Scudo Sports

Single speed arka göbek nasıl yapılır?

Singlespeed yapmak için yen tip kadrolara uygun gergi aparatları var, kimisi de resimde gördüğünüz gibi vites gergisi kullanıyor. Fixed'de ise durum değişiyor. Pedala ters yük verdiğinizde zincirin katlanmaması için oynar değil, sabit gerginlikte olmak zorunda.

Eğer kadronuz eski tip yol ya da pist kadrosu ise problem yok, arka aksı ileri geri kaydırarak gerginliği ayarlayabilirsiniz. Yeni tip yol ve MTB kadrolarında ise arka aksın yeri sabit, alttan teker göbeğini yerleştirip sıkıyorsunuz.

Bu durumda fixed yapmanın tek bir yolu var, White Industries ENO Hub. Eric's Eccentric Hub diye de geçiyor. Benim Airborn Zeppelin kadromda bu göbek var. Kadroya bağlanan merkez ile jant göbeğinin merkezi eksantrik kaçıklığa sahip, bu sayede göbeği çevirip sıkarak zincir gerginliği ayarlanabiliyor.

• Beğen
Tepkiler: nikanam
Scudo
Vitessiz bisiklet sürmek , Klasik araba kullanmak gibidir :D

Ayrı bir keyiifff

teşekkür ederim uzun bir düşünme sürecinden sonra bana göre en uygun ve en kolay olan sistemin ss olduğunu düşünüp ss yapmaya karar verdim haydi hayırlsı.

Yakinda bir SS daha geliyor forum sayfalarina, sanirim haftasonunu bulacak ama, beklediginize degecek diyorum :)

En ucuz yoldan SS keyfi... ;)

Merhaba... bu konularda biraz acemiyim ancak single speed ciddi düşündüğümden sormak istediğim şu... klasik single speed çevriminde gergi veya attırıcıyı kullandığımız takdirde eski zincirimizi aynı uzunlukla kullanabilirmiyiz ? Bisiktemin arka göbek bağlantısı tam aşağı doğru bakanlardan.. dolayısıyla sanırım gergi veya attırıcı şart olacak.. Genede ayrı uzunlukta bir zincir gerecekmidir? Mesela daha kısa bir zincir? Sorum çok acemiceyse kusura bakmayın çünkü zincir konusunda çok bilgili değilim.

@sahildevriyesi

Arka göbek bağlantınız dediğiniz gibi düz ise (Aşağıya bakıyorsa) herhangi bir gergi yada aparata gerek duymazsınız.
Bu tarz arka göbek bağlantıları (Drop-Out) zinciri germeye zaten olanak sağlamaktadırlar.

Vitesli bir bisikletten çıkan bir zincir (eğer ölçüleri uyuyorsa) uzun gelecektir , kısaltılması gerekir. Yeni bir zincir alındığında da aynı işlem gereklidir.

yeni gelecek olan ss bisikleti büyük bir merakla bekliyorum şu an çünki en çok bana faydası dokunacak ss bisikletimi toplama aşamasında :)

Bisikletim aslinda bitti, fakat arka zincir yolunu (chain line icin baska ceviri önerisi olan?) düzeltmek icin göbegin sagindaki boslugu, soluna gecirmem gerekiyor. Bu sefer de akord yaparak janti bir kac mm sola cekmem gerekecek. Göbek anahtarlarim olmadigi icin su anda beklemedeyim.

Ancak ilk haliyle sürüs deneyimlerimi aktaracak olursam, cok keyifli :)

Yok, ortada sinirlanan birsey yok cünkü. Zincir aksi veya zincir hatti/yolu daha anlamli sanirim.

Geri