Scudo Sports

Silecekleri kaldırılamayan otomobillerin listesi

@Atasoy
Bisiklet ve bisiklet yolu; bu ikili de ''oksimoron'' a örnek gösterilebilir.

Scudo
Bu yaz bisiklet yoluna park eden hödüğün tekiyle kavga ettim. İnsanlar araya girdi ayırdılar. Araç kullanırken de yaya ve bisikletlilerin alanlarına tecavüz etmemeye özen gösteririm. Fakat hatalı park etti diye kimsenin malına dokunma hakkınız yok. Kendi adıma biri benim aracıma ya da bisikletime dokunursa ben de ona dokunurum.

@Haggard1963 dostum yazdığın aşağıdaki cümleleri, başlığı okuduysan bilirsin aynen o kadar kişi yazdı ki sen de yazmasan eksik olacaktı;
Kendi adıma biri benim aracıma ya da bisikletime dokunursa ben de ona dokunurum.

Bu başlık eylemlerimizin amacımızı ne kadar kolay unutturduğuna güzel bir örnek oldu...

• Beğen
Tepkiler: Motorola
Topiğin tamamını okumadım. Ayrıca gönderdiğim ileti sadece dediğin kısımdan oluşmuyor. O kısım ilgini çekmediyse iletinin geri kalanıyla ilgili yorum yapabilirdin.

@Haggard1963 Ben mesajının tamamını okudum ama sen o hödüğün bisiklet yoluna park etmek için ne kadar insani bir sebebi olduğunu dinledikten sonra mı kavga ettin önemli olan bu ve kendine sordun mu etrafındakilerin ayırmasına gerek olacak kadar şiddetli bir kavga ederek neyi çözdünüz ?

@Çetin ŞAHİNÖZ
Bomboş yolda, restorana tıkınmaya gelen ve iki adım ilerdeki uygun alana park etmeye üşenip yolu işgal eden ve nezaket çerçevesşndeki uyarıma öküzce yanıt vermeyi terch eden bir kişiydi. Pek tarzım değildir ama bazen anladıkları dilden konuşmak gerekiyor.

Bu ülkede herkes her türlü hatayı yapmaya dünden razı, önemli olan millet sert uyarmasın. Zaten kendileri de hatalarının farkında 2 azar yese nolcak yani!

Şöylede olabilir biri benim aracıma sileceklerine ve kaputa zarar verse yapan kişiyide görsem gidip kaskodan yaptırıp kasko şirketide o kişiye rücu davası acar hasarın alınması için uğraşır durur.Kimsenin aracına zarar verme hakkınız yok yanlışsa arayın polisi getirsin araç çekicisini kaldırıp götürsün.İstanbul kalabalık şehir kimse isteyerek bariz şekilde insanların tepsini çekecek yere aracını bırakmak istemez ama bazen 10 dakikalık 15 dakikalık bırakmak zorunda kalabiliyor,paranızla otoparka bırakamadıgız zamanlar oluyor her yer dolu napsın adam o an işi varsa yapmasın mı işini gücünü

@Özgür A Bir zahmet 200 metre uzağa bıraksın yada 300 metre yada 400 metre. Kendi rahatı için kimse kimsenin hakkını gasp edemez. Emniyet şeridinden giden sürücüden hiçbir farkı yoktur benim gözümde.

Evimin karşısında ekmek fırını var akşam saati insanlar 100 metre ileriye park etmiyorlar araçlarını gözlerimle görüyorum. İkinci şeride park edip dörtlülerini yakıp ekmek alıyorlar. 100 metre yürümüyor adam ya.

@Özgür A
Şahsi bahanelerle içinizi rahatlatıp kurallara uymamak, yaptığınızı hafifletmez. Yıllarca araba kullandım tek bir ceza yemedim, bir kez park edilmez bir yere parketmedim. Gerekirse uzağa parkeder yürürsün. Toplu halde yaşamanın bu tip zorunlulukları vardır. Herkese sebeplerini sorup, kendi ahlaki yargılarıyla davranmalarını bekleyemezsiniz.
Yani o kişi, aracı başkasını engelleyerek işini yapacaksa yapmasın. Bu kadar basit:snzdglsn:

@BerkEvren Üstad çok haklısın.
Buralara ''Anayasayı bir kere delmekle bir şey olmaz.'' diye diye geldik.o_OBalık baştan mı kokar, ne.Bu mantık herşeyimize sirayet etmiş.:bsmagryr:

@BerkEvren

@Çağdaş78 aşırı şarj olup deşarj olmak için bisiklete biniyorsun, bu sefer de bisiklet yoluna park etmiş öküzler; düşünüyorsun sileceği kaldırsam mı kaldırmasam mı; al yine başa döndük :(:kötü::koptum:

Beyler sizler ciddimisiniz gerçekden? aracıma dokunana, dokunurum,vururum,kırarım dökerim bu nasıl bir ruh halidir. Bazılarınız gerçek'den hiç kavga etmemiş çok belli aman umarım'da etmezsiniz çünkü sağlam bir dayak yiyebilirsiniz aman diyeyim! Ülkede adalet denen olgu zaten olmadığı için birde başınıza iş açmayın.

@volkan ismail

ben bu taraflardan birinde değilim, pek çoğumuz da değiliz, ya siyahsın ya beyaz diye ayıramazsınız.

kafa yoran tipler dediğiniz şey hukuki sorumluluk üstlenmemek için kafa yoruyor, biraz boya kalkınca dayak yememek için topuklamış mesela. arabalara sticker yapıştırıp boyasını mahveden aktivist zibidiler de var, bunlar komple vandalizm ne yazık ki.
not: arabam yok, ehliyetim bile yok. ama hukukun üstünlüğünü tanıyorum, mesela arabanın boyasına zarar mı verdiniz, tutanak tutulur hukuki süreç başlatılır, bundan yanayım. bu adam bisiklet yoluna park etti o zaman lastiklere bıçak takayım, bu araba beni solladı o zaman aynasını kırayım vb. bu ne ilkelliktir ya. kimse hatalı park eden arabalara bir şey yapmıyor o zaman ben zarar verebilirim demenin; polis bir hırsızı yakalayamadı diyelim, "bu ülkede hukuk işlemiyor o zaman hırsızı bulup öldürebilirim" demekten bir farkı yoktur.

@trabzonlu ozan

Bence yanlış yorumlamışsınız. Halbuki çok da açıktı yazdıklarım. :)

Geri