Scudo Sports

Şişman olduğum için binince lastikler inceliyor çözüm önerileri lütfen

Tepki
22
Yaklaşık 110 kiloyum.Bisiklete binince lastikler inceliyor haliyle ve garip duruyor.Fazla basınç kullanırsam lastik patlar mı ? :)

Scudo
lastiklerin üstünde mininmum ve maksimum değerler yazılıdır, onları kontrol edebilirsiniz... maksimum değerleri kullanmanızda bi sakıca olmaz...

bu arada da, bi süre garip görünseniz de (ki bu benim görüşüm diil, siz garip dediğiniz için diyorum garip diye...) devam edersiniz... kilo verir sağlıklı ölçülere ulaşırsınız... daha mutlu ve sağlıklı ve fit olursunuz =)

• Beğen
Tepkiler: Kamil BULUT
bi de zaten lastikler bi aşağıya doğru iniyo zaten (ben 55 kiloum)... benim de bazen gözüm takılıyo, patladı zannediyorum.. ama normal işte...
o görüntüye çok takılmayın yani... siz sürmenize bakın =)

Fazla basınçtan kastınız lastik üzerinde yazan PSİ aralığının üstünde bir değer ise sıkıntı yaratabileceğini düşünüyorum. CandanC'nin belirttiği gibi maksimumu kullanırsanız sıkıntı olmayacaktır.

dağ bisikleti kullanıyorsanız genelde bi 45 psi iyidir petrolde basabilirsiniz yada göstergeli pompayla 50 psi de olabilir

Lastik üzerinde yazan üst limite yakın kullanmak, ezik halde kullanmaktan iyidir. Çünkü ezik haldeyken yanaklar çatlamaya başlıyor ve ömrü daha fazla kısalıyor. Ayrıca sert frenlemelerde lastik jantta kayma eğilimine geçtiği için iç lastiğe de zararı oluyor. Aşırı şişirmeyin ama lastiğinizi ezdirmeyin de...

@muhammet tüfekçi

80 kiloyum, dış lastıgımın en yüksek psi değeri 80.

100 psi bastıgımda arka lastik cukura gırınce basınctan patlayabılıyor.Ancak 90-95 psi bastıgımda sorun olmuyor.Deneme yanılma yöntemıyle buldum.

Geri