Scudo Sports

Sırt çantasını bisiklet çantasına çevirmek için aparatlar nereden bulunur

Emrah Özşahin

Forum Bağımlısı
Tepki
1.645
Başlangıç
1992—93
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Cyclocross
Merhabalar, evde kullanmadığım bir çok çantam var. İşe gidiş gelişler için istediğim gibi bir çanta bulamıyorum ya da çok pahalı. Notebook için sırt çantası falan var elimde. Bunların askılarına plastik aparat ya da cırt cırt dikeceğim. Klips şeklinde her türlü bagaja uyabilecek klipsler nasıl bulurum.
Örnek olarak şu videoda ki gibi bir şey arıyorum.

Scudo
Videodaki parça 3B yazıcıyla üretilmiş. İsterseniz ben de yapabilirim. Bu işle ilgileniyorum zaten. Özel mesaj gönderebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: ugurus
(link) videodakine ne benzer mantıkla olan gördüğüm kadarı ile bu ürün var. Aynı videodaki gibi 3D baskı ürünü. Bunun dışında kendiniz yapabilirsiniz alüminyum yada çelik bir malzeme ile. Yurt içinde bu ürünü bulabileceğinizi sanmıyorum. En temizi üst yorumdaki arkadaşın da dediği gibi 3D baskı ama sağlamlık konusunda üzerine binen yüke göre nasıl malzeme seçilmelidir onu bilemem, yani yolda giderken laptop ağırlığını taşıyacak bir şart.

Dosyalar

• 51p6QdYzK0L._AC_SX450_.jpg
    51p6QdYzK0L._AC_SX450_.jpg
    10,8 KB · Okunma: 29
  • backpackPannierHooks-2 (1).jpg
    backpackPannierHooks-2 (1).jpg
    113,1 KB · Okunma: 29
  • Beğen
Tepkiler: lordOFbolts
Videodaki parça 3B yazıcıyla üretilmiş. İsterseniz ben de yapabilirim. Bu işle ilgileniyorum zaten. Özel mesaj gönderebilirsiniz.
hocam ne kadara yapıyorsunuz nasıl yapıyorsunuz bilgi verseniz ne güzel olur :)

Eğer hazır bir 3B dosya varsa direkt onun üzerinden fiyat veriyoruz. Dilimleme dediğimiz bir operasyon var bilgisayar ortamında. Aracı programa dosyayı yükleyerek 3B yazıcının anlayacağı bir dile çeviriyoruz. Ardından elimize geçen raporda üretimin ne kadar zamanda biteceği ve ürünün kaç gram olacağı bilgisi geliyor. Biz gram üzerinden fiyatlandırma yapıyoruz ama zaman faktörüyle de fiyatlandırma yapan yerler var.
Eğer tasarım hazır değilse de biz kendimiz tasarım yapıyoruz. Tasarım için ayrı bir ücretlendirmemiz oluyor. Genelde toplu siparişlerde es geçiyoruz ama burayı. Ardından üretim ve kargolama. Parçanın kullanılacağı yere göre malzeme seçimi ve tasarım çok kritik burada. Eğer bu tarz bir iş yaptıracaksanız bunlara dikkat etmenizi tavsiye ederim.
(link) videodakine ne benzer mantıkla olan gördüğüm kadarı ile bu ürün var. Aynı videodaki gibi 3D baskı ürünü. Bunun dışında kendiniz yapabilirsiniz alüminyum yada çelik bir malzeme ile. Yurt içinde bu ürünü bulabileceğinizi sanmıyorum. En temizi üst yorumdaki arkadaşın da dediği gibi 3D baskı ama sağlamlık konusunda üzerine binen yüke göre nasıl malzeme seçilmelidir onu bilemem, yani yolda giderken laptop ağırlığını taşıyacak bir şart.
İmkan yoksa evdeki hurdalardan bir ürün yapmak kesinlikle çok mantıklı
Ben ne kadara yaptığımı ya da sosyal medya hesabımızı buradan paylaşmayayım. Forum kurallarına aykırı sanırsam. İsterseniz özel mesaj gönderebilirsiniz oradan konuşabiliriz.

Türkiye'de çok fazla istediğim gibi çanta yok. Bisikletle işe gidiş geliş için çok fazla detay düşünülmemiş ya da talep olmamış ondan dolayı ürünler genelde uzun turlar için. Çantama kişisel malzemeleri eşyalarımı koyup bagajdan alıp yola devam etmek istiyorum. Bagaj Lastiği ile sallanmaması için çok sıkınca kasa çizilir mi ekran çatlar mi çok emin olamıyorum..ondan dolayı elimde buna uygun çantalar var. Onları bisiklete takabilecegim aparatlar olursa daha rahat ederim, istediğim gibi dizayn ederim diye düşündüm. Genelde yurtdışında var istediğim ürünler. 70-80 USD çanta buraya gelirken 140-160 USD oluyor. Nerdeyse 12-13 çanta var boş şekilde duruyor, bu şekilde değerlendirmek istedim :)

@lordOFbolts birkaç çizim yapip size gönderirim. Teşekkürler.

Türkiye'de çok fazla istediğim gibi çanta yok. Bisikletle işe gidiş geliş için çok fazla detay düşünülmemiş ya da talep olmamış ondan dolayı ürünler genelde uzun turlar için. Çantama kişisel malzemeleri eşyalarımı koyup bagajdan alıp yola devam etmek istiyorum. Bagaj Lastiği ile sallanmaması için çok sıkınca kasa çizilir mi ekran çatlar mi çok emin olamıyorum..ondan dolayı elimde buna uygun çantalar var. Onları bisiklete takabilecegim aparatlar olursa daha rahat ederim, istediğim gibi dizayn ederim diye düşündüm. Genelde yurtdışında var istediğim ürünler. 70-80 USD çanta buraya gelirken 140-160 USD oluyor. Nerdeyse 12-13 çanta var boş şekilde duruyor, bu şekilde değerlendirmek istedim :)

@lordOFbolts birkaç çizim yapip size gönderirim. Teşekkürler.
Talep olmayınca üretim yapmıyorlar. Ama inanıyorum yakın zamanda bir girişim çıkacaktır. Ne demek.
Biz de işe bu şekilde gidiyoruz. Sanayide arabayla gezmekten daha güvenli :) . (Buradan bisikletin asıl sahibine selamlar.IMG_20220618_121832.jpg)

Geri