Scudo Sports

Şimdi ne yapacağım :(

aytacaltay

Aktif Üye
Tepki
294
İsim
aytaç
Bisiklet
Kron
Arkadaslar merhaba daha onceden hakkimda 2014 yilinda tck 301 den dava acildigi hakimin iyi hal falan gozetmeksizin 1 yil 8 ay ceza verdigi ve yargitayin onadigi davadan teslim olmam icin cagri kagidi geldi... Simdi ne yapmam gerekir? Bunun yatari nedir? Yardimci olursaniz sevinirim :(

Dosyalar

• 10 01 2018 19_55 Office Lens.jpg
    10 01 2018 19_55 Office Lens.jpg
    74 KB · Okunma: 420
Scudo
Üzülerek söylemek isterim ancak Yargıtay kararı hüküm verilmiş niteliktedir.Şu zamana kadar bu davayı Avukat nezdinde geçirdiğinizi umuyorum.Geçmiş olsun.

• Beğen
Tepkiler: HasanTiçır
suçunuz ne bilmiyorum ama genelde cezanın üçte ikisini yatırırlar. böyle az süreli ceza alımında yatırmıyorlar diye biliyordum. bence ilk önce bir avukata danışıp öyle gidin. hukukta her şey değişebiliyor. zamanında dayıma da hapis vermişlerdi. bir hakim tanıdık buldu. adam dosyayı inceledi bir açık bulup kurtardı dayımı. özellikle ilk sabıkanızsa işler daha kolay oluyor.

@enrique

Katılmıyorum. Bir konuda özelleşmiş forumların hemen hepsinde serbest bir alan vardır (Buradaki de Forum > Konu Dışı > Serbest Kürsü ). Bu sayede, ortak bir paydada birleşen insanların o forumun doğrudan ilgi alanı olmayan konularda da fikir alışverişi ve yardımlaşması sağlanır. Arkadaş konuyu doğru yere açmış.

TCK. MADDE 301
Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin kurum ve organlarını aşağılama
(Değişik: 30/4/2008-5759/1 md.)

(1) Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve Devletin yargı organlarını alenen aşağılayan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) Devletin askerî veya emniyet teşkilatını alenen aşağılayan kişi, birinci fıkra hükmüne göre cezalandırılır.

(3) Eleştiri amacıyla yapılan düşünce açıklamaları suç oluşturmaz.

(4) Bu suçtan dolayı soruşturma yapılması, Adalet Bakanının iznine bağlıdır.

Suçunu bilmiyoruz umarım üsttekilerden biri değildir. İnsan ekmek yediği ülkeye nasıl hakaret eder anlamış değilim. Eleştirirsin ama hakaret olmaz.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin demokrasiye aykırı bulduğu, İnsan Haklarının "herkes görüşlerini açıklama ve anlatım özgürlüğüne sahiptir" maddesinede alenen aykırı olan yasadır bu 301.
Yazarı, gazetecisi, öğrencisi bu yoruma açık ve insan haklarına aykırı madde ile ceza almaktadır yıllardır. Katili, sapığı cezasız bırakan adaletin asıl korkusunun fikirler olduğunu açıkça gösteren maddedir bu.
Ülkem adına varlığından utandığım maddedir bu 301.

@aytacaltay umarım avukatın vardır ??

Hakkinda kesinlesmis karar var. Herhangi bir itiraz yolun kalmamis. En yakin Cumhuriyet Bassavciligina gidip teslim ol.Acik ceza evinde cezani infaz etmek icin 10 gun muhlet vericekler.10 gun icinde o belgeyle cezaevine gitmezsen hakkinda yakalama karari cikartilacak.

Ülke derken kimi kastettiğine bağlı sorunun cevabı. Ülkemin güzel insanlarından mı bahsediyorsun, yöneticilerinden mi? Ülkemin güzel insanlarını eğitirsin düzelir. Eğitim şart ;) Yöneticilerini de sandıkta düzeltirsin. Ya sev ya terk et değil benim düşüncem. Daha çok sev daha öğretici ol. Kaçarak düzeltemezsin.

Birde daha önce yazdığın cümleleri silme ki bende alaksız bir şeyden bahsediyormuşum gibi görünmesin Carcass06 kardeşim. Ya Yazdıklarının arkasında dur, yada yazmadan önce iyice düşün öyle yaz. Ya sev ya terk et cümleni neden sildin?

@parathoner Uykusuz yazdım kusura bakma sen eleştirebilirsin demissin ben de eleştirmeyelim ya sev ya da terket diyen insanlara oluşan öfkemden yazdım eleştirebilirsin dediğini görmemiştim. Onun için sildim.
Ne insanlarımız ne de yöneticilerimizin bizlere saygısı ne artacak ne de insanlarımız eğitim seviyesi artacak siz ne kadar umutla bakıyorsanız ben de o kadar karamsarim. Düzeleceğine düşünmüyorum.
Benim için tek care kaçmak .

Geçmiş olsun.

Bildiğim kadarıyla verilen cezanın üçte ikisini yattıktan sonra iyi halinize bakılarak koşullu salıverilme ile serbest kalıyorsunuz. 1 yıl 8 ayın 2/3'ü, 1 yıl 1 ay ve 10 gün yapıyor. Ayrıca koşullu salıvermeye 1 yıl kala denetimli serbestlik ile çıkmanız mümkün. Dolayısıyla 40 gün yatarınız var gibi gözüküyor. Hukukçu değilim, hesabımda hata varsa daha bilgili arkadaşlar lütfen düzeltsin.

Yargılama esnasında tutuklu kaldıysanız bu sürenin yatacağınız süreden düşülmesi lazım.

@Carcass06 Düzelecek kardeşim inşaallah. Ben yeni nesilden çok umutluyum. Sende benim yaşıma göre yeni nesilsin. Senden de umutluyum. Gitme boşver. Gittiğin yerde hep 2. sınıf vatandaş olarak kalabilirsin (yurt dışında yaşayanlardan duyduklarımdan dolayı böyle yazıyorum). Burda herkes bizim gönlümüzde 1. sınıf ;) Gerçi biz sigara içenler sınıf düştük ama olsun :D Neyse konuyu bulandırmayayım.

@enrique

hhaaah. çok iyi yaa. tepki süper. kardeş belli ki darda sıkıntısı buralara kadar gelmiş. bu ne asabiyet, ciddiyet. düşene vurmak böyle bir şey olsa gerek.

@aytacaltay Öncelikle geçmiş olsun. İmkanın olur da avukatınla görüştükten sonra seni bekleyen süreci buradan paylaşırsan sevinirim.
Unutmayalım arkadaşımız bizden farklı bir canlı türü değil. Hepimizin başına benzer durumlar gelebilir. Biraz empatiyle yaklaşalım lütfen.

@brdtl çoğunlukla eksiğimiz empati..farkında olmadan karşımızdaki kişiye akıl verirken bize olmadığı için seviniyoruz. İşte " soğuk ve yağışlı hava bu geceden itibaren doğu'ya kayıyor " dendiğinde batıdakinin sevinmesi gibi. Kendini karşıdakinin yerine koyup üzülen arkadaşları tenzih ederim.

Geri