Scudo Sports

Single Speed Custom Bisikletler

@nevzatsercanoktay
Benimki direk istedi. Aşkım bana bunu alalım, oldu tepkisi. [emoji3][emoji3]

• Beğen
Tepkiler: deniziko
Scudo
Ellerinize sağlık. Projeyi oldukça geç gördüm fakat güzel iş çıkartmışsınız. Bu konuyu okuduktan sonra fixie/single bisikletlerin kadınlara çok yakıştığını farkettim. Şimdi de kız arkadaşım için single speed bisiklet toplamayı düşünüyorum ve bazı detaylarda yardımınıza ihtiyacım var. Kız arkadaşım aktif olarak bisiklet kullanan biri olmadığı için single speed'in dişli oranları onun için zorlayıcı olabilir. Siz ilk topladığınız bisiklette kaç dişli aynakol ve ruble kullandınız acaba?

Diğer bir sorum da, kadro boyuyla ilgili. 48cm kadro boyu 160cm için uygun mudur acaba? Yoksa keşke daha küçük kadro boyu tercih etseydim dediğiniz oluyor mu?

Şimdiden teşekkür ederim. @deniziko

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@uguryilmaz144

46 16 kullanıyorum ben çok performans istiyo boşa döndürmeyi başaramadım ama 46 18 veya 44 18-16 gibi bi oran yeter sanırım yeni başlayan biri için. Bana sorarsanız 46 16 da olur nişanlım da kullandı yadırgamadı hiç.
Yokuş da çıkılır her halükarda ama belimizi ve dizlerimizi zorlamazsak çok daha iyi olur bu da aklınızda bulunsun derim. :):harika:

daha geçenlerde fixie istiyorum diye foruma yazmıştım vay be harika olmuş

• Beğen
Tepkiler: deniziko
@deniziko Kadro ve maşayı nereden ve ne kadara temin ettiniz ?

@uguryilmaz144 Single/fixed oranlarını (link) hesaplayabilirsiniz.

Ayrıca skid falan atılacaksa oranlarınıza göre lastiğin hangi bölgelerini aşındıracağınız, her pedalda ne kadar yol alacağınız, oranınızın kadansına göre ne kadar hızınız olacağını ve kullandığınız oranlara en yakın oranları görebilirsiniz.

Ben fixed gear bisikletimi 50x16 oranıyla 25c lastikle kullanıyorum. Eğer her iki ayağı kullanarak skid atılırsa lastiğin hemen hemen tümünü kullanabiliyorsunuz.

Ha skid atıyormusun diye sorarsanız henüz değil. Çalışmalarım devam ediyor :)

Yorumlarınız için teşekkür ederim. Benim için oranlar hiç önemli değil isterse 53-11 olsun çeviririm. Ama kız arkadaşım 46-16'da zorlanır mı bilmiyorum. Ufak tefek rampalarda zorlanmasını istemiyorum. 46-18 mi olsa? Kendim için olsa karar vermek kolay ama, kız arkadaşım için olduğundan tek seferde doğru oranı bulmak istiyorum.

Skid'ten bahsetmişsiniz. Artistik hareketlere hiç merakım olmadığı için ne olduğunu bile bilmiyordum az önceye kadar. Dediğim gibi amacım akrobasi yapılacak bir singledan ziyade, konforlu ve yol bisikletini aratmayan hafiflikle albenisi yüksek, sade bir bisiklet ortaya çıkartmak. Şu an için en büyük soru işareti ruble ve aynakol oranını belirlemek...

@Cem cm
Vallahi çok iyi olur. Single, fixie konusunda hiç tecrübem yok. Her türlü fikre açığım :) Siz de benim 735'i görmüş olursunuz :)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
bir bayanın böyle bir olaya bu denli kafa patlatıp emek vermesi alışılmışın dışında geldi bana. Ne yalan söyleyeyim hoşuma gitti :D buram buram emek kokuyor , resmen kendi toplamış ya :D

@deniziko bisiklet cok guzel, tebrik ederim. bende daha yeni celik yol bisikleti topladim, sonraki bisikletim kesinlikle fixie olacak (9 sene fixie bisikletim vardi). keske bisikleti toplamadan once bike-fitting yaptirsaydin. kadro 48cm, boy 160cm (yaklasik ayni olculere sahibiz) muhtemel 54cm den kissa toptube kullaniyorsundur. eger durum buysa 650c jant kullanman senin icin daha uygun olacaktir.
sele (oturus pozisyonu) asagida gibi geldi bana, uzun suruslerde boyun agrin oluyor mu? ellerde uyusma?

@uguryilmaz144

Rampalarda rahat etmesini istiyorsanız 2,4'ten düşük bir oran kullanın derim.

Mesela 44/20=2,2 ile güzel bir oran. Kadansa göre hızları da şu şekilde;

22.6 km/h@80 rpm
25.4 km/h@90 rpm
28.2 km/h@100 rpm

Arka dişlinin daha küçük olması isteniyorsa benzer bir oran olarak 42/18=2,3 düşünülebilir.

• Beğen
Tepkiler: uguryilmaz144
@uguryilmaz144

Kadroda bakacağınız önemli ölçü üst boru uzunluğu. O da 1.60 boyundaki kız arkadaşınız için çok kabaca bir tahminle 48 civarları olmalı. 60mm gibi süper kısa bir boyun kullanırsanız hadi en fazla 50cm olsun. Bu kadar küçük bir standart 700c kadro bulmak ise imkansız gibi..

Şahsen yol bisikletine supermen gibi uzanarak binen bayanları gördükçe ben üzülüyorum. :(

@deniziko

single speed se single speed olmuş. Tam olmuş. Şimdi single speed onun ötesi fixie nedir ne değildir bunu bir tartışmak lazım. Bence fixie ruhu olan bir bisiklettir, felsefesi olan bir bisiklettir, tarz bir bisiklettir. Diğer bisikletler için bu kavramları uluorta kullanamayız ama bu bisiklet böyle bir şeydir. Fixie, bisiklet olsun diye üretilen bir bisiklet değildir. Uçarıdır, frapandır, bohemdir, delifişektir, özgürlük ve isyandır. Fixie sahibi tarzının olduğunu bilir. Buna göre bisikletin her parçası özenle seçilir ve bir anlam ifade eder. Daha öncede yazmıştım fixie metropolün bisikletidir metropolün her halinin bir özetidir. Bir duvar yazısı gibidir. renkli ve minimaldir, kısa ama vurguludur. Her bisiklete bir şekilde tahammülüm vardır ama fixie bir başka olmalıdır, tarzını yansıtmalıdır. Seninki olmuştur.

@Burçak Erbil
160 boy için 650b tekerlekler daha mı uygundur Burçak abi?

@Uğur S.

aman abi skid yapayım derken üzerinden atmasın seni pegasus? :) :)

• Beğen
Tepkiler: Uğur S.
Geri