@KaragolAbdullah kazasız belasız turlar dilerim, tur sürecini ve tecrübelerinizi buradan paylaşmanız tura çıkmayı düşünen bisikletçiler için çok önemli.
Yanınıza aldığınız malzemeleri incelediğimde muhtelif kamp malzemeleri ve ilk yardım malzemeleri olduğunu görüyorum ancak güvenlik yönünden hazırlıklarınızı merak ediyorum. Aşağıdaki sorularımı mazur görün.
1. Mobil şebekelerin kapsama alanı dışında kalan bölgelerde haberleşme maksatlı cihazlarınız var mıdır? VHF/UHF el telsizi, sırt telsizi gibi.
2. İnternetten bağımsız olarak çalışabilen basılı veya elektronik haritanız mevcut mu?
3. GPS konum/yön bulucu ve emercensi konum gönderme maksatlı kullanılan trasmitterler benzeri bir cihazınız var mı?
4. Karşılaşılabilecek ciddi sağlık sorunları esnasında en süratli ve etkili çözümü üretebilmek üzere tur güzergahındaki tüm hastane ve sağlık teşkillerinin harita üzerindeki mevkileri, açık adresleri ve iletişim bilgileri mevcut mu?
5. Recovery plan denilebilecek, herhangi bir anda turun bitirilmesine karar verilmesi durumunda evinize en hızlı ve emniyetli şekilde ulaşmayı öngören bir plan var mı?
6. Bir arkadaşınızın düştüğünü öğrenerek geri döndüğünüzü yazmışsınız, tur esnasında birbirinizin görüş menzilinden çıktığınız, tek başına kaldığınız zamanlar oluyor mu?
7. Meskun olmayan mahallerde konaklamanız gerektiğinde, özellikle çadır kurduğunuzda herkes aynı anda uyuyor mu yoksa gece nöbetçi birisi ayakta kalıyor mu?
8. Yanınızda powerbank olduğu görülüyor ancak elektrikle değil de güneş enerjisiyle şarj olabilen solar şarj cihazınız mevcut mu?
9. Turda olmayan, evinizde veya yaşadığınız şehirde bulunan güvenilir birisine belirli aralıklarla (Örneğin 4, 6, 8 veya 12 saatte 1) "sorun yok" raporu veriyor musunuz? Rapor zamanını 1 saatten fazla geçirdiğinizde bir terslik olduğunu düşünerek size ulaşmaya çalışacak birileri var mı?
10. Yine emniyet maksadıyla yanınızda kesici/delici alet, elektro şok cihazı veya ateşli silah taşıyor musunuz?