Scudo Sports

Şimdi ne yapacağım :(

@parathoner peki kardeşim. Çok güzel anlamışsın. Böyle devam.

Scudo
@Rip

Yav paşam sen şaka mı yapıyorsun. Hem küfür edince nolurki zararı yok diyorsun hemde ben böyle birşey yapmam diyorsun. Madem yapmazsın sana yanlış, niye savunur gibi yazıyorsun.

ŞU BİR GERÇEK SOKAKta ADAM BANA ANA AVRAT KÜFREDECEK VE BEN ONU DAVA EDİCEM ÖYLEMİ. Acaba hangimiz onu orada dava etmeyi düşünür.

@parathoner ben başka bir şey anlatmaya çalışıyorum, küfürle vs işim yok. Yan baktı diye insan öldürülüyor bu ülkede, marsta yaşamıyorum. Toplumsal ve bireysel kayıp ve kazanımlar açısından olaya bakmanızı istiyorum. Anası bacısı beni ilgilendirmiyor. Bunu demeye çalışıyorum. Daha büyük suçlar alenen işleniyor bunu anlatmaya çalışıyorum. Ama görünen o ki beceremiyorum.

Tam olarak ne oldu,bilmiyorum ama iki cümle de ben kurmak istiyorum..

Bu sanal ortamı iyi anlamak lazım..Mesela sevgilisinden ayrılmış 20 yaşındaki bir genç,birasıyla bilgisayarın başına oturup,bana veya sana sallıyabilir..Ya da işinden atılmış bir işçi,stres atmak için bilgisayarın başına oturup,devlete veya millete sallıyabilir..
Anlatabildim mi?
Örnekleri çoğaltabiliriz..

Devlet dediğimiz şey,hemen bu insanların yakasına yapışmamalı..Devletin bu işlerle işi olmamalı..Niye?
1-İnsanları bu hale getiren sensin..
2-Devlet,birkaç tuşa basanın peşine düşecek kadar işsiz olamaz..

Normal hayatla,sanal hayatın farkına varmak ve insanlara HOŞGÖRÜLÜ davranmak lazım..Devlet denilen şey,1 insanın hesabını yapar..1 insan,1 insandır..Devlet 1 insanı dahi kaybedemez,böyle bir lüksü yoktur..1 insanı kaybetmenin ne demek olduğunu anlamak çok basittir..Türkiye cumhuriyetini Nutuk'u okuyan bilir ki,özünde 1 insan yaratmıştır..(Yaratma kelimesine takılan olursa ''kurmuştur'' olarak anlıyabilir..)

Sanalda eleştiri yapanları,hatta küfredenleri görmezden gelmelisiniz..Hem kişi olarak,hem de devlet olarak..
Farklı açılardan düşünün bunu..Adam Tayyip'e sövmüş,at hapse..Böyle bir şey yok.Hapiste kimin ekmeğini yiyecek?Senin,benim..Niye babacığım?Niye fakirin fukaranın ekmeğini,sanalda iki yanlış cümle kuranlara yediriyorsun?Yazık değil mi vergi verenlere?Sen böyle yaparak vergi verenlere haksızlık etmiş olmuyor musun?
Niye bunları hiç düşünen yok?
Diyelim ki,devlet bu konularla uğraşacak kadar işsiz..Peki..Baktın,adam Tayyip'e sövüyor..Yapacağın şey şu..Bu kişinin internete bağlanmasına engel olacaksın..Evinin internetini kes..Takip et,başka yerlerden girip yine aynı şeyi yapıyorsa;tümden internete girmesini yasakla..(Hackerlara yapılan muamele gibi..)

Devlet dediğin rasyonel olur..Her insanın,her kuruşun hesabını yapar/yapmalıdır..

Geri