Scudo Sports

sizce hangisi;neden

ergin

Forum Demirbaşı
Tepki
56
shimano xtr WH M975'mi yoksa WH M965'mi karar veremedim sizin tavsiyeniz nedir?yoksa hiç biri mi?önerileriniz lütfen:)

Scudo
965 çünkü Hem rulman hem scandium çenberler hemde yaklaşık 250gr daha hafif. vede xtr sonuçta;)

Sanırm UfukBayram 975 demek istemiş :) Zira söylediği özellikle onu işaret ediyor.
Ancak Shimano şu zamana kadar hiç rulman kullanmadı tekerlek göbeklerinde. 975'in göbeklerinde kafes bilye var.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/tr/thumb/7/74/Rulman.jpg/300px-Rulman.jpg

Yukarıdaki resim bir Rulman kesiti...

Fakat; Rulmanın ''Bilya yatağı'' ile ''Dış bileziğini'' atarsak elimizde kalan ''kahverengi kafes ve dahilindeki bilyalara'', kafes bilya diyoruz...

(Rulmanla farkı belli olsun diye aynı resim üzerinde gösterdim...Umarım anlaşılıyordur:))

@Alican

Alican gayet güzel anlatmış... Bu kafes bilya sisteminin en güzel yanı bilyaların ömrünü uzatması ve bilyaların sürekli olarak aynı rejimde dönebilmeleri... Yani aralarındaki sabit mesafeden dolayı daha düzgün dönmeleri...

Kafes bilyelerde hem dizilim çok kolay oluyor, hem de Çağrı'nın dediği gibi eşit uzaklıktaki bilyeler sayesinde güç dağılımı orantılı oluyor. Bu da bilye ve bilye yataklarının ömrünü uzatıyor.

peki 975 fiyatına alınabilecek daha iyisi varmı

O fiyata daha iyisi toplanabilir... Aslında daha hafifi ( hafif benim için daha iyidir... )

@H.Çağrı
peki önerdiğin bir set varmı abicim,jant akışı güzel olması şartıyla tabii!

Set değil toplama ;

XTR göbek + DT Revolution tel + ZTR olympic çemberler...

@H.Çağrı
peki ağırlık olarak arada çok bi fark varmı?

yazdığım set 970 ten 200gr kadar hafif :D :D

hmm baya bi fark varmış.peki bu çember tubless mı

@H.Çağrı tubeles kit li... Yani normal bir lastiğide iç lastiksiz takabilirsin:) Çok süper bir olay:D

Ama Tubeless bir lastik ile sorunsuz kullanılıyor ... Süper bişey ...

peki bu DT Revolution telin siyah rengi varmı,kırmızı tel başlarıyla ağırlık ve görüntü olarak iyi birşey çıksın istiyorum acaba çok mu şey istiyorum:D

Şuan TR de Revo tel yok bildiğim kadarııyla... slı bisiklet getiriyo ve onlarda bile kalmamış

ee pardon varmış araştırdım peki bu çemberi nerden temin edicem hiç bir Türkiye de varmı

Geri