Scudo Sports

Sıkıldım şu: "Kaç yapıyor?" sorusundan

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Konuyu yanlış başlıkla açmışım şimdi farkediyorum, burada ana problem kaç yapıyor sorusu değil ,kaça aldın sorusudur,1150Tl deyince gerçekten hiçbir şeyden anlamayan milletimiz ''kafadan üşütmüş bu galiba'' tepkisini veriyor.

Gerçekten de pahalı ama; yeni aldığım 2003 model 12,000km civatası açılmamış 0 masraf-çiziksiz Honda CGL 125 motosiklet de 1200Tl.

Scudo
Evet hocam ben de genelde bisikletimin fiyatı sorulduğunda, "boşver", "pahalı" yada 250-300 deyip kestirip atıyorum.

Haa birde şu muhabbet var :
- Hmm nasıl çıkıyosunuz o yokuşları yauw.
- Baya çıkıyoruz. Bize zor gelmio
- Ee tabi vitesli bu çıkar canım :D

Sanki motoru var :)

MTB kullanıyorum, kaç basar bu cevabına 84km diyorum :D Bir aracın rüzgarına girmeden hafif yokuş aşağı bir yolda pedal çevirerek en fazla bu hıza ulaşabilmiştim. Bence sizde maksimum süratinizi söyleyin, nesi kötü ki bunun :)

Fiyat sorusuna gelince işte 3-4bin lira verdim dediğimde "yaw bisikletler 400-500 lira değil mi ?" cevabını aldığım zamanlar da oluyor :D Hatta geçenlerde bunu tıp alanında çalışan bir arkadaştan da duydum. Ama o da benim aklımın ucundan dahi geçmeyecek tıbbi malzeme fiyatlarını söyleyince bu sefer ben dumur olmuştum :)

Bu tip sorular karşısında teki göstermek filan pek hoş şeyler değil. Insanlar bilmediğinden bu şekilde soruyorlar, efendi bir şekilde anlatmak herkes için daha iyi olacaktır. Kendiside öğrenmiş olacaktır. Her neyse sizlere bol pedallı günler. :)

bende ciddiyetle soran insanlara anlatmaya çalışıyorum ama bazıları var ki baktıgın zaman anlattıklarını anlamıyacagı belli oluyor o zaman işte kaç yapıyor bu 100 yapar heralde edimi evet diyorum vb. saçma sorularda onları onaylıyorum böylece kısa sürede gidiyorlar.
benim de en sevmediğim soru 70 ile 100 km.lik bi yola gittikmi orada ki insanların kaç saatte geldiniz sorusu. gerçeği söylesen bir tür bitmeyen diyalog başlıyor... en iyisi 2-3 katı bi süre söylüyorum o zaman daha çabuk tatmin olup gidiyorlar.

• Beğen
Tepkiler: bicylerace
Adama enayi gözle soru soruyorlar, tabii kıskançlık ön planda hiç inkar etmesinler,kendileri bu sporu daha kavrayamamış ,ne yazık ki ülkemiz için bu oran %95 seviyesinde belki 99.

• Beğen
Tepkiler: selim yıldız
İnsanların gözünde bisikletin kaç yaptığı önemli, bir seferinde bir çöp kamyonunun dibine yapışmış yol istiyordum. Temizlik görevlileri aynen şunu söylediler: Laaayyyyyyyyn mobilet kibin, bizde alagh da binek.
Ben bir seferinde MTB ile yokuş aşağı 73 yapmıştım, soranlara onu söylüyorum. Ortalamayı sorarlarsa önce ortalamanın ne olduğunu anlatıyorum, sonra söylüyorum. :):):)

Fecredall tour de france ye gitsene 60-70 tempo yapsan zamana karşıda yokuşlardada ana grupta kalsan gelmiş geçmiş en iyi derece ile bitirirsin.8 yıl sonrada lance armstrong un rekorunu kırarsın ?

bencede toplumumuz gelişmemiş forumda okuduğum yazılara katılıyorum bisiklete binene çocuk gözüyle bakılıyor malesef halbuki bunun bir spor,özgürlük.sağlıklı yaşam,kendi gücünle biryerlere gidebilmek bunlar süper şeyler onlar bunun farkında değiller aslında onlar içlerinden diyorki keşke bende bine bilsem ama utanıyorlar eminim. Benim bazı arkadaşlarım var onlarda aynı şeyleri söylüyorlar çocukmusun bisiklete biniyorsun ben üşenmedim onlara anlattım bana haz verdiler ve şimdi bende bi bisiklet alsam falan demeye başladılar galiba bikaç kişi daha kazandırıyorum arkadaşlar.Bence sizde anlatın belki topluma kazandırırız onları.

• Beğen
Tepkiler: Arif Nalbant
benimde fiyat konusunda başımın etini yiyor millet hele şu hid. frenleri aldıktan sonra eleştiri manyağı oldum, bende usanmadan herkese elimden geldiğince bisikletle yaşamanın faydalarını anlatıyorum örneğin;

1.sigaraya kökten veda ettim benim için önemli olan tabiki işin sağlık kısmı maddi açıdan bakarsak ayda 120 tl dumana vermemiş oluyorum.

2.işe ve şehir içinde heryere bisikletle gidip geliyorum yaz kış aylık ort. 80 tl dolmuşçulara vermemiş oluyorum etti size 200 lira tertemiz para :)

3.bisiklet sürmenin ant. yapmanın vermiş olduğu pisikolojik rahatlık,keyif,zindelik,mutluluk,adrenalin,özgürlük,sağlıklı yaşam vs...

insanları ilk iki madde ile tavlıyorum 3. maddeyi anlamıyorlar zaten:( fakat genede farkındayım çevremde iş ortamımda insanlar bisikletimle olan yaşam şeklime hayranlıkla bakıyorlar bazıları itiraf edemese bile anlıyorum onlarada sevdirdim mereti :)

anneannemden bisiklet istediğimde oğlum çocuk musun sen ne yapıcaksın bisikleti diyo:D bende karşılık olarak Anlatılmaz Yaşanır diyorum:D

• Beğen
Tepkiler: alonerider
mutlu et insanları abi,,,100 km "yi rahat geçiyorum de, hem insanların bisiklete olan ilgisinii arttırırsın :D
ben geçen atv binası önünde yokuş yukarı skutır geçtim,, liseli çoocuklar çığlık çığlığa bağırıyordu.
:D :D :D :D :D
bana sorduklarında, ortalama 70"le gidiyorum diyorum... :D
kaçla gidiyorsun dediklerinde ben, bunu her gördüğüm yol bisikletliye sorardım, çünkü çocukken hasta olurdum :( onlara sorduğum soru, düz ngebesiz, yolda tüm koşullar düzgünken kaçla gidiyorsun olurdu ? Sonuçta, sıfıra düşüp, bisikleti elime aldığım yokuşlarda oluyor :D

• Beğen
@bicylerace
""Ihhh cık Bunun amortisörü yomuş kötü bu:D .Bizim çocuğa aldığımızın 2 amörtisörü var "" Böyle diyenlerde çıkıyor:D Birde fiyatı çok bulanlara bakın diyorum arabaların Torosuda var Doğan Şahini de var Pasatıda Meganıda corollaasıda var mercedeside.Aralarında fiyat ve bunu yanında kalite farkıda var diyorum o zaman hıımm:7: diyorlar.

• Beğen
Mtb ile ben düz yolda 56 yı biraz geçmiştim ama bir espirisi yok bence.Bir tanıdığım otobüs arkasında mtb ile 70 görmüş yine anlamsız.
Ancak esas sorun kırmızı işıkta birgün adamın biri bana kaç yapıyor u demişti... Hani biraz fazla söylesem kapışalım diyecek arabasıyla :D

• Beğen
Tepkiler: N.Erdem TUGRAHAN
ben de ilgiyi arttırmak için 100 basıyo abicim diyorum soranlara gerçekten hevesleniyolar gözleri fal taşı gibi açılıyo daha da merak edip bi sürü soru soruyolar :)

• Beğen
Bende dün manisadan gelirken yokuşta meraktan kaptırdım :) 69.13 km/s oldu.Rüzgar olmasa belki biraz daha gider en fazlada 85 falan olur sanırım :)mtb kullanıyorum yol lastiği ile ortalama hız çok değişiyor benim 25 falandır sanırım anca.İnsanlar bu kadar para verince bisikle tkendi gidiyor sanıyor.Bir arkadaşım merak etti verdim abi rahat değil bu selesi acıtıyor dedi :) o yaylı rahat selelerden istermiş :) 1.5 aydır kullanıyorum taş çatlasa en büyük avantajı bana göre vites geçişleri,daha hafif olması ve bu 2 faktörden dolayı fazla yormaması.Frende çok önemli faktör benim için.İnsanlar hem merak ediyor söyledikten sonrada bu parayla şu alınırdı bu alınırdı diye öneri veriyor.Para senin olunca alırsın diyorum ne diyeyim.Dünde arkadaş bisiklet kullandığımı öğrenince bende bu manyaklar kim diye düşünüyordum dedi :)

kurtköy dönüşünde 87 yi görmüştüm ama biraz havaya kalksam ön tekerde rüzgardan kalkıyodu :D

bende soranlara 100 yapan vardır diyorum :D

şeytan icadı diyolar bende içtiğin sigaraya bak diyorum :D eee haliyle biraz kızarma oluyo tabi :D

@>>ErDeM<<

bende lance armstrongu gösteriyorum herif 35 yaşında ne diyon diyorum yalan söyleme diyolar :(

bende altmış yetmiş basarsın diyorum .. en yüksek hızım 57 km/h düz yolda yaptım bir anlık olabiliyor işte ..

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri