Scudo Sports

SLX M675 vs Deore M615 Hangi HD Fren Seti

E.Balkan

Aktif Üye
Tepki
57
İsim
Erdinç
Bisiklet
Kron
Öncelikle herkese iyi günler bu perşembe komple fren setimi değiştirmek istiyorum ama 2 fren seti arasından kaldım sizler hangi seti önerirsiniz ? yorum ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

(link)

(link)

yorum ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

Scudo
Seçenekler arasında 20 tl daha verip SLX almak daha mantıklı. Ama daha ucuzu da var:(link) Kargo ve vergi dahil 340 lira civarına geliyor

@Çağlar Çağlayan
Kac günde gelir acaba var mı bir bilginiz ? çünkü fren sistemi iyice gitti

@E.Balkan Ortalama 10-15 gün içinde geliyor. Ülkeye 1 haftada giriyor ama pttnin getirmesi de 1 haftayı buluyor genelde

SLX M675'ler ile birlikte RT86 160mm rotor kullanıyorum. Kesinlikle SLX'den yana yap tercihini, fren konusunda sorun yaşamazsın kolay kolay.
Balata ve rotor seçimine dikkat etmediğin sürece SLX'lerden verim alamazsın. SLX orjinal balatalardan şaşmamaya çalış.

Yalnız merlinden alacağınız fren fiyatının üzerine %18 gümrük vergisini unutmayın ;)

Amerika'dan gelen ve 75€'yu geçen ürünler için %18, diğer ülkelerden gelenler için ise %20 vergi alınıyor..

@pohuman Yanlışınız var.

Fiyatı 75 euro ile 1.500 euro arasında olan ürünler için tek ve sabit oranda gümrük vergisi ödenir. Bu vergi oranı Avrupa Birliği'ne üye ülkelerden gelen ürünler için %18, diğer ülkelerden gelenler için ise %20'dir. Burada vergilendirme oranına kargo ücreti dahil değildir.

Ürün 74 Euro + Kargosu 20 euro ise , 74 euro baz alınır.

@Halilibrahim bi yerde öyle okumuştum ama %2'nin aramızda lafı mı olur. :) Kargo hariç vergi ödendiğini biliyorum. Aslında alışverişlerimin %90'ı yurtdışı. Son alışverişimde Almanya'dan gelen ürünlere %20 değilde %18 ödemişim. Şimdi siz söyleyince hesapladım ve farkettim. :)

ahah benlik %5 de olsa fark olmaz hocam. Ben bir yanlışı düzeltmeye çalıştım sadece.

Ben ödemediğim sürece sorun yok :D

@Halilibrahim

Teoride öyle ancak pratikte değil maalesef :) 400-500€ civarı çok alışverişim oldu. Maalesef her seferinde vergilendirmeye kargoyu dahil ettiler. Son seferinde kargo hariç 75€ altı siparişime (+19,95€ kargo) de vergi işliyorlardı. Paypal, sipariş detayı vs çıktı alıp gittim, anlattım vs yandaki memur müdahale etmese yine vergi ödeteceklerdi :D

yorum ve yardımlarınız için teşekkür ederim sanırım SLX öncelik olacak bugünde Deore LX gördüm bisikletçide ki arkadas bana Deore LX'in daha iyi olduğunu söyledi ama araştırdıkça SLX'in daha iyi olduğunu anladım arada ki yaklasık 100 TLlik performans farkı var mı acaba ?

Onu diyen yanlış söylemiş. Slx elbette lx'in üzerindedir sıralamada

şöyle birşey gördüm şimdi iyice kafam karıştı deore xt neden bu kadar ucuz ?

(link)

@E.Balkan

Bu frenlerden kullandım :) gayet güzeldir. Eğer kullanıcı iseniz sonradan satma gibi bi niyetiniz yoksa alınabilir. Özellikle fren hissi muhteşemdi bana göre.Görüntü olarak tatmin etmeyebilir ama yeni seri frenlerden daha güzel bunların hissi bence. Deneme şansınız varsa bi deneyin derim.

yorum ve yardımlarınız için teşekkür ediyorum SLX M675 setimi taktırmış bulunmaktayım ve diğer HD frene göre aradaki fark muhteşem

@E.Balkan frenleri Merlin'den mi aldınız? Eğer öyleyse bir problemle karşılaştınız mı?

@kafnun fren setini çınar bisikletten aldım suana kadarda kendi hatam olan yağ sıcratma olayını katmatsak herhangi bir problem yaşamadım

• Beğen
Tepkiler: kafnun
Geri