Scudo Sports

Single speed projesi için yardım

orkun tulu

Forum Demirbaşı
Tepki
222
Resimlerdeki kadro çöpe atılmaktan son anda kurtardığım bir kadro. Bu kadrodan bir single speed toplamak istiyorum. Maşası yok. Maşanın takılacağı yerin çapı 30mm, sele borusunun gireceği yerin çapı 26mm, orta göbeğin takılacağı yerin çapı 36mm. Bu ölçüler standart mıdır? Standart değil ise gerekli parçaları nereden toplayabilirim. Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

(link)

(link)

(link)

(link)

Scudo
kesin olmamakla beraber dediğiniz ölçüler genelde standart oluyor.
onun dışında bazı eski kadrolarda orta göbeğin yere bakan kısmında bazı yazılar olur,
marka seri no gibi, bunlara bakıp kadronuzun kaç yılına ait hangi marka olduğunu öğrenebilirsiniz,

orjinaline uygun toplamak isterseniz üzerindeki orjinal parçaları ebay den bulabilmeniz mümkün, ama kendi zevklerinize göre de toplayabilirsiniz,

onun dışında kadro üzerindeki pasları temizlemeniz kadroyu korumak açısından önemli.. arka drop-out lar baya ilginçmiş.

Burak gerekli açıklamayı yapmış, rahat olabilirsin İngiliz alacağın her göbeği problemsiz bir şekilde kadron üzerinde kullanabileceksin. Yer vereceğin parçalar hazırda veya kafanda oluşturduğun bir listesi vasa da sana yardımcı olmaya çalışırız.

Sağ taraftaki drop'ta kaynak gördüm gibi ?
Yanılıyorda olabilirim...

Önce maşaya bakmak lazım kadronun headtube açısına uygun olarak.

Maşadan sonrası kolay zaten...

Ben oncelikle kadronun teker boyunu olcun derim. Fotograflardan soylemek zor ama teker boyu 27 olabilir. Masa araken bilmeniz gereken bir bilgi.

Birde ozellikle 80 lerin ortasindan once Avrupa uretimi bisikletler Ingiliz standardinin yaninda Fransiz hatta Isvicre standardi thread leri ile uretiliyordu. Kadronun uzerinde orjinal orta gobegi bulunuyorsa ordan bir bilgi sahibi olabilirsiniz.

Geri