Scudo Sports

SLX M660 ile M670 farkı ?

Tepki
12
Bisiklet
Bianchi
İyi pedallar arkadaşlar;
Bu iki aynakol arasında
  • üretildikleri yıl
  • dış görünüşleri
  • model numaraları
dışında ne fark vardır acaba ? bileniniz yada bir kaynağa yönledirebilecek varsa minnettar kalırım.
Teşekkürler, Saygılar

Scudo
Shimano
-FC-M660
Üretim yılı: 2011-2012
Dişli sayısı : 44-32-22T/48-36-26T
9-10 vites desteler
HG zincir kullanır
Hollowtech II kullanır

-FC-M670
Üretim yılı: 2013
Dişli sayısı : 42-32-24D/48-36-26D
10 vites destekler
HG-X zincir kullanır (Tamamen dağ bisikletleri için tasarlanmış ve dış tarafı ön vitesiç tarafı arka vites değişimi için yeniden tasarlanmıştır)
Hollowtech II kullanır
Eksik bilgiler vardır mutlaka ama bildiklerim bu kadar.

@BF Okuru

Esasen 10 lu sistem için bu iki aynakol arasında kalmıştım. Anlattıklarınıza göre M670 biraz daha geliştirilmiş, iyileştirilmeler yapılmış fakat yaptığım yüzeysel bir araştırmada çoğu sitede M660 M670 ten daha pahalı ya satılmakta ve 660 hakkında daha fazla yorum ve kaynağa ulaştım bu biraz kafamı karıştırdı ?

ve ayrıca sizlerin tercihi hangisi olurdu ve neden ? :)

Teşekkürler Saygılar .

FC-M660 modelinin FC-M670 modelinden neden biraz daha pahalı olduğuna verecek bir cevabım yok, nedenlerini araştırmak gerekli. Hiç kafanı karıştırmasın bu durum, sonuçta yeni olan herzaman bir önceki modele göre iyileştirmeler içerdiği için yeniyi tercih etmek gerek, benim tercihim FC-M670 modelinden yana olurdu, çünkü FC-M660 modeli daha hantal kalıyor.

@BF Okuru

yorumunuz için teşekkürler, kararsızlığımı böylece sonladırmış oldunuz. bende tam olarak öyle düşünmüştüm :)

Halihazırda böyle bi konu açılmışken burdan yazayım. Slx 670 aynakolumu 2 liye çevirmek istiyorum ikili seçeneklerinde 40-28, 38-26, 38-24 seçenekleri mevcut. Üzerinde bulunan 24 dişle 24-38 aynakol yapabilir miyim. Olursa ön aktarıcımı(slx 670) değiştirmeden kullanabilir miyim? Cevaplarınız için şimdiden teşeklürler

@gültekin bölükbaş
* İkili ve Üçlü aynakolların ; Yani, FC-M670 Üçlü / FC-M675 Dyna-Sys / FC-M675 modellerinin yapıları birbirlerinden farklı oldukları için Üçlü aynakol'u ikili'ye çevirmen olanaksız.
* Sendeki FD-M670-B Ön değiştirici, sadece üçlü kombinasyon desteklediğinden mümkün değil, aynakol'u ikili aynakol ile değişitirdiğinde kullanacağın ön değiştirici modeli ise FD-M675-B
* Kullandığın vites kolu modeli SL-M670-I modeli ise soldaki ön değiştirici vites kolunun altında küçük bir tırnak vardır, o tırnak sayesindede aynakolu ikili ile değiştirdiğinde o tırnağı çevirirsen ön değiştirici vites kolun ikili kombinasyona geçer ve ön değiştiricini değiştirmek zorunda kalmazsın. Eğer SL-M670 vites kolu kullanıyorsan büyük ihtimalle aynı tırnak ondada mevcuttur.

Evet hocam vites kolunda 2 liye çeviren tırnak var onda sıkıntı yok. Sadece aynakolumda tereddütlerim var fiziksel olarak görüntüler ve mil uzunlukları aynı. Bazı bisikletçilerden değişimin olabileceği hakkında söylemler duyduğum için siz değerli forum üyelerine danışmayı uygun gördüm. Farklı yönde görüşleri olan varsa yorumlarınıza açığım.

Dişli sayısı : 44-32-22T/48-36-26T

Dişli sayısı : 42-32-24D/48-36-26D

Bu ikisi arasindaki fark nedir ?

Geri