Scudo Sports

Sıra dışı bir tasarım: Ahşap bisiklet

Scudo
bisikletler güzelde biraz daha bilgi verirsen iyi olur fiyatı + ve - leri vs.

gerçekten kullanılıyor mu bunlar:D teşekkürler

Kırılacağını hiç sanmıyorum. Uzun süre kaykay yaptım ve o incenik tahta ne yaptıysam kırılmadı. Kaykay tahtası (board) diye tabir edilir 7 ayrı akağaç (Maple) dilimlerinin çapraz olarak üste getrilip sıcak presten geçirilmesi ile bazen ek olarak bambu ağacı eklenerek meydana getirilir. Şöyle söyliyim yaptığım hareketler, atlamalar, zıplamaları da geçtim üzerinden araba geçti kırılmadı. Şunu hiçbir zaman unutmayın ağaç yeri geldiğinde esnekliği kadar çok sert bir malzeme olabilir. Tahminimce bu bisikletlerde böyle bir matıkla üretilmiştir.

_98035793_connorwoodbicycles2.jpg

Bisikletlerin atasının koşu bantları olduğunu biliyor muydunuz? 1817'de icat edilen bu araçların zincirleri yoktu. İnsanlar gövdeleri ahşaptan yapılan ve bisikletin atası olan araçlarda sadece yürüyor ve koşuyordu. 2017'de ise bazı firmalar bizi geçmişe götürüyor, bisikletlerinin bir kısmını veya tamamını ahşaptan üretiyor. Bu kararlarında etkili olan faktörler ise zanaat ve tasarım sevgisi ile doğal malzemeler kullanma hassasiyeti.

_98037004_connorwoodbicycles3.jpg

Ahşaptan üretilen özel tasarım bisikletler daha pahalı. Ancak onlar için yüksek fiyatlar ödemeye hazır müşterilerin sayısı hiç de az değil. Connor Wood Bicycles şirketinin kurucusu Chris Connor, "İnsanlar eşsiz ve farklı ürünlere sahip olmaktan hoşlanıyorlar" diyor. 48 yaşındaki Amerikalı iş adamı Connor, şirketini 2012'de kurmuş. Şirketin ürettiği bisikletlerin gövdesi ahşap; dişli ve jant gibi bölümleri ise çelik, karbon ve kauçuktan yapılıyor. Bu özel tasarım bisikletlerin fiyatları 3 bin 500 ila 11 bin dolar arasında değişiyor. Chris Connor, satışlarının yavaş yavaş arttığını söylüyor. Bugünlere kolay gelinmediğini, çünkü başta ahşap bisikletlerin dayanıklılıkları hakkında şüpheler olduğunu ekliyor.

_98295138_78f031ef-87c8-4c19-9186-aa21bdb7ab23.jpg

(link)

bisiklete o kadar para mı verilir (karbon) ya bu ne olacak. yıkanınca şişer mi acep. kuruyunca yol, şişince fatbike:p

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Mataramızı ve bagajımızı istediğimiz yere çivi ile monte edebiliriz. ;)

Yere hızlı iken düşsen sürtünmeden alev alır .

• Beğen
Tepkiler: venom09
ek yerleri metal, kalan hatlar bambu dan yapılmış bir bisikletin yapım aşamalarını izlemiştim. ne kadar güven verir bilemem. ama yapıştırmış giderken ya kırılırsa korkusu :eek: yok yok ben 721 imle mutluyum.:)

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Bunu 2 dakika marketin önüne bıraksan marketten çıktığında yanmış bulursun :snzdglsn:

• Beğen
Tepkiler: venom09
Geri