Scudo Sports

Sizce neden bayanlar bisiklet kullanmıyor?

yorumların hepsi belli bir noktaya değiniyor arkadaşlar..olaya bir de farklı açıdan bakmak gerekir bence.o da şudur ki ne yazık ki toplumumuz spora uzak ve ilgisiz bir toplum.zaten toplumumuzun ahlak ve eğitim yönünden sorunları çok fazla o konuda herkes hem fikirdir sanıırm(zaten yorumlarda bahsedilmiş).
gelişmiş ülkelerde spor yapan lisanslı ve ya lisanssız gençler ülkemizdekinin misli misli fazlası.bu konuda yüzlerce istatistiki bilgi verilebilir laf kalabalıklığı yapmıyım.
kısacası 2 sebep var bence birincisi aynı erkeklerimiz gibi kadınlarımız da spora ilgisiz o yüzden az sayıda bisiklete binen kadın var.
ikincisi eğitim ve ahlaki değerler açısından geri kalmış bir ülkede yaşıyoruz ne yazık ki.kadınlarımız da tepki ve tacizlerden çekiniyor.
bunun haricinde trafik yol sorunu..bisiklet ve kompenantlarının pahalılığı..bisiklet yolunda mangal yapanlar sorunu vs... problemleri geçiyorum:):)

Scudo
Arkadaşlar sizden ricam, lütfen ama lütfen: bayan kelimesini kullanmayın. Son
derece gereksiz ve zoraki bir kibarlıktan başka bir şey değil. Bayan yalnızca kadınların soyisminden önce söylenen bir hitap sözü olmanın ötesinde anlam teşkil etmiyor. Biz yalnızca " kadın " larız.

25 yaşında yol bisikletimi aldım. Bisiklete binmeye başlarken hiçkimsenin görüşünü almadım. Hiçkimseden etkilenmedim. Acaba? diye düşünmedim. Kimsenin yönlendirmesiyle bu spora başlamadım.

Bütün masraflarımı kendim karşıladım. Çoğu zaman tek başına yollara çıktım. Etraftan gelecek hiçbir tepkiye aldırış etmedim: olumlu veya olumsuz. Çünkü bu yola çıkarken yanımda kimse yoktu. Kimseden destek-mestek görmedim, bunu da zerre kadar umursamadım. Bu hayat bizim hayatımız, neden kendi seçimlerimiz için başkalarının onayına ihtiyaç duyalım.

Olumlu eleştiriler olumsuz eleştirilere oranla daha çok oldu etrafımda. İşin garip tarafı ise kıskançlık gösterenlerdi. Ve bunların arasında erkekler bile vardı! Çünkü yurdum insanı bunun bir medeni cesaret gösterisi olduğunu düşünüyor. Benim için ise son derece olağan ve zevkim için yaptığım bir etkinlik. Selenin üstünde her şey değişiyor. O andan sonra tacizmiş-macizmiş, trafik, yurdum gerçekleri beni zerre kadar bağlamıyor. Zaten insan kendine güvendikten sonra gerisi fasa-fiso...

O yüzden 7'den 70'e günümüz kadınlarının ağlayıp sızlanmaları inanın yalnızca bahane ve gerçekten çok komik.

Bir insan bir şeyi gerçekten isterse geri kalanı yalnızca sinek vızıltısı.

@derya.k

ooo asıl nedeni bu gibi geldi ben fikrimi değiştirdim :D

@Zuhâl

İşte budur, kızlar, kadınlar örnek alın hemcinsinizi.Peki sizin etkilenmeniz değil de, bunu aşmış biri olarak siz çevrenizi olumlu yönde etkilediniz mi? (binici sayısını artırma, bilinçlendirme konusunda)

@athletic

Benim de asil istedigim sey bu. Bunu gerceklestirebilmek icin elimden geleni yapiyorum. Ozellikle etrafimdaki kadinlara ve cocuklara bu sevgiyi bulastirmaya calisiyorum. Ama bu yalnizca sizin-bizim gibi munferit cabalarla gerceklesebilecek bir durum degil ne yazik ki. Sivil toplum kuruluslarinin duzenli destegi, bu konuda organize olabilmek cok onemli. Amiyane tabirle bu konuda " kendine musluman " olmamak gerek.

Insanlarin kuresel isinma, dogal dengelerin bozulmasi gibi faktorlerde asil dusmanimizin motorlu araclar ve onlarin yaydiklari zehirli gazlar olduklarini gorup de bisikletin degerini gec fark etmelerini istemeyenlerden biri de benim.

Insanlar cok onyargili bisiklet konusunda. Gerci burada anlatmakla bitmez. Einstein ne demis: " On yargiyi yok etmek atomu parcalamaktan zordur. " Ama bu da bir savunma mekanizmasi deyip konuyu es gecemeyiz. Herkes ustune duseni yapsa dunya daha yasanilir hale gelecek. Buna eminim.

@semrta

Konuyu bastan beri takip ediyorum aslinda yazmak istediklerim tam olarak semrta'nin yazdiklariydi fakat bunu once bir bayandan okumak istedigim icin suskunlugumu korumustum.

Tacizci 2ayakli yaratiklar hayatin her yerinde varlar... Isteyen bayanlar bisikletlerine gayet guzel biniyorlar.

Cok ekstrem hadiseler yasamadikca, bahaneler uydurup binmeyenler biraz kolaya kaciyorlarmis gibi geliyor bana.

@Zuhâl

Forumda gördüğüm en güzel mesajlardan biri! Aslında üzerine hiç bir şey söylememek en iyisi belki ama tutamadım kendimi.

"Bayan - Erkek" kelimeleri beni de hep rahatsız eder. "Kadın" demek hakaret gibi algılanıyor nedense. Eee toplumumuzda kadına öyle bir saygı gösteriliyor değer veriliyor ki, "bayan" oluyor.... Biz erkekler "bay" olamadık henüz.

Diğer söylediklerine de ne denebilir. Ben de hem dış görünüşüm hem de tercihlerim ortalamadan farklı olduğu için sorunlar yaşıyorum. Erkek olmak farketmiyor. Alışık olmadıkları, kendilerine benzemeyen bir şey gördüklerinde düşmanca yaklaşan insanlar var. Bunlara ne denir bilirsiniz...

Güzel yazınız için teşekkürler. Bookmarklıyorum.

çok ilginç bi konu olmuş ama hiç bi fikrimm yok:eek:

bursada kadınların genç kızların bisiklet sürmemesi gibi birşey yok. istanbul un hali ve sorunu bence bu.belki kadınlarından belkide tacizcilerinden kaynaklanıyo belkide her ikiside

@celil

ben 15 yıldan bu yana ulaşım aracı olarak kış yaz bisiklet kullanıyorum ve sanıyorum ki forumdaki en genç(50 yaş)bisikletci kadınım.:rolleyes:

@ismailağıllı

ben bu sebeplerin hiçbirine katılmıyorum.ruh meselesi,kişinin hayata bakışı,hayatı algılama biçimiyle ilgili.

kadinlarin cogu erkeklere gore daha konformist bir yasam isterler, bu biraz da dogalarinda var..
ilgi alanlarinin degisik olmasi ve yetistirilis de buna etkendir diye dusunuyorum...sonucta genellikle kucukken erkeklere oyuncak araba,kizlara da barbi alinir..sokakla,oyunla,sporla icice olan daha cok erkeklerdir...
ama yine de bunlar sadece bahanedir, gercekten surmek isteyen kadinlar da suruyorlar..
yalniz istanbulda malesef akli baska bi tarafina kaymis ve karsisindakini disi yaratik olarak goren kirolar yuzunden bisikletimden aldigim keyif kaciyo..atilan laflari umursamiyoruz artik,alistik! yalniz arabayla sikstrmalar, sonra pis pis gulmeler..o kadar da beyinsizler ki saka amacli yaptigi sey benim hayatima kastedebilir, ben onun sogukkanli olamayip zaten berbat olan istanbul trafiginde kontrolumu kaybedebilirim...
yetistirilisten bahsetmisken, 5-6 yasindayken mahalledeki erkek cocuklardan gorup bisiklet istedigimde babam beni bi bisikletciye goturdu, ve istedigim modeli aldi, surmesini de ogretti...buyudukce de bisiklete olan ilgime ket vurmadi, kendimi yalniz hissetmiyim diye benimle beraber de surdu..hatta bianchi uno mu eve getirdiginde duydugum sevinci hala unutamam...hala bugn de bana uzun suredir tura cikmiyosun, gicir bisikleti sana bodrumda paslansin diye mi aldik diye de gaz verir:)
ama dier yasitlarima baktigimda onlarda boyle bir ilginin zerresini gormuyorum, a y onunla mi ugrasicam, simdi, terle, yorul, aman iki rahat dur gibi kaliplar..

• Beğen
Tepkiler: Selim Çam
yukardakilerin hepsine katılarak;
sadece ısınıyorlar...oysa dünyada pek çok konuda erkeklerden daha başarılılar..savaş pilotluğu gibi(hanımlar artık bi kek yaparsınız)...ben bile şehir içinde sinirlerime hakim olamazken onların trafiğe çıkmakta gecikmeleri doğal, zannımca...zaman mevzuu, az kaldı hanımlar...

mersinde bisikletimi alıpta şu ana kadar bir defa bile tek başıma dışarı çıkmadım,çıkmayıda istemem,yanımda mutlaka birileri oluyor,zaten bisikletçi gördüklerinde sanki çok acayip birşey yapıyormuşçasına bakıyorlar,laf atanlar mı dersin, bisikletini önüne sürenler mi dersin,arabayla yanına yanaşıp saati soranlar mı dersin..............zamanla düzelir diye ümit ediyorum.

Valla benim sözlüm bisikletle işe gidip geliyor..
Göztepeden - nişantaşına :)
Hava yağmursuz ve çok soğuk olmadı zamanlar bisikletle gidiyor..
Tabi gitmeden önce bir kaç öneride bulundum.Yani yolda karşınıza çıkarsa aman dikkat edin çok agresiftir kendisi :D Hani birisi laf atsa inip seleyi yuvasından çıkarıyor :D :D :D
Delide makas atıyor :) Zaten benide bisiklete kendisi teşvik etmişti :)
Dikkat edin böyle bayanlarda var :)
Ama bisikletten inince hiç sinir stres gerginliği kalmıyor..Yavru kedi gibi..Bisikletle giderken dişi aslan mübarek :D :D
Aşığım ben bu zat-ı şerife :)

Geri