Scudo Sports

Siyahi bisikletçi var mı?

Elvis ile dalga geçen bir videoları vardı: Elvis is dead.

Scudo
Bir cok dayaniklilik sporunda basarili olan siyahi atletler bu is icin bicilmis kaftanken neden yoklar diye ben de merak etmistim. Bi iki makale okudum bu konu hakkinda. Maalesef sosyoekonomik sebeplerden oturu bu spora fazla ilgi duymuyorlar. Genelde kosu-futbol gibi maliyeti dusuk ve kendi kulturlerinde daha populer sporlara yoneliyorlar. Bence buyuk kayip. Kenya ve etiyopyalilar cok musait bu spora. Hatta uzun mesafe kosulari gibi ambargo koyabilirler. Mesela kanada da buz hokeyinin ne kadar onemli oldugunu belki bilirsiniz. Su an deli gibi siyahi atlet transfer ediyorlar.

@Nini
Bu abi eski fixiecilerden sanırım. O nasıl bi skid atmadır öyle be. Biz düz yolda zor skid atıyorduk adam velodromda 50k ile giderken bi de düşmüyor :)

• Beğen
Tepkiler: Keşkeler
Mtn-qhubeka takımında siyahi bisikletçiler oluyor.

Hadi bakalim calissim saksilar o_O
Afrika ulkelerinde bisiklet sporunun gelismemesi buyuk etken fakat flFransa gibi bisiklete onculuk eden bir ulkede siyahi nufusta var,keza Amerika'da da durum benzer.
Yani bilmiyorum belki vardir ama turlarda hic rastlamadim zenci sporcuya.
Az olmasina sasirmam ama tek tük bile rastlamadim.

Bu konu konuşulmuştu ya aslında forumda biraz bakınırsan bulursun bence.

Pozitif de olsa ırkçılık yapmayalım :) Şaka bi yana gerçekten ben de merak ettim

Merhavi Kudus ve Daniel Teklaihmanot ( soyadı yanlıştır ama var böyle bir adam :) )

• Beğen
Tepkiler: Selami53
Hocam siyahi bisikletçiyi napacaksın :D Ancak yoksa da adamlar rahat süremiyor olabilir bazı ırksal sebeplerden :koptum::komik::komik::koptum::komik::koptum::koptum::koptum:

Beylikdüzünde 2 siyahi bisiklet kullanıcısı tanıyorum. Tura da gitmiştik. İkisi de yolcuydu. Çelikoğlu bisiklet gurubu üyeleri ayrıca.

• Beğen
Tepkiler: avkebele
geçen sene fransada yada vueltada şuan hatırlayamadım ikisinden birinde bir adet zenci sporcu vardı.

corvos_00025311-126.jpg
corvos_00025307-301.jpg
(link)

bikeaid_0.jpg
(link)

bildschirmfoto_2015-07-16_um_08.10.04.png
bildschirmfoto_2015-07-16_um_08.13.02.png
bildschirmfoto_2015-07-16_um_08.14.37.png
(link)

Bu kadar yeter bugün.... Birazda sizler arastirin bulun ama yok demeyin.:)

@Murat Cömez Abi 2. fotodaki kız arkadaşlar ekipte olursa dünya şampiyonu olacak bu forumda çok adam tanıyorum :D...

Geri