Scudo Sports

Sivrisinekler neden ısırır?

Mesut Girgiç

Forum Bağımlısı
Tepki
11.601
kampçılara ithaf olunur. :)

Sadece dişi sivrisinekler sizi ısırır. Çünkü dişiler yumurta üretirler ve bunun için kana ihtiyaçları vardır.
Bir sivrisinek hareket eden avını yaklaşık 5.5 m'den algılıyabilir.
Yumurtaladığında ortalama 300 tane yumurta bırakabilir.
Yapılan bir araştırmaya göre dolunayda sivrisinekler ısırma işlemleri 500 kat
daha fazladır.
Sivrisinekler kendinizi ne kadar korumaya çalışsanızda yine de ufak bir demir
para kadar bile açık bıraktığınız alanı sezebilir.
Sivrisinek yumurtaları kurumuş bir halde bile 5 sene yaşayabilirler.
Ortalama hayatları boyunca 250 km'lik yol yaparlar.
Saniyede ortalama bir sivrisinek kanatlarını 500 defa çırpar.
Genelde sivrisinek ısırmaları güneşin batımı ve çıkışında olur.Sivrisinekler nem, koku, sıcaklık ve gaz dedektörleriyle yüklüdür. Ön ayaklarında bulunan ısı algılayıcıları sayesinde bir vücuttan ısı dalgalarına doğru çekilirler. Onları çeken başka birsey de karbondioksittir. Böylece kapkaranlık bir odada bile onların sizi bulamaması mümkün olmaz.

Kaynak; zaman.com.tr

Scudo
ne illet hayvandır onlar...ama doğada illaki bir görevleri vardır

Sadece Dişilerinin ısırdığını biliyordum diğer bilgiler için teşekkürler, yalnız benimde bir sorum var sadece dişileri kan emerek besleniyorsa erkek olanları neyle besleniyor :D

Beni çok fazla ısırıyorlar. Uykumda kulağımın dibinde zzzzlamalarıda ayrıca deli ediyor.

bunların yararı yokmu yaw? dünyada herşeyin yararlı olduğu söylenir. bunlar pirana gibi kan emip dehşet saçıyolar :D gece kolbastı oynayın bakalım konabiliyorlarmı :p

Varmış bi çok faydası....Uludağ sözlükten alıntı yaptım bazılarını

sizi o cağnım sesiyle uyandıracağı için bir daha uyuyamayıp, ders falan çalışırsanız ne bileyim yürüyüşe falan çıkarsanız ya da temizlik falan... sivirsinek bu durumda faydalı olabilir.

sabah 3'te insana spor yaptirarak inanilmaz fayda saglar. cigerlerin acilmasini saglar, ter kosusu yapmis olur insan. saat pek uygun degildir ama olsun.

kapi ve pencere teli sektorune yagli kar getirir. o olmasa telciler ac gezer.
:D :D :D :D :D

@çirkin

Konunun vermeye çalıştığı mesaj bu değil.
Yorumunuz sağlık köşesinin genel anlayışına uygun değil.

Lütfen sağlık köşesinde yapılan yorumlar mizahla değil sağlıkla alakalı olsun ki bölümün amacına hizmet etmiş olsun.

Bunu bir uyarı olarak alabilirsiniz.

Karbondioksite geldiğini bende biliyordum, son zamanlarda açık hava kafe ve restoranlar için geliştirilmiş karbondioksit salarak üzerine çeken ve bir haznede sinekleri biriktiren cihazların kullanımı oldukça yaygın:) Cızt gibi isimlerle piyasada olan mavi renkli ışıkla kendine çekip imha eden cihazlar, yemek yenen ortamlarda pek hoş olmuyor diye bu yola gidildi.

Birde eski bir bilgi fakat sivri sineklerin sarı ışıktan hoşlanmadıkları yönünde bir yaklaşım var, bir ara bütün yazlık otellerin balkon ışıklandırmaları bu sebepten dolayı sarı idi:)

Bendende bir dipnot... Cahillikler adlı kitapta okuduğum bir bilgi: Dünyaya gelmiş olan insanların yarısı Dişi sivri sinekler sebebiyle ölmüştür. İlk duyduğumda saçma geldi ancak sivri sinekler hastalıkların ve mikropların taşıyıcısı olarak görev aldıkları için böyle bir durum oluşmuştur.

sivrisineğin en büyük faydası gece 3de uyanıp sbah 5'e kadar odada onları kovalayıp öldürmeniz için spor yaptırır :) bir gecede 22tane öldürme rekorum var :D genede bitmemişlerdi :D

uludağ sözlükten bir alıntıdır :D
ama ben çok güldüm :D

türkiye'dekilerin pilotaj eğitimini türk hava kuvvetlerinden almış olması muhtemel küçük mig-29lar. gerçekten it dalaşı kabiliyetleri çok yüksek. o değil stealth* teknolojileri var. siz özenip bezenip terlikleri çıkar, popoyu kaldır, it dalaşına giriyosunuz. sinek saat 12 yönünde, takibe almışsınız. bir anda kayboluyor hayvan*. sonra ara ki bulasın. üstelik stratejik üslere iniş yapıyor bu zilliler. ha bazen depoyu full doldurmuşlarsa anlamsız yerlere iniş yapma mecburiyetinde kalıyolar.

örneğin az önce burnumun dibinde kıpkırmızı götüyle* duran birtanesine terliği 10 cm'den indirmeme rağmen sadece beni dumura uğratarak 5 dakika kazanmış bir yaratık bu. öyle ki uçan hayvan yükselir gider diye insanca* düşünürken, o çoktan masanın altına doğru tereddütsüz manevrasını yapar bile. ulan koca göt, hiç mi demiyorsun karnımda 874954 galon kan var, uçmayı beceremiyorum, allaha dua edip kurtulayım. demiyor sayın sözlükçüler demiyor. kendisine (daha doğrusu yokluğuna, çünkü kendisi masa altı karanlıklarında stealth modunda romantik uçuşlar yapmaktadır muhtemelen) yaptığım kimyasal saldırıya* ise tahmin ediyorum *kıçıyla gülmüştür.

şimdi, "ooolum ankara'nın sivri sineğinden olsa olsa nolur allasen" diyeceklere de haklısınız diyelim. aldığım istihbaratlara göre adanadakiler çatır çutur ses çıkarıyormuş ezildiğinde*. alt sınıf b-52 sayılır onlar. bunca hayvanlığı da incirlikte öğrenmiş olmaları olası tabii. ama yine de sivri türk sivrisidir; boyu, işlevi farketmez amacı bellidir. sırtım da kaşınmaya başladı an itibariyle. israil mi saldı bunları nedir..

hazır israil demişken... tucimania sağolsun odadaki sivri sinek için israil'e haber vermeyi teklif etti. ama olmaz dedik. maazallah bütün ankarayı falan bombalarlar şimdi. "ben yakalarım onu kıllı kollarımın cazibesiyle" dedik geçtik.

"hasar?" derseniz... sol bacak diz altı bölgesinin alt epidermisinden* bir miktar kan emmiş olduğunu acılar içinde öğrenmiş bulunmaktayım. sağ baldırımdaki kaşıntının ise yağmur duasına çıkan pirelerim olmasını umuyorum.

hepinize sivrisineksiz geceler, ali kırcanın beline sağlık, minicik* sivri sineği isviçreli bilim adamlarının aşkıyla analiz eden kendime de akıl fikir diliyorum.

@Doruk Atay

Ben yazmadan önce yazmışsınız.

Dünyadaki en ölümcül hayvan sivrisinektir. Ne aslan ne yılan ne de başka bir hayvan sadece küçücük bir sinek dünyanın en ölümcül hayvanı.

Sivrisinekleri öldürmek için kullanılan spreyler tabletler var, bunları sağlığımız açısında zararı nedir bileniniz var mı acaba?

Sigara içenleri ısırmıyorlarmış diye duydum.(köpeklerde de böyle bir durum varmış ) Kanları kirli oldukları için. Doğruluğu var mıdır acaba ?

@Hasan Kuru

Bununla ilgili sana söyleyebileceklerim ..Dediğin şeyler bu maddelerin içinde var:))):eek:

Siz bilmesenizde sigaranın onlarca faydası vardır.
1. Sigara içen yaşlanmaz.Çünkü genç yaşta ölür.
2. Sigara içene sinek yaklaşmaz,çünkü nikotin ve kokudan rahatsız olur.
3. Sigara içeni köpek ısırmaz,çünkü bastonla dolaşır.
4. Sigara içenin evine hırsız girmez,çünkü sabaha kadar öksürür.
5. Sigara içen bonkördür,çünkü zehiri ve dumanı herkese ikram etmekten kaçınmaz.
6. Sigara içen fazla yorulmaz; çünkü yorulunca tıkanacağını bilir.
7. Sigara içen yürümek için zorlanmaz; çünkü tekerlekli iskemlede gezdirilir.
8. Sigara içen ihtiyarlamaz; çünkü genç yaşlarda sevdiklerine kavuşur. (1.Madde'ye bağlıdır)
9. Sigara içenlerin yüzlerine renk gelir; çünkü dişleri ve bıyıkları sapsarı olur.
10. Sigara içenlerin vücutları bir kuş gibi hafifler; çünkü ileri dönemdeki dolaşım bozukluğundan ötürü önce parmakları, sonra da el ve ayakları kesilir..

@dogan.

Hepsi kimyasal yada fiziksel olarak insan sağlığına da zararlı.
Organik yöntemler daha güvenli ancak kişisel olarak uygulanmaları zor.

• Beğen
Tepkiler: Niyazi ALTUN
İnsanları ısıran sinekler dişi sivrisineklermiş.

Geri