Scudo Sports

Single speed projem

Tepki
60
Arkadaşlar merhaba bianchi slr500 bisikletimi single speed e çevirmek istiyorum ilk defa yapacağım yeterli kaynak bulamadım bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim bir de şöyle güzel bir flipper sesi olan bi göbek takmak istiyorum gürültüden başımı ağrıtsın şimdiden teşekkürler

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Scudo
@muratciftci7
Single speed merakinizi ve projenizi anlayisla karsiliyorum. Gercekten cok keyifli.
Bisikletinizin arka gobegi vidali olmasi gerekiyor. Bu gobege de "dicta" marka bir ruble takarsaniz gercekten de muthis bir ses elde edersiniz.
Iyidir single.. Vitesli bisiklet kullananlar anlayamaz. Oyle tek viteste birakmak ile de ayni tad alinmaz.
Destek istediginiz noktada yardimci olurum.

İlginç ve güzel görünüyor. Ama yokuşlar sıkıntı.

Sıkıntıdan kastım şehrinizde Acemi seven yokuşu gibi bir yokuş var ise bisikleti kendiniz taşıyorsunuz.

be2c0c7de8f1a25ff569195d7cce9a5f.jpg

Şimdilik böyle yarın gergiyi takacağım sonra sağlam bi göbek çok keyifli bi şey sağolun yorumlarınız için değerli insanlar

Abi biraz düşündümde single speed i nasıl sevebilir bir insan sevsede neden yol bisikletini buna dönüştürür neresi zevkli anlamadım yukardaki arkadaş mantıklı yazmış tek viteste bırakmakla ne farkı var illa hızlı gidemeyip yokuşlardada işkence çekmekten zevk mi alıyorsunuz anlamadım.

Single speed güzeldir, basittir. Güzelliği de bu basitliğinden gelir zaten. Ne duruma göre vites değiştirme derdi var, ne de onu düşünmek...

Benim kullanma şansım olmadı. sadece bir defa daha arka aktarıcıyı iptal edip kısa süreliğine kullanabildim. İleride fantezi olarak bir tane toplarım belki :)

Adana'da yaşıyorum evimin olduğu yer çoğu yere uzak ciddi yokuşlar var merkez tarafa giderken ama kaç yıldır bisiklet sürmenin verdiği güçle ve kondisyonla sıkıntı yaşamıyorsunuz bir de hani yol bisikletidir narindir vites takımı 10 milyar falan yok babam yok ne vites var ne başka bi şey motor da sensin şanzıman da bas gücünün yettiği kadar hem çukurda çamurda yok efendim arka aktarıcıya çamur girdi yok efendim ön değiştirici sürtüyor unutun tüm bunları tek düşünmeniz gereken şey kendi kondisyonunuz

@Cesarisback

Bisikletten giden 2 kilo ağırlık, çukura girdiğinde vites ayarı kaçtı derdi yok, bi yerden atladığınızda kadroya çarpan zincir derdi yok, kulak yamuldu derdi yok, vites geçmeme , ön değiştiriciye zincir sürtmesi, çapraza düştüm derdi bunların hiçbiri yok ve kilo vermek , bacaklarını yapılandırmak için çok yararlı bi şey hı eğer ki bunların hiçbirini dert etmiyorsan gereksiz olduğunu düşünüyorsan bunu kibarca ifade edersin üslübuna dikkat et .

@Ceyhun Özkan yaşınız 23 ise doğum tarihiniz 1994, arkadaşın yaşına geldiğiniz zaman da sene 2008 oluyor. yani windows 1998 çıkalı 10 sene olmuş(üstüne windows 2000, windows xp ve windows vista çıkmış, windows 7 çıkmasına da 1 sene kalmış), half life çıkalı da 10 sene olmuş, half life 2 çıkalı 1 sene olmuş. hesaplarınızda ya da yazdığınız bilgilerde hata yok değil mi?

@trabzonlu ozan Matematiğinizin kuvvetli olduğunu bütün forum olarak anladık fakat, sizin düşünme tarzınıza göre o zaman her eskiyen sistemi çöpe atalım gibi bir şey oluyor.Sahip olduğumuz imkanlardan bahsetmeye çalışmıştım ben üstte ki mesajımda, anlatamadım sanırım.Ben babamdan bilgisayar istediğimde bana bilgisayar kullanmayı öğreneyim diye eski püskü Win 98 yüklü bi cihaz getirmişti oysa ki arkadaş Trek Emonde S6 gibi araba fiyatlı bir makineye sahipmiş.
Ufak bir örnek daha verebilirim marka düşmanı falan gibi düşünmeyin benim hakkımda ama sokaktaki 10 yaşında çocukların ellerinde Iphone 6-6S.
Anlayacağınız birazcık mizah yapmaya çalışmıştım ;)
İyi pedallar...

@Ceyhun Özkan
Bizim ilk bilgisayarımızda ('97 model idi) üç boyutlu oyunu geç, iki boyutlu oyunlarda bile kasıyordu, fotoğraf açarken 2 dk bekliyorduk en az. Arkadaşımdan oyun alacaktım, USB portu yoktu o derece :koptum: İşlemci Pentium mmx, 128 mb ram, 4 gb harddisk vardı. Sen yine şanslıymışsın :D:D

@muratciftci7
Çok sade, klas duruyor. Güle güle kullan. Kadro kulağını sanayide tekrar yaptırıp, daha da sade bir görünüm elde edilebilir belki :)

@Ceyhun Özkan profilimde yazan yaşa bakmayın, 30 yaşın birazcık üzerindeyim, kastettiğiniz şekilde tam olarak 14 yaşlarındayken win 98 makinede (mmx 166, 32 mb ram) half life oynamaya çalışıyordum, o makineyi de 2004e kadar kullandım, sonra komşunun çocuklarına verdik.
ikimizin de aynı şeyi yaptığımızı(14 yaş, win98, hl) söylediğinizi görünce, sizin yaşınızla kendi yaşımı kıyaslayıp şaşırdım sadece. benim makinede oyun o kadar kasmıştı ki oyunu bitirmedim.

neyse konu dağılmasın, kusura bakmasın kimse.

Elimde bu kulaktan bi tane daha var onu spiralle düzelterek yaparım , önereceğiniz bol flipper sesli gürültüden başımı ağrıtacak bi göbek arıyorum yardımcı olursanız sevinirim

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
@muratciftci7
Bütçe ? Gönül ister ki Chris King önerelim :D

Geri