Scudo Sports

SLX Aynakol hollowtech Spacer (Pul)

Ercan Cebeci

Forum Demirbaşı
Tepki
240
Bisiklet
Scott
Merhaba arkadaşlar,

Forumdan bir arkadaştan slx aynakol ve göbek aldım yalnız aşağıdaki resimlerde bulunan spacer yada pul denen parçaları yok. Bu parçaları nerden temin edebiliriz. Kadromun göbek yuvası 68mm. Bu pulların 2.5 , 1.8 ve 0.7 mm gibi genişlikleri var. Hangi genişlikte kaç adet pula ihtiyaç var acaba?

Ayrıca elinde pul olan varsa bana ulaşırsan çok sevinirim.

http://s11.postimg.org/p4kryikwz/41_NLQbl_RAIL_SX300.jpg

http://s11.postimg.org/jf4je7eqr/indir.jpg

Scudo
@Onur Kuzik

Teşekkür ederim burdan alabilirim. Yalnız m660 slx teki göbeğe uyarmı acaba linkte xt yazıyor ve genişlik 2.5mm. Erdoğanlarda bu aynakolun teslimat kapsamında aşağıdaki bilgiler var. Paket içeriğinde 3 farklı kalınlık belirtilmiş.

Teslimat Kapsamı :

- 1 x Shimano SLX aynakol ( FC - M660 ) ( 48-36-26 )
- 1 x chainguard
- 1 x Sıhmano orta GÖBEK SM - BB70
- 3 x 68/73 orta göbek gövde için iç yatak ayırıcı pul ( 2.5 , 1.8 ve 0.7 mm )

2,5 milim uc tane olmasi lazim 68 milimlik kadron varsa.tabi birde aynakol uclu ise ikililerde farkli.bulamaz isen sende kesebiliyorsun ayni kalinlikta bir plastik bul kes ben cok urettim o sekilde problemsiz kullandim zaten maksat bosluk kapatmak

• Beğen
Tepkiler: Ercan Cebeci
göbeğin takıldığı yerin uzunluğuna bağlı olarak pul takıyorsunuz her kadronun da uzunlugu farklı olur. bu pul ön aktarıcınızın aynakolunuzun vs. tam oturup oturmamasını sağlar. deneme yanılma ile bakmanız gerekecek.

@ERCAN CEBECİ

Rica ederim, size lazım olan 2,5 mm. Hatta SLX'in bir çok serisi 2,5 mm.

• Beğen
@Ferhat Köse
Aynakol 3 lü. Aslında ben aynakolu taktım bir boşluk yok ama daha sonra böyle birşeyin olduğunu farkettim. Parçanın bi özelliği yoksa kendim yapabilirim bende. Teşekkür ederim fikir için.

@Cengiz Gökalp

Şu anda hiç pulsuz vitesler geçiyor. Yalnız en küçük dişlide aktarıcın teli biraz boşta kalıyor. Aslında taktırırken aynakol kadroya olması gerekenden daha yakın duruyormuş gibi geldi bu yüzden biraz araştırınca bu pulların takılması gerektiğini öğrendim.

@ERCAN CEBECİ

Bosluk aliyor derken yanlis anlatmisim.o pullarin gorevi zinciri duz tutmaktir yani zincir rublede en kucuk disli aynakolda en buyuk dislide iken en iyi konumda olmasini saglamak.sizde o pul olmadigindan muhtemel zinciriniz disa dogru acili duruyor.zinciri orta yapraga yada kucuge aldiginizda ise surekli capraza dusecektir.

• Beğen
@Ferhat Köse

Aynakolu söküp bir daha baktım epeyce bir boşluk varmış aslında. aynakolu mil ekseninde itince sağa sola oynatabiliyorum. Acil olarak hollowtech anahtarı bulup yapmam gerek :) Dediğiniz gibi o pulların pek bi özelliği yokmuş kendimde birşey uydurabilirim. Çok teşekkür ederim.

@ERCAN CEBECİ

Disli tarafina iki adet 2,5 milimlik yani yarim santimlik diger tarafa bir tane 2,5 miliklik yukselti yapmaniz gerekiyor

• Beğen
Ferhat beye katiliyorum,

- 68mm'ler de zincir tarafina 2 ve kol tarafina 1 tane
- 73mm'ler de zincir tarafina 1 tane ve kol tarafina hic takilmiyor

spacer'ler 2,5mm oluyor...

Buyurun en iy bu resim size yardimci olacaktir...:in:
http://i.imgur.com/9CL1zny.gif

@Ferhat Köse

@Murat Cömez

Yardımlarınız için çok teşekkürler. Çok net olarak anladım.

@Murat Cömez

Kardeş bu 68mm veya 73 mm ne demektir benim elimdede deore m590 var bilgi için sordum cevaplarsan sevinirim

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Arkadaşlar bu spacer ların 2.5 mm olanlarından nerede bulabilirim?
2 adete ihtiyacım var

Kimseden cevap gelmeyince internettede bulamayınca (yurtdışında var) kendim yapmaya karar verdim. Sorunum aşağıdaki resimde orta yatak ve pedal arasındaki boşluk.

Dosyalar

• IMAG2159.jpg
    IMAG2159.jpg
    49,3 KB · Okunma: 28
  • Beğen
Tepkiler: MakRo
IMAG2160.jpg İlk önce 2.5 mm plastik bulmam gerekiyordu. Evdeki plastik tabaklardan biri uygun çıktı

• Beğen
Daha sonra çizdiğim yuvarlakların ortasına delikler açtım buradan kıl testere ile kesilecek.
IMAG2161.jpg IMAG2162.jpg

• Beğen
Fakat daha sonra yaptığım 3 spacer ı üst üste koyup ölçtüğümde 6 mm çıktığını gördüm. Tabağın kalınlığı yanlarda 2.5mm tabanda 2mm imiş. 2.5 mm başka plastik bulamayınca tornacıya gittim bir tane 5 mm bir tane 2.5 mm yaptırdım. Adamın 10 dakikasını bile almadı.
IMAG2163.jpg IMAG2164.jpg IMAG2165.jpg

Geri