Scudo Sports

Şile - Gebze Köyleri turu

ekobike

Üye
Tepki
279
İsim
Murat T.
Başlangıç
2018—19
Bisiklet
Kron
Bisiklet türü
Şehir - Tur

Merhaba Bisiklet Severler,

Bisiklet gurubumuz (link) dan arkadaşlarla Şile'nin ve Gebze'nin köylerine pedalladık. Günü birlik turlar için Anadolu yakasında köyler harika bir seçenek. Bizde bu imkanı değerlendirip grup halinde sık sık bu taraflara gideriz. Bu sefer Şile otabanından doğuya Gebzeye doğru yol aldık. Üvezli- Kömürlük- Bıçkıdere- Darlık-Mudarlı - Ovacık köylerini takip ederek Gebzeye vardık.

Sabahın erken saatlerinde yola çıktığımız için Ömerliye kadar sis içinde yolculuk yaptık. Özellikle Ömerli rampası inişinde görüş mesafemiz oldukça kısaldı. Tehlike arz eden bu durum güneşin kendini iyice göstermesiyle ortadan kalktı. İnişli çıkışlı doğa ile iç içe harika bir tur oldu.

İyi Seyirler.

İnstagram Hesabım : (link)

Grubumuzun hesabı : (link)

FOTOĞRAFLAR

5.jpg

1.jpg

6.jpg

4.jpg

2.jpg

3.jpg

Dosyalar

• 5.jpg
    5.jpg
    123 KB · Okunma: 0
Scudo
tebrikler, Gebze'nin köyleri forumdakiler pek kullanmasa da muazzamdır turlar için.

• Beğen
Tepkiler: ekobike
tebrikler, Gebze'nin köyleri forumdakiler pek kullanmasa da muazzamdır turlar için.

Çok teşekkürler. İstanbuldaki kalabalık gruplar için biraz uzak kalıyor . Belki bu yüzden tercih edilmiyordur. Çünkü köyler harika yollar rampalar,inişler çok keyifli gerçekten.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Şile'de yaşayan biri olarak İstanbul' da oturanlara nazaran kendimi çok şanslı görüyorum. Bir bisikletçi için buralar doğal parkur. Vakit buldukça pedallamaya çalışıyorum. Eski bir Pendik li olarak, büyük konuşmayayım ama bir daha metropolde yaşamayı düşünmüyorum. Şile'yi kaçın kaçın gelin.

• Beğen
Tepkiler: FRKEMRE ve ekobike
Çok güzel bir tur olmuş ve paylaşmışsınız , video 'ya bir beğeni benden gelsin ;)

Bisiklet Vlog 'u çekmeye başladığımdan beri daha çok ilgilimi çekmeye başladı diğer arkadaşların geziler , keyifle izliyorum.

İki sorum olabilir mi ?

1- Kullandığınız aksiyon kamerası hangi model ? EIS (görüntü sabitleme) özelliği yok sanırım.. Bendeki Eken H9r , fiyat olarak 1080/60fps cihaz gayet iyi ama EIS özelliğini arıyorum artık.
2- Bisikletlerden bazıları yol bisikleti yanlış görmüyorsam , lastikleri 25c mi 28c mi ? Hani böyle bir tur için yolun yapısı belki ince tekerler için sorun çıkarabilir diye düşündüm.

• Beğen
Gebze ve Şile köyleri İstanbulda bisikletçilerin en uğrak rotaları esasen. Darlık - Mudarlı vs rotalarda her hafta sürüş yapıyoruz. Her sürüşümüzde başka gruplarla da karşılaşıyoruz. Özellikle doğanın içinde sağlam tırmanışlar için en ideal yerler.

evet, kıymeti bilinmesi gereken yerler, özellikle Ballıkayalar'da Gebze'de kamp atmak için harika bir nokta. Bir dönem bakımsızlığından şikayet ediliyordu ama geçtiğimiz ay belediye ekipleri iyi bir temizlik ve yenileme çalışması yaptı. Rotalarınıza eklemenizi öneririm.

• Beğen
Şile'de yaşayan biri olarak İstanbul' da oturanlara nazaran kendimi çok şanslı görüyorum. Bir bisikletçi için buralar doğal parkur. Vakit buldukça pedallamaya çalışıyorum. Eski bir Pendik li olarak, büyük konuşmayayım ama bir daha metropolde yaşamayı düşünmüyorum. Şile'yi kaçın kaçın gelin.

Kesinlikle çok şanslısınız biz oraya gelmek için ne rampalar açıyoruz :) siz orada yaşıyorsunuz çok kıskandım. İyi pedallamalar.

Çok güzel bir tur olmuş ve paylaşmışsınız , video 'ya bir beğeni benden gelsin ;)

Bisiklet Vlog 'u çekmeye başladığımdan beri daha çok ilgilimi çekmeye başladı diğer arkadaşların geziler , keyifle izliyorum.

İki sorum olabilir mi ?

1- Kullandığınız aksiyon kamerası hangi model ? EIS (görüntü sabitleme) özelliği yok sanırım.. Bendeki Eken H9r , fiyat olarak 1080/60fps cihaz gayet iyi ama EIS özelliğini arıyorum artık.
2- Bisikletlerden bazıları yol bisikleti yanlış görmüyorsam , lastikleri 25c mi 28c mi ? Hani böyle bir tur için yolun yapısı belki ince tekerler için sorun çıkarabilir diye düşündüm.

Merhaba,

Kamerayı göğüs kemeri ile kullanıyorum. Görüntü sabitleyici yok maalesef :( Kameramın markası "Xiaomi Yi 2K" 2k çekim yapmıyorum. 1080 P de kullanıyorum fiyat performans olarak çok memnunum. Geniş açılı çekmesi netliği harika. İnstagram sayfamda gece çekimlerini de görebilirsiniz.

Yol bisikelti kullanan arkadaşlarımızın lastikleri 25 c . Soğuk ve bozuk asfaltta titreşimden dolayı zorlandıkları oluyor. Birlikte pedallamak için katlanıyorlar :) (link)Ersan arkadaşımızın lastikleri 3 kere patladı. Gölün etrafı ve köylerin yolları genelde soğuk asfalt. Uzun turda sıkıntı yaşatıyor.

turlarda ve çekimlerinizde kolaylıklar diliyorum.

evet, kıymeti bilinmesi gereken yerler, özellikle Ballıkayalar'da Gebze'de kamp atmak için harika bir nokta. Bir dönem bakımsızlığından şikayet ediliyordu ama geçtiğimiz ay belediye ekipleri iyi bir temizlik ve yenileme çalışması yaptı. Rotalarınıza eklemenizi öneririm.

Ballıkayalara 19.06.2019 tarihinde geldik. Ama kamp atamadık. Oralar da çok güzel.

(link)

• Beğen
Tepkiler: MUSA Ç.
Tebrik ederim. hem güzel bir grup kurmuşsunuz hemde güzel bir rota ile tur yapmışsınız. ben ve arkadaşlarımında 4 kişilik bir grubumuz var. bizde ara sıra böyle turlar yapıyoruz. ama karşı tarafa bir türlü geçemedik. inşallah ilk turumuzda Beykoz'dan Gebze'ye köy yollarından kamplı güzel bir rota ile tur yapacağız.

• Beğen
Tebrik ederim. hem güzel bir grup kurmuşsunuz hemde güzel bir rota ile tur yapmışsınız. ben ve arkadaşlarımında 4 kişilik bir grubumuz var. bizde ara sıra böyle turlar yapıyoruz. ama karşı tarafa bir türlü geçemedik. inşallah ilk turumuzda Beykoz'dan Gebze'ye köy yollarından kamplı güzel bir rota ile tur yapacağız.

teşekkür ederiz. Bizde şuan 23 kişiyiz. Turlarımıza katılım 10 kişiye kadar çıkıyor. Yol bisikletli, MTB ve şehir- tur bisikletli arkadaşlarımız var. Biraz karışığız şuan.
Şiddetle tavsiye ediyorum bu tarafları beykozun köylerini. Orada gezmediğimiz köy kalmadı gibi.Gelmek istediğinizde özelden yazarsanız rota önerebilirim.

• Beğen
Tepkiler: FRKEMRE
teşekkür ederiz. Bizde şuan 23 kişiyiz. Turlarımıza katılım 10 kişiye kadar çıkıyor. Yol bisikletli, MTB ve şehir- tur bisikletli arkadaşlarımız var. Biraz karışığız şuan.
Şiddetle tavsiye ediyorum bu tarafları beykozun köylerini. Orada gezmediğimiz köy kalmadı gibi.Gelmek istediğinizde özelden yazarsanız rota önerebilirim.

eyvallah. inşallah kısmet olursa sizlere dönüş yaparım .

• Beğen
Konu ile ilgili olduğunu düşünerek ; o zaman bu ve benzeri köy yollarını da içeren turlarda , özellikle yol bisikleti kullanan arkadaşların 28c (maşa-fren izin veriyorsa) takması daha uygun olur yanılıyor muyum ? Ya da olabildiğince geniş lastik.

edit. 32c yerine 28c olarak düzelttim

Konu ile ilgili olduğunu düşünerek ; o zaman bu ve benzeri köy yollarını da içeren turlarda , özellikle yol bisikleti kullanan arkadaşların 32c (maşa-fren izin veriyorsa) takması daha uygun olur yanılıyor muyum ? Ya da olabildiğince geniş lastik.
Her hafta yol bisikleti antrenmanları yapıyoruz bu rotalarda. Çoğumuzda 25c lastik var. Bundan yana sorun yaşamadık yaz / kış / yağmur vs

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
Her hafta yol bisikleti antrenmanları yapıyoruz bu rotalarda. Çoğumuzda 25c lastik var. Bundan yana sorun yaşamadık yaz / kış / yağmur vs

Benimde Triban500 üzerinde gelen 25c lastikleri mevcut , sürekli gezi yapıyorum ben de çok memnunum şu ana kadar , sonuçta bisiklet yapısı gereği rijit ve çukur vs. daha fazla aktarıyor diğer bisikletlere göre.

Konu ile ilgili olduğunu düşünerek ; o zaman bu ve benzeri köy yollarını da içeren turlarda , özellikle yol bisikleti kullanan arkadaşların 28c (maşa-fren izin veriyorsa) takması daha uygun olur yanılıyor muyum ? Ya da olabildiğince geniş lastik.

edit. 32c yerine 28c olarak düzelttim

Ben kendi şehir-tur bisikeltimde 700x35 kullanıyorum hiç bir sorun olmuyor.
25c de sorun yaşayan arkadaşımız var evet ama hissettiği titreşim harici virajlarda ya da gidişte sorun yaşamayanlarda var.
Birazda tecrübeyle alakalı sanırım.
Lastik seçimi çok kişisel bir şey.Bana sorarsanız ben turlar da 700x35 in altını önermem. Çünkü hızla işim yok.
Ne istediğimize göre durum değişiyor sanırım.

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
Ben sadece o yollarda surebilmek icin kadikoyden kalkip 40km pedalliyordum. Rotasi cok güzeldir. Cigerler bayram eder.

Çok güzel tur olmuş ?? Bu hafta ben yoktum ?

yol bisikleti kullanıyorum 25c ile alakalımı bilmiyorum ama sonuç olarak bütün çukurları hissediyorsunuz ?Bunun şile işe gebze ile alakası yok.yol bisikletinin avantajı olduğu kadar dezavantajı da var.

Yollar mis gibi (köy yolları)
Şile yolu bozuk ve emniyet şeridi cam kırığı , tel vs dolu. Lastiğiniz zırhlı değilse patlama ihtimali yüksek.
şuan duranoplus aldım (yolda geliyo) o dertten kurtulmam lazım ?

• Beğen
Tur güzeldi birde Marmaray faciası olmasaydı. Darliktan sağa mudarli tarafına değil sola dönüp toprak yoldan gidildiğinde çok güzel bir mesire alanı varmış onu göremedik .yol bisikleti olan arkadaşlar için sıkıntı olabilirdi artık bir dahaki sefere.

Çok güzel tur olmuş ?? Bu hafta ben yoktum ?

yol bisikleti kullanıyorum 25c ile alakalımı bilmiyorum ama sonuç olarak bütün çukurları hissediyorsunuz ?Bunun şile işe gebze ile alakası yok.yol bisikletinin avantajı olduğu kadar dezavantajı da var.

Yollar mis gibi (köy yolları)
Şile yolu bozuk ve emniyet şeridi cam kırığı , tel vs dolu. Lastiğiniz zırhlı değilse patlama ihtimali yüksek.
şuan duranoplus aldım (yolda geliyo) o dertten kurtulmam lazım ?

teşekkürler Dostum. Gelmediğin için dün akşam senle bunu telafi ettik. :)

Ekran Alıntısı.JPG

212098 dosyayı görüntüle

An itibariyle Şile Teke köy kahvesinde çay molası.

afiyet olsun kıskandım :):harika:

Tur güzeldi birde Marmaray faciası olmasaydı. Darliktan sağa mudarli tarafına değil sola dönüp toprak yoldan gidildiğinde çok güzel bir mesire alanı varmış onu göremedik .yol bisikleti olan arkadaşlar için sıkıntı olabilirdi artık bir dahaki sefere.

Evet o neydi ya hakikaten. Bundan sonraki turlar için Marmaray'ı daha iyi planlamak lazım.

Geri