bir çok amaçta kullanmak mümkün diyebilirim.
* Fikrimde bir değişiklik olmadı ki ben bu seleyi para ödeyerek satın aldım ve 100 km hiç durmadan sürüş yapabiliyorum.
* Kilo olarak yaklaşık 100 gr kadar ağır ve şekil olarak ta biraz tombul fırsatım olsa saf kan yarış road bike ler için olan modellerini de denemek isterdim ama bu seleden memnun değilim anlamına gelmiyor, keyifle kullanmaktayım.
* Bir kaç gün üst üste 200 km nin üzerinde sürüş yapma fırsatım olmadı ne yazık ki :) ancak Bursa Bandırma arası çok sık gidip bir gün sonra dönüyorum yaklaşık 120 km lik sürüşler oluyor sıfır tahriş elbette mümkün değil ancak eskiye oranla inanılmaz bir konfor sunduğunu söyleye bilirim.
* Evet sele dolgusu olarak jel kullanılmış avantajı süngerden daha uzun ömürlü ve daha konforlu olması dezavantajı ise ağırlık.
* Aslında sele olayını ben çok kişisel ve şans faktörünün yüksek olduğu bir konu olarak değerlendiriyorum, hedefinin çok iyi bulunduğunuz şehre göre bisikletçilerden test amaçlı olanlarından edinip kullana bilirsiniz, ben SMP TRK modelinin reçeteniz olabileceğini düşünüyorum ancak sizi yanlış yönlendirmek te istemem.
Ben Bursa da ikamet etmekteyim eğer fırsatınız olursa selemi size denemek için memnuniyetle ödünç vere bilirim.

Geri