Scudo Sports

Şimdi ne yapacağım :(

@hamlet2006 Diğer partileri savunmasam dediğine katılırdım şayet örneklere de bakarak yorum yaptım forum dikkate almayarak üstelik. Chpliler=Sorunlular diyorum onun haricinde sorunlu insanlar var gerçi onlarda Türkiye'nin seçmeceleridir... Örnek Fenerbahçe olabilir... Trabzonspor olabilir... Eskişehirspor olabilir... daha niceleri bunları akp chp mhp diye ayırt etmek mümkün mü ne yazık ki yok

Scudo
@JusTiMe
@JusTiMe

Yanliz iyi sacmalamissin :) TR'nin hukuk devleti olmadigini sende cok iyi biliyorsun ornek mi istiyorsun "hoca efendi" ile birlikte orduya sahte delillerle ergenekon kumpasini kuruldu ve gene sorulari calarak "hoca efendi"nin adamlarini hukuksuz bir sekilde ordunun icine soktu sonrada 15 temmuz olunca "aaaa ergenekon kumpasmis hadi siz cikin diasari birazda fetoculer yatsin" dedi ayrica dunya siyasi tarihinde en uzun sureyle KHK ile yonetilen tek ulkeyiz kisaca iktidara geldigi gunden beri hukuk devleti niteligini kaybettik.

@aytacaltay bu dediğini 1 an bile düşünmedim Ayyıldız Tim bunların haberinde olduğu hükümeti uyardıkları söylemişlerdir

@JusTiMe
Ayyildiz tim mi? Kanunlarla yasak olan bir isi yapan bir orgut hukumet lehine calisinca yasal mi oluyor? Mesrumu oluyor da hukumeti uyaracak yetkiyi kendinde goruyor? Buna neden yasal islem yapilmiyor? Sizin hukuk devleti anlayisiniz bu mu? Bize calisiyorsa yasadisida olsa mesrudur bize calismiyorsa yasalda olsa gayri mesrudur anlayisiniz memleketi bu hale getirdi. Siz hukuksuzlugu hukuk saniyorsunuz.

@aytacaltay yaptıklarından bahsediyorum nasıl olduklarını ben önemsemem onlara bile karşıysanız hakkınızda şüpheler duymaya başlarım

Konuya yazılan mesajları bir süredir denk geliyorum. Kimisi burası bunun yeri değil demiş, kimisi diğerini vicdansızlıkla suçlamış. Konu serberst kürsüde olduğu için her telden,belirli kurallar dahilinde konu açılabilir bence. Lakin burada arkadaşın,bisiklet formuna konu açmasındaki amaç tam olarak nedir? Kime tam olarak ne söyledin?Belgelerde muhakkak yazardır. Hani ben sadece basitçe eleştirdim ama bana bunu laik gördüler.Sizde bakın görün adalet sistemimizin hali diyorsan, diğer belgeleride paylaşıp iddianı kanıtlamalısın. Haklıysanda buradan bir sonuç çıkmaz, haklısın veya değilsin demek dışında.Ha hakaret ettim ceza verdiler, pişmanın veya değilim. Bu durumu sizinlede paylaşmak istedimde diyebilirsin.Anladığım kadarıyla, devlete, devlet yetkililerine karşı ağır hakaret ve küfürden kaynaklanan bir soruşturma sonucu ceza almışsınız. Neden küfür ettin, haklı mıydın değil miydin. Sonucundan böyle bir yaptırımın olmasına hakkettin mi etmedin mi buna biz değil adalet sistemi karar verir. Bu zamana kadar bir avukatla zaten davanı sürdürmüş olman lazım.Basit bir eleştiri olsaymış, olay bu noktalara kadar gelmezmiş. Burada şuna dikkat edemiyoruz, biz bir vekil değiliz, diğer vekilleri ve hükümeti özgürce eleştirip bütün bunlardan yasama sorumsuzluğu ile etkilenmesek.Şöyle bir durum vardır, kamunun bireyler üzerindeki üstünlüğü konusu. Biz bir birey olarak mevcut hükümete olan tepkimizi seçimlerle göstermeliyiz.Fikrimizi ilgili partiye girerek orada sonuna kadar savunabiliriz. Diğer yandan bırak devlet yetkililerine hakareti,sıradan yoldan geçen birisine hakaret edip küfür etsek, adam hakkımızda manevi tazminat davası açıp, mahkemelik olmak elden bile değil. Diğer yandan yukardaki paylaştığın belgenin gerçek olup,bu konun gerçeklere dayanıp dayanmadığını nereden bilemeyiz.Mevcut hükümeti eleştiri amacıylada açılmış olabilir. Ama yinede bir insanın özgürlüğü gibi yoktur, bunu en iyi askerde anlıyor insan. Haklı olduğunu düşünüyorsan üst mahkemelerede başvurmalısın,hakkını sonuna kadar aramalısın.İçeride de dışarıdada.Değilsende mecburen cezayı doldurup,hayatına kaldığın yerden devam etmeye bakmaktan başka bir yol yok gibi. Geçmiş olsun.

@JusTiMe

Valla bilader ben yasal olandan yanayim bu ulkenin BTK si var yasal ve yetkili tek kurum bu. Sen bu kurum yerine ayyildiz tim denilen ne oldugu belli olmayan, kaynagi bilinmeyen bir orgutle calisiyorsan kusura bakma sen yasadisi bir iktidarsin benim gozumde. O zaman sen devlet kurumlarina guvenmeyen, kendi paramiliter, yasadisi orgutunu kuran ve bu orgutler araciligi ile is yuruten ve bu ulkeyi ele gecirmeye calisan bir iktidarsin... Kisaca boylesi bir iktidarin feto denilen o alcak orgutten ne farki var?... Bak canim kardesim ya yasin kucuk yada cahilsin devlet anayasa ile yonetilir devletin tum kurumlari anayasaya ve diger yasalara bagli calisir yasadisi bir orgut adi ustunde yasadisidir devlete degil bagli oldugu sahis icin calisir yani RTE icin calisir devlet kurumlarinin yok sayildigi bir devlet ayakta duramaz. Ha bizim derdimiz devlet degil biz tayibistan kuracagiz diyorsan lafim yok ama devletin sekli, yonetim bicimi, kurumlar vs anayasayla belirlenir anayasa ise devlet gucune karsi vatandasi guvence altina alir hakki, hukuku gozetir anayasaya bagli olmayan orgutler demokratik olamaz, hukuki olamaz umarim desigimi anlamissindir.

şeyh uçmaz mürid uçurur

• Beğen
Tepkiler: Rip
@aytacaltay senin akıl yaşından daha büyük akıl yaşım ve senin gibi nankör insan değilim devleti suçlayan fetöyü destekleyici o dediğim siber grubun terörist olduğunu düşünen ben değilim

Sonumuz hayrolsun. Yazılanları okuyorum da, cehalet ve hamaset, bazılarının paçalarından akıyor. Bu kafa, ülkeyi felakete götürür ve götürecek. Bir ülkede adalet ve eğitim sistemi bozulup işlemez hale getirilirse, o ülkeden bir daha kolay kolay hayır gelmez. Türkiye'de olan da işte budur. AKP'yi kısa vadeli bir proje olarak düşünmeyin. Bu gördüklerimiz hiçbir şey değil, asıl yıkıcı sonuçlarını önümüzdeki yıllarda yaşayacağız. Tabii toplum olarak buna "artık dur" demeyi başaramazsak.

Yakın zamanda bir dayı varı oda Cumhur başkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğana baya bir salladı idi adamı içeri aldılar ilk mahkemede ise çıkardılar.Tekrar yaparsan da ağzına bu sefer acı biber süreriz dediler.O yüzden bir şey olmaz devlet zaten avukatta veriyor sana.İlk mahkemede yaptım bir saflık elime engel olamadım dersin çıkarsın panik yapacak bir durum yok.Ama dediğim gibi bir iki hafta misafir olman söz konusu olabilir

@Denizrua e yazmadan bir başlığı okusaydınız keşke adam yatıp çıktı bile..
herkes alışmış ezberden nutuk atmaya..

• Beğen
Tepkiler: aytacaltay
maksatım eleştirmek değil.sadece dikkatimi çekti.

@aytacaltay

@aytacaltay

Ciddi anlamda bir şeyi merak ediyorum. Mesela ben bir devlet büyüğüne a.k desem herhangi bir sosyal medya üzerinde beni içeri alıyorlar anladığım kadarıyla. Adamın tenasul organı bile yok, benim a.k demem ile ne gibi bir zorluk, kötülük, zarar, yıkım vs ile karşılaşıyor bunu anlayamıyorum. Tamam hoş değil, kaba, gayrı medeni, tasvip etmiyorum ve böyle bir söylemde bulunmam. Ama anlamadığım kısmı şu ki ortada zarar yok.
Öte yandan vatandaş çıkıyor bütün gün televizyonun her kanalında onlar şu, onlar bu, saydırıp, giydirip duruyor. Anarşist oluyorum, terörist oluyorum, ermeni oluyorum ki beis yok bence, yeri geliyor cami yıkıyorum, yeri geliyor ahır yapıyorum, Reyhanlı'da bombayı ben patlatıyorum, Kabataş'ta bebekli kadının üzerine işiyorum, nasıl da alkollüyüm bir görsen, milletten değil illetten yanayım, fetocuyum, Zerdüştüm vs vs. Milleti belli bir zümreye karşı dolduruyor da dolduruyor. Sonunda ne oluyor anamı da alıp gidiyorum.
Valla hangisi daha zararlı, tehlikeli ve çirkin size bırakıyorum arkadaşlar.

• Beğen
Tepkiler: aytacaltay
Konu gereksiz yere uzadı da uzadı. Yine kutuplaştırıldı millet. Birleştirici değil bölücü bir konu oldu.
Bir kuruma yada şahıslara hakaretle sövmeyle olmaz bu işler.
Ne demiş Atatürk "Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır.". Herkes yaptığı işi en iyisiyle yapmaya çalışırsa ülke gelişir. Ama biz anca başkasının yaptığını eleştiririz, bir ürün ortaya koymayız. Toplumun genel hastalığıdır bu. Kimse bu böyle şu şöyle diye ülkesini vatanını kötülemesin arkadaş.
Ne diyor kitabımızda : ''Mü’minler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin. Allah’a karşı gelmekten sakının ki size merhamet edilsin.'' (hucurat:10).
Ne yönden bakarsanız bakın aynı vatanda yaşıyorsak bu deve güdülecek. Birbirimizi ötekileştirerek bu işler olmaz. Bu işin zengini, fakiri yok. Herkes kendi üzerine yazılanı yaşar, kaderi de kendi çabasına bağlı kılınmıştır. Eleştiri olabilir ama küfür müfür ... yani ... :ckskc:

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
@danceros
Bu kadar basit dusunmeyin... Iki cumlemde farkli konular hakkinda yazdigim seyler ilki davamdakinden bahsediyorum ikincisinde bu forum sitesinde yazdigim bir elestiriye karsi baska bir arkadasin yazdigi yorum icin soyledim o elestirimde kufur yok diye... Sizin yaptiginizin ilk okul cocugu donem odevi icin yapmaz once yorumlari bastan asagi okusaydiniz belliki yorumlari okumadan, arastirmadan kelime cimbizlamissiniz bravo :)

@Rip

Valla hocam guzel konuya deginmissin saol.

@aytacaltay bir çok yorumunuzda olduğu gibi ''akıl yaşı, basit düşünmek, ilkokul çocuğu'' vb.vs. gibi kelimeler sizin daha zeki görünmenizi sağlamaz.

arkadaş içeri girip çıkmış mı yoksa girecek mi. kime ne küfür etmiş neden ne zaman etmiş. birisi özetlese memnun olurum.

@Rip

Sokaktan bir adam çevir; Senin a.k de sonra kızarsa "abi orta da zarar yok ki niye kızıyorsun de" oldu mu kardeşim. Bakalım ne dicek. Ama bunu yap mutlaka. Hatta evli ve karısı yanında olan birine git aynen bunu de oldumu.

Neredeyse küfür etmenin neresi zararlı, küfür ettim beni mahkemeye verdi bu nasıl insan, bu nasıl devlet diye ağlayacaksınız. Ayıptır ya. Yüzüne karşı söyleyemeyeceğiniz şeyleri söylemeyin.

Geri