Scudo Sports

Sizce Lastikleri Değiştirmelimiyim ?

Tepki
1
Bisiklet
Bianchi
Merhaba arkadaşlar 4-5 gün önce Bianchi TDL 1300 bisikletimle aranıza katıldım. Bisikletimin üstünde şuanda Schwalbe Black Jack 26x2.00 (siyah/beyaz şeritli) lastik bulunmakta. Mahalle aralarında ufak çukurlara giriorum ve bazı kasislerden geçiorum. Sizce yol lastiğine geçmelimiyim ? bu lastikler beni yorar mı ? YORUMLARINIZI BEKLİYORUM :)

Bisikletimin üstündeki lastikler:
(link)

(link)

(link)

Scudo
Merhabalar Alp,
Öncelikle aramıza hoşgeldin dedikten sonra bisikletinin hayırlı olmasını dilerim, Schwalbe black jack ise at çöpe. Eğer sürekli şehirde kullanacaksan o lastikler size ağır gelir kurtulmak senin hayrına olacaktır.

beni şuana kadar yolda bırakmadı ve sağlam bi lastik bence :D benim tek tereddütüm yorarmı yormazmı durumu :)

şehirde arazi lastiği her zaman yoracaktır. ben de bu durumdan müzdaribim, ancak henüz değişim yapamadım. sadece havaları biraz fazla olursa rahat gittiğini farkedeceksiniz ama bu sefer konfor azalacak.

@ALP KARAKAYA2000
Şehirde mahfeder, arazide kahreder. Kısaca yorar :) Schwalbe ismini görünce veya duyunca kötü anılarım canlanıyor, neysseee :D

Mtb alanlar nedense ilk once lastige el atip, sehir lastigine gecmeyi istiyorlar. kusura bakmayin ama, nicin sehir bisikleti almadiniz? he, simdilik sehirde kullanacagim, ama daga tirmanacagim zamanlarda olacak derseniz bir nebze anlarim. ama genellikle boyle olmuyor.

bisikletiniz hayirli olsun, gule gule kullanin. bana kalirsa; lastiginizi degistirmeyin, eskitin, ondan sonra karar verirsiniz. yorar mi konusuna gelirse, zaten altinizda agir bir bisiklet var, lastikleri degistirmekle isler hallolmuyor. bari bisiklet ozunu kaybetmesin. :)

@Ali Demir Size katılıyorum. Altımda zaten 14-15 kgluk bisiklet varken lastiklerin etkisi fazla büyük olmıcaktır. Şuanki lastiklerimle camların,sivri taşların üstünden geçtim kaldırımlara çıktım. Hiç bir sorun olmadı. Lastiklerimi eskitene kadar lastiğimi değiştirmeyeceğim. Eskiyince gene Scwalbenin başka dağ serisi lastiğini alacağım. Kararımı verdim :) Hepinize teşekkür ederim...

Çok fazla bişey bekleme, bende yok yorar, boşuna hammallık yaparsın, şehirde bineceksen ne gerek, var gibi laflara kanıp 140 tl ye bir çirt ince lastik aldım hiç fark etmedi akıcılık. hatta 2.2 race king daha akıcıydı sanki :(

o zaman lasiğinizi satın dah iyi bir lastik alın 60-70 tl civarında eder eğer 5-10 km yaptıysanız

@Ali Demir

Aslında bunun nedeni alıcılardan çok satıcılar. Ben de ilk bisikletimi alırken benzer bir süreç yaşadım. "E internet var, sorsunlar, araştırsınlar" diyebilirsiniz ama kazın ayağı öyle olmuyor maalesef :). Ben de buradan sordum, araştırdım ama bisikletçiye gidince öyle bir muamele gördüm ki "Şehir bisikleti ne gereksizmiş la" deyip dağ bisikleti aldım. Satıcılar ellerindeki dağ bisikletlerini satmak için her şeyi yapıyorlar. Bisikletimi aldığım yere "Bir de şehir bisikleti diye bir şey varmış, onlara bakabilir miyim" demiştim ve satıcı bana "Abi napıcan şehir bisikletini, onlar çok narin oluyorlar, hele İstanbul'da hiiiç kullanamazsın. Sen al bu dağ bisikletini, ince lastik tak, mis gibi kullan" dedi :). Ben de hipnotize olmuş bir şekilde (çünkü kendine o kadar emin söyledi ki) "evet evet, şehir bisikleti neymiş, dağ bisikleti en güzeli" deyip aldım :).

Yani sonuç olarak alıcı çok bilinçli değilse, satıcı alıcının ağzından girip burnundan çıkarak o dağ bisikletini satıyor :).

@Ali Demir

Bu forumda gordugum en komik durum.
Lastigi ince; patlar, mazgala girer falan filan diye yol ya da sehir bisikleti almayanlar, MTB aldiktan 1 ay sonra ince lastik takip kullaniyorlar :D

Bu lastikleri kullandıktan sonra hangi lastikleri önerirsiniz ? Patlamaya dayanıklı olması benim için her zaman ön plandadır :D

@ALP KARAKAYA2000

içinde slime sıvı olan iç lastik al. büyük yarık olmadıkça patlakla uğraşmassın.

Bence madem mtb almışsın bir süre takıl orjinal lastikleri ile
zevkini aldıktan sonra şehir lastiğine geçiş yaparsın hem farkı daha çok farkedersin hemde mtb yi hiç kullanmadım demezsin
tabi hız rahatlık fln farkedecektir ama şehir bisikletlerinin çoğu 28" seninki 26"
onlar brz daa hafif olacağı için aynı performansı bekleme

Şu ince lastik patlar olayı hakkında da birşeyler söylemek isterim
8 9 aydır Salcano xrs 800 bisiklet kullanıyorum patlaktan canım yandı neler yaptım neler
habire patlıyor yılanı ısırığı oluyor ona önlem alıyom başka bişiye patlıyor
en sonunda orjinal lastiklerini değiştirdim Vittoria zaffiro ile
110 psi bastım
Haftasonu Sapanca turu yaptık (Tuzla-Sapanca)
oyle çukurlar oldu ki ama teker hala patlamadı Dolma teker gibi

Doğru dış lastik ve doğru basınç ile kullanıldıkça tekerleğin patlama ihtimali çok düşük (birşey girmediğini farzediyorum o ztn şans)

@ALP KARAKAYA2000

alp bey, siz o lastikleri eskiyene kadar kullanacaksanız, muhtemelen bi 2-3 yıl götürür onlar sizi :D -- değiştirme günü geldiğinde de bugün tavsiye edeceğimiz lastikler muhtemelen o gün olmayacak... o gün gelsin bi, o zaman tavsiye ederiz : )))

aynen soru biraz saçma oldu gibi :D lastiği eritince tekrardan bilginize başvuracağım yardımcı olan herkese teşekkürler :) BOL PEDALLAMALAR :D

Geri