Jawerbone
Aktif Üye
- Tepki
- 208
- Başlangıç
- 2010—11
- Bisiklet
- Diğer
- Bisiklet türü
- Dağ bisikleti
Bu şey değil mi, yardır yardır yayaların, arabaların üstüne atlayıp kırmızı ışıkta akan trafiğin içine dalan falan arkadaşların yaptığı şeye verilen isim?
Sizin freeride tabiriniz sanırsam benim kastettiğim ile aynı değil. Trafikte kurallara uymamanın freeride ile bir alakası yok. Kastettiğim halka açık alanlarda hareket yapmak, drop atmak, uçmak-kaçmak vs.Yani her ne kadar bu şekilde süren araç sürücüleri maganda oluyorsa ( benim freeride diye tabirim aralara derelere giren, aniden hızlanıp yavaşlayan bir şekilde bisiklet kullanımı) aynı şey bisiklet içinde geçerlidir bence. Sonuçta kanunen sağ şeridin sağ kısmı bizim için ayrılmış. Belki bisiklet yolu varsa orayı kullanmak zorunlu zaten. Bundan dolayı hem boş yere adrenalin yaşamak için canını tehlikeye atmaya gerek yok diye düşünüyorum.
Sizin freeride tabiriniz sanırsam benim kastettiğim ile aynı değil. Trafikte kurallara uymamanın freeride ile bir alakası yok. Kastettiğim halka açık alanlarda hareket yapmak, drop atmak, uçmak-kaçmak vs.
Biraz kanımız da kaynıyor hocam.Her ne kadar mana olarak farklı olsa da bu iş için ayrılmamış bir alanda ki özellikle halka açık olması büyük risk. YouTube'da birkaç kere denk geldim merdivenleri tuttuk güvenli vs. deselerde o alan bisiklet için değil. Türkiye'de belki sayilidir belki böyle akrobasi hareketlerinin yapılması için olan yerler ama bu halka açık alanlarda bu tür aktiviteler yapılmasına olanak sağlamaz.
Biraz kanımız da kaynıyor hocam.Keşke müsait alanlar olsa da bu kadar düşünmesek...
Basketbol sahaları ya da kaykay pistleri gibi en azından kendi sınırları olan alanlarda neden olmasın yapılabilir. Fakat çocuk parkı, bisiklet yolu, kaldırım gibi yerlerde biraz değil oldukça riskli bir durum. Ormanlık alanlarda da, mtb binilen yerlerin civarlarında geniş hatta eğimli rampalı yerler oluyor oralarda da yapılabilir. Ama şehir içinde diye sormuşsunuz orman size uymuyor bu durumda.Biraz kanımız da kaynıyor hocam.Keşke müsait alanlar olsa da bu kadar düşünmesek...
Hocam yaş küçük olunca şaptınız galiba ama öyle pek video çekeyim atayım merakım yok. Olay o adrenalini yaşamak.Aman diyeyim Tiktok vb. ortamlar için video çekecem diye gaza gelmeyin. Bu arkadaşların başına gelenleri görüyoruz, beğeni uğruna kendi canınızı da başkalarının canını da tehlikeye atmayın.
Sürebileceğim en yakın ormanlık 30km civarı uzaklıkta, her zaman gitmek mümkün değil.Basketbol sahaları ya da kaykay pistleri gibi en azından kendi sınırları olan alanlarda neden olmasın yapılabilir. Fakat çocuk parkı, bisiklet yolu, kaldırım gibi yerlerde biraz değil oldukça riskli bir durum. Ormanlık alanlarda da, mtb binilen yerlerin civarlarında geniş hatta eğimli rampalı yerler oluyor oralarda da yapılabilir. Ama şehir içinde diye sormuşsunuz orman size uymuyor bu durumda.
Hocam yaş küçük olunca şaptınız galiba ama öyle pek video çekeyim atayım merakım yok. Olay o adrenalini yaşamak.
Hangi bahane anlamadım.Böyle bir sorunun tartışıldığını hiç görmedim. Bence "free ride" denen saçma bir olay ile araç altında kalınmanın hiç bir sıkıntısı yok. Doğal seleksiyon bisiklet sporunda da yolunu buluyor. Bu bahane ile başlık da açmış bulundun.
Çok geçmiş olsun hocam. Bazen ne kadar dikkat etsek de, suçsuz olsakta kazadan kaçamıyoruz.Bir anlık keyif için hayatınızı riske atmayın. Sizin yaşınızda bisiklet ile bir kaza geçirdim. Ne yazık ki kolum sakat kaldı. Basketbolda spor kariyerim bitti. Hayatım altüst oldu. Bir yıla yakın süre alçı ile gezdim. 20 kilo aldım. Kas kütlesi kaybettim. Kolum parmak kadar kaldı vs. Toparlanmam uzun yıllarımı aldı. Hala barfiks çekebilmek için kolumu döndüremiyorum. Dirsekten tam dönmüyor. Hayatım değişti resmen.
Kazayı geçirme sebebim de isteyerek adrenalini tatmak değil bu arada. Mahalle arasında 3-5 yaşında bir çocuğun aniden önüme atlaması. Çarpmamak için manevra yapınca metrelerce uçtum.
Trafiğe açık alanlarda araçlar size zarar verebilir. Diğer alanlarda ise siz birine zarar verebilirsiniz. Bisiklet için özel parkurlar dışında ben tavsiye etmiyorum.
Karar sizin tabii. Yaşam da öyle...
Teşekkür ederim. Aynen öyle.Çok geçmiş olsun hocam. Bazen ne kadar dikkat etsek de, suçsuz olsakta kazadan kaçamıyoruz.
Geçen hafta gözümün önünde kaldırımda kendi halinde yürüyen yaşlı bir kadına bisiklet çarptı. Herhalde benim annem falan olsaydı önce çocuğu sonra bisikleti tüm vidalarına kadar sökerdim. O yaşta birinin kalça kırığı bir süre yatalak kalıp sonrasında ölmesine kadar sonuçlanabiliyor.Kişinin özgürlüğü, başkasının özgürlük sınırına kadardır. O nokta geçilirse suç olur.
Adrenalin yaşacağım, yer bulamıyorum, yaşadığım yer kaderim vs. bunlar bahane değil. Benim ya da sevdiğim birinin özgürlüğünü geçtim, canını riske atıyorsan, kusura bakmayacaksın.
Birgün bir adrenalin bağımlısı da senin en sevdiğinin canını yakarsa işte o zaman o kişinin özgürlüğünün içine ....rsın.
Tek tavsiyem, riskli ve adrenalin dolu işlerinizi başkalarını o alana sokmadan yapın. O alana sokmama işini başaramayacaksanız ki halka açık alanları kapatamayacağınız için bunu yapmanız mümkün değil; ne kadar uzak olursa olsun o ormana gidilecek kardeşim.