Scudo Sports

SJ4000 Aksiyon Kamerası (bozuldu)

Birhan K.

Forum Bağımlısı
Tepki
1.928
Selamlar,

SJ4000 aksiyon kamerasıyla ilgili kafası karışık pek çok arkadaş gördüğüm için kendi izlenimlerimi yazayım dedim.

1) Kameranın içinden pek çok aksesuar çıkıyor, malumunuz. Ama bu aksesuarların %90'ını hiç kullanmayacaksınız. O yüzden "oo bol aksesuar alırım bi dal" demeyin, sadece ve sadece çekim kalitesine odaklanın.

2) Çekim kalitesi gündüzleri gayet iyi, geceleri berbat. Yani ışığın az olduğu ortamlarda berbat çekiyor. Mesela gündüz vakti Saraçhane altgeçidine girdiğimde orada da görüntüyü korkunç düzeyde kötü kaydetmişti. Gece karanlığında çektiğim videoların iğrençliğine değinmiyorum bile.

3) Kamera sağlam değil, çabuk bozuluyor, çok hassas. Benimki bozuk/mıcırlı asfalta dayanamayıp 500-600 km sonucunda ahirete intikal etti. (Gidona bağlamıştım, kaska bağlasam böyle olmayabilirdi.) Yani ismi "action cam" ama pek "action"a gelmiyor.

Yani özetle, action cam olayına yeni başlayan kişiler için ideal sayılabilir. Ama aşırı ekşınlı ortamlarda kullanacağım diyorsanız, gidin GoPro alın daha iyi. Yoksa bunun sizi yarı yolda bırakması muhtemel.

Sorularınız varsa onları da yanıtlamaya çalışırım.

Scudo
SJ4000'in bende ki SJ1000'in abisi olarak görüyordum ama demekki fos çıkmış. 1 Yıldır çıktığım her turda yanımdadır kendisi. Gece çekim konusuna gelecek olursak
valla SJ1000'den çok memnunum o konuda da, youtube'dan görüntüleri izleyip almıştım.

Kötü olmuş SJ4000'in böyle olması..

Yazdıklarınıza katılıyorum, bikaç kullanımdan sonra bende son turumda gidon aparatını kırdım yarı yolda kaldım video çekemeden. Bundan sonra kask aparatı ile kullanacam mecbur. Çekim kalitesi gündüz normal bi kullanıcı için tatminkar bütçe varsa gopro alınması mantıklı.

Evet, haklısınız. Sadece kamera değil, kamera aparatları da çok dandik. Ben de gidon aparatını kırdım. Sonra bir şekilde japon yapıştırıcısı ve esnek-kaymaz lastik kullanarak (olabildiğince) tamir ettim. Tabii ki eskisi kadar sağlam olmadı.

GoPro virali gibi yahu :)

Benim kafam karışıktı, ciddi ciddi almayı düşünüyordum, şu an vazgeçtim. Teşekkür ederim :)

2. el GoPro daha mantıklı.

Bütçesi olup da aksiyon kamerası almayı düşünenlere Sony HDR-AS30V modelini öneririm. Özellikle ses, görüntü ve kablosuz aktarım kalitesi üst düzeyde...

Bu tarz kameralarin mountlari ciddi sekilde kalitesiz oluyor. Cinden aldigim hd bir kamera da ayni sekilde kirilmisti. Gopro mountumun da kirilmisligi var aslinda.
Gopro nun muthis bir pazarlama gucu var. Herkes icin ilk aksiyon kamera markasi. 1 sene kask ustunde haritalama araci gibi, yumruk kadar dik duran bir sekilde kullandim. Daha sonra contour+2 aldim. Aradaki zekice farklar Gopro yu komik bir kamera haline getirdi benim icin :)

Hayır yani, illa GoPro alın demiyorum, alternatiflere yönelin demek istedim :) Hatta aslında sadece "SJ4000 alırken bir kez daha düşünün" demek istemiştim.

@Birhan K.

Ben size yanit olarak yazmamistim yanlis anlasilmasin. Genel olarak yazdim :) Her aksiyon kamerasi adi gectiginde gopro akla gelmesi gopronun pazarlama basarisi :)

Ben de aslında size cevap olarak yazmamıştım, Yusuf'a cevabendi daha çok :) Alıntı yapmayınca iyice karıştı desenize.

@verisakeet

İyi güldüm bu mesaja. Benim ikinci kameram polaroiddi. Counter'a benziyordu. Güzel yanı ,su geçirmeyen koruyucu kutuya ihtiyacı yoktu.Tabi bunun pil değişememe gibi kötü yanları da var. Şu an gopro kullanıyorum ama çoğunlukla göğsümde olduğundan sıkıntı yok. Ama kafaya takarsam hem şekil olarak çok ilgi çekiyor hem de ağırlık merkezinin yukarda olması sebebiyle oluşan yükün miktarı artıyor. Bu da uzun yolda rahatsız ediyor.

(polaroid kameramı 2.kullanımımda mountundan çıkaramıyınca geri verdim,kargoya geri bıraktığım gün paramı iade ettiler.Teşkkürler amazon) Bu da amazon virali olsun

Tam aliexpress'ten satıcıya yazarken okuyunca var bu işte bi hayır dedim. Peki nasıl bir bozulma renkler mi kaydı yoksa hiç mi açılmıyor?

@Soner Közen

:)

Amazon o konuda gercekten basarili. Gerci Amerika da iade islemleri herzaman kolay. 2-3 aydan fazla deneme sureleri verenler bile var.

Housing i ile kullanilmasi mecburi olan kameralar agirlik konusunda epey kaybediyor. Go proda kamerayi acip, bekleyip record a basmam gerekiyordu, bastim mi basmadim mi emin olamiyordum, housing ile iyice agirlasiyordu, yagmur varsa full housing gerekiyor bu da tum sesleri yok ediyor.

Dik durusundan dolayi iyice kask ustunde titresim yapiyor bir de durus kask uzerinde epey verimsiz. yan takma sansimiz da yok.

Contour tek tus, start stop, lazer ile nereye baktigini ayarlayip, bluetooth ile izleyebiliyorsunuz, ayrica gps de dahil edilmis. lensin kendisi dondugu icin kask ustune yan takilabiliyor, cok ufak sekilde duruyor kask ustunde. yagmur vs de gecirmiyor. Ancak marketing rezalet.

Cin mali kameralar ile ilgili de maalesef tekrar ediyorum, mountlar cok kotu plastikten yapiliyor. 35 dolara aliexpressden 720p kamera almistim. 2. gun mount kirildi, kendi imkanlarimla cozumler buldum. Baska kirilan parcalari da oldu tabii. Kameranin kendisi 6 aydir hic sorun cikarmadan kayit yapiyor hala.

Aslında Bende sj4000 kullanıyorum yaklaşık 3 aydır acaba elektronikte olur ya iphone 6 alırsın onda bile arızalarla karşılaşabilirsin senn cihazda sıkıntı olabilirmi bende düşürdüm bi kaç defa hatta bi kere çamurların arasından zarzor çıkardım yıkadım tekrar çalıştırdım şuan bi sıkıntı yok üzüldüm senn cihaz için.

Geri