Scudo Sports

Sis dağı ''Giresun '' Dağ bisikleti turu ''sis çise soğuk titreme ''

SerkanNamazcı

Forum Bağımlısı
Tepki
2.012
İsim
Serkan Namazcı
Başlangıç
2006—07
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Selamlar değerli dostlar, başlıktan anlaşıldığı üzere bayağı bir zorlu tur oldu benim için... Özetle Sis dağı Giresun'un Görele ilçesinden 40 km mesafede Pazar alanı 2000 rakımda olan ve 2200 mtde zirvesi bulunan bir dağdır.
Mevsimsel olarak yaz ve haziran ayının ortasına doğru gelsek bile bizim bölge serin ve soğuk olmaya devam ediyor bu günlerde.

Planlarımda antrenman turu olarak çıkacağım zorlu maratonda bundan önce yapmış olduğum bir kaç antrenman dışında bir sürüşüm daha önce sert bir şekilde olmadı.
Bu arada sis dağına 20 defa falan tur yapmışımdır :)

Sabah saat 09:00 gibi yola çıkıyorum
Çavuşlu'dan Zıva vadisi üzerinden 4-5 vadi dolaşarak yola devam edeceğim
(link)
14 km sonra ilk durağım olan Kemerli köyüne geliyorum burada muz ve sporcu içeceği biraz çubuk kraker yedikten sonra yoluma son hız devam ediyorum vadi boyu bana arkadan rüzgar eşlik ediyor.
(link)
Hızlı bir tempo ile vadiyi boydan boya geçiyorum
(link)

Tabi mesafe aldıkça rakım yükseliyor ve sislere doğru yolculuk son hız devam ediyor! .... Rampalarda ardı ardına geliyor!
Nabızı 150-160-140 arasında tutma çabası içerisindeyim 140 altına'da inmiyor!.
150 de gidersem bu sefer pili hemen bitireceğim ve yorgun olarak 1000 rakıma düşeceğim...

o yüzden dikkatli gitmeye özen gösteriyorum!.
Rampalar acımasız bir şekilde ara ara molalı şekilde yoluma devam ediyorum
(link)

Bu fotoğraftaki rampanın lakabı ölüm rampası bitmek bilmeyen uzun bir tırmanışı var.
(link)

Tabi ki manzara çok iyi
(link)

Sık sık fotoğraf çekmek istesem bile her yerim ıslandığı için kısıtlı fotoğraflar alabildim.
(link)

Dehşet bir 1000 rakımlık tırmanıştan sonra 30 km yol gidildi bu arada geri kalan 10 km'de 1000 metre tırmanış var .. :)
(link)
(link)

1000 rakımda inişdibi diye merkezi bir yer var her zamanki mola yerlerimden kara kara düşünmeye başladım hem çise çok hemde sis birde sis dağında sıcaklık 9 10 derece çevresinde olduğunu düşünüyorum..
Sadece yağmurluğum var.
İnişdibi mevkiinde kararı veriyorum yorgun olduğum halde 12:59 gibi yola çıkmaya karar veriyorum!..

Neyse malzemeyi toparladım suyumu almak için çeşme başına geldim.... bi büyüğümüz bana sis dağına mı gidiyorsun haydi dedi....
Arabası cam taşımak için dizayn edilmiş...
Bulunmaz nimet attım bisikleti 40 dk bir sürede beni yol ayrımına bıraktı 1900 rakımlardayız.
(link)
Acayip bir soğuk var zaten araba arkasında iyice soğuduk ...

Akılda hemen yemeği yiyip inişe geçmek vardı.
(link)
(link)
Rakım şuanda 2000
(link)

Yemeği yedikten sonra tekrar hazırlandım ve iniş için yavaş yavaş sürüşe geçtim fakat titremeye başladım ..
Çünkü içim tamamen ıslak yemek yerken de soğuduk ... sonra yavaştan ısındık fakat inişte hem rüzgar hem çise ve sis ile zorlu dakikalar geçirdik.
(link)
(link)
(link)
İniş yine bol bol sisli idi hızlı iniş biraz kısıtlı oldu ... 700 rakımlara kadar sis benimle geldi...

her 200 rakımda ortalama 1 derece hava ısınıyor :)
6/7 derecelik artış ile iyice gevremeye başlıyorum... arada vadide sıcak esen rüzgar ile seviniyorum.
İniş zaten çabuk bitiyor keyifli bir yol

Görele ilçesinde bitiyor..
(link)

Kilometre saati kullanmadığım için verileri kol saatimden alıyorum.
Huwaii wach gt2

76,94 km toplam gidilen mesafe
07 saat 33 dakika
1796 kalori

Bu turun video görüntülerini youtube üzerine yüklemekteyim.
Bitince bu konu altına paylaşacağım.

Sevgilerimle.

Serkan NAMAZCI

VİDEO HALİ
(link)

Son düzenleme:
Scudo
Hocam bu bölgede çok turunuzu izledim tebrikler yalnız kiloda artış gözlemliyorum dikkat edin hocam

Çok teşekkür ederim, bayağı bir zorlandım açıkçası :) kilo bayağı bir artış oldu ve geri dönmeye gayret ediyorum.

Sevgiler saygılar.

@SerkanNamazcı hocam tebrikler. Yaşadığınız zorluğu net olarak anlayabiliyorum. Çiğde, siste yükseklik kazanımı kadar zor bir şey yok. Bu tırmanışı birde bisiklet ile yapınca , yağlı kayış oyununda kayış yiyen ebe gibi oluyor insan. :)

Hocam Karadenizin tüm yaylaları teleferiği hak ediyor. Çıkmak için çaba göstermeyeceksin ki inerken enerji kalsın. Bilmeyen yada olayı kavrayamayan arkadaşlara inişin çok zevkli ve daha zor olduğunu söylemeliyim. Harika bir tur olmuş. Ellerine , ayaklarına sağlık.😍

@SerkanNamazcı ayağınıza sağlık. Yine güzel bir tur ve paylaşım.

Sis içinde, soğukta pedal çevirmek ve üşümek... Çok yakından tecrübe ettiğim şartlar... Bir kez daha üşüdüm sizinle... :)

Kazasız ve keyifli turlar

five

Geri