Scudo Sports

Sık sık geçtiğiniz yollarda bisiklet sürenlerin sayısında artma olması

Sizin de bisiklet sürerken çevrenizdekilere etki bıraktığınızı hissettiğiniz oldu mu?

• Toplam katılım
    64

JerseiSaC

Üye
Tepki
37
İsim
Ömer Fehmi
Başlangıç
2008—09
Bisiklet
Bianchi
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Evet, bu bir ihtimal biz bisiklet severlerin etkisi denebilir. Genellikle favori yollarınızda başladığınız serüveninize aylar sonra başka bisikletlilerde katılır. Ara sıra bazılarıyla yan yana gidersiniz, bazen selam çakarsınız. İlk zamanlarınızdaki yan yan bakan insan sıfatları, yerini artık daha olumlu ve yargılamayan, hatta imrenen bakışlara bırakmıştır. Bisiklet sürmenin etkisini sadece kendinize değil çevrenizdeki insanlara da bırakıyorsunuz. Sonra aylar sonra aynı rotadan geçtiğinizde bir bakmışsınız size yan yan bakan insanlarda o civarlarda bisiklet sürer olmuş :D

Ancak sen uzun yollara çıkarken ve yahut egzersiz mahiyetinde semti turlarken, onlar mahallelerinde turlarlar. Onlara da zaman tanımak lazım tabii, zamanla açılırlar, bisiklet üzerinden dünyanın ne kadar küçük olduğunu farkederler.

Scudo
merhabalar kardeşim aranızda yeniyim sorum olucak sana
forumda nasıl konu açıcam

@Samet 39 bende ilk başlarda bu soruyu soruyordum. Forum kuralları siteye iyice alışmak, bazı konularda ''boş olmayacak'' yorumlar, fikirler beyan edip varlığını ortaya koyman için zaman veriyor. Güvenirlirlik için sanırım. Sitede biraz daha gezebilirsin. Zamanla bazı gizemli ayarlar açılacak kendiliğinden :)
Yeni başlık açmak için ana sayfada ''Forum'' yazan sekmenin altındaki ''yeni mesajlar'' sekmesine tıkladığında açılan sayfada sağ tarafında ''yeni başlık'' seçeneği gözükecek. Ama işte en başta dediğim gibi biraz zamana ihtiyacın olacak yeni başlık açabilme iznini alabilmek için.

• Beğen
Tepkiler: Samet 39
@JerseiSaC ilgi ve alakan için çok teşekkür ederim kardeşim çok sağol bilgilendirme içinde :harika:

• Beğen
Tepkiler: JerseiSaC
Ben 2 yıldır bisikletle haşır neşir olan biri olarak sadece bir kız kardeşime 1 yılın sonunda hergün video ve özendirici fotolar ata ata zar zor katlanır bisiklet aldırabildim onun dışında 2 yıllık çaylak olmama rağmen yakın çevremde 3-5 kişi benden etkilenip bizzat bisiklet aldılar... Ve hala her fırsatta bu amaç için çabalıyorum onuda zevkle yapıyorum... istiyorum ki en az 50 kişiyi bisikletli yapayım kendimce bir hedef koydum naçizane.

Genelde akrabalarım olumlu karşılıyor çok güzel falan filan .. Spor saglıktırvs

(link)
Kendi adıma aşırı yükselen benzin, bakım ve yürütme masrafları daha çok bisiklete yönlendirdi tespitini yapabilirim.
Araç durduğu yerde 1500TL mtv vergisi, 800TL zorunlu trafik sigortası, 1000 lira kasko, 500TL yıllık bakım ile totalde benzin hariç 3800TL kontak çevirmeden masraf yaptırıyor. Ben de bu yıl kaskodan feragat edip o parayla bir bisiklet alıp işe öyle gidip gelmeye başladım. Bana artısı ise benzine para vermiyorum, sabah akşam spor yapmış oluyorum. Alışveriş için arabayı park edecek yer arama zahmetine girmiyorum, bulduğum yere bağlayıp daha çok markete uğrayıp alışverişimi yapabiliyorum. Şimdi ise araç kapı önünde yatıyor. Belki bu durumda olanlar da bisiklet sayısını arttırmış olabilir.

çok iddialı bir yorum olsa da ilk seçeneği işaretledim. yaklaşık altı yıldır işe gelip giderim, hep kimseye rastlamadığımdan yakınırdım. bu sene antrenman amaçlı olsun benim gibi commuter tarzı olsun oldukça fazla bisikletliye denk geliyorum. oldukça sevindirici.

Ben merak saldığımdan beri iki kişiyi daha zehirledim bile 3 ayda :)

Bende fark ettim ki şehir içi olsun yollarda olsun bundan 2-3 yıl öncesine göre baya bir artış var araba vergilerine ve benzine gelen zamdan mıdır yoksa insanlar sağlıklı yaşamak için mi biniyorlar bilmiyorum ama bisiklete binen daha fazla insan olduğunu bilmek güzel insan seviniyor

Haftada 2-3 kere okula bisikletle gidecem bu sene geçen sene de arada bisikletle gidiyordum ama Maltepe üniversitesi yolu yokuştur (Büyükbakkalköy yolunu bilen bilir) o yüzden bana takılacak bisikletli okul arkadaşı bulamadım ama arada bir o yolda antrenman amaçlı süren yol bisikleti, kaskı, forması, taytı, eldiveni, her şeyi tam takım olan profesyonel sporculara rastlıyorum.

Düz ayak olan yerlerdeki bisiklet kullanımı artışı benim de dikkatimi çekiyor.

Benim dokuzuncu senem. İşe gidip geliyorum ve her geçen yıl daha fazla bisikletli olduğunu görüyorum. Hatta arabalar da her geçen gün bize daha çok alışıyor. :)

Tamamen algıda seçiciliktir. Bisikletli olduğunuzdan bisikletli görmeye meyillisinizdir. Eminim motorlu olsanız artan motorlu sayısına dikkat çekecektiniz. Kayseri'nin merkezdeki en merkez caddesinden sekiz yıldır yolumu hiç değiştirmeden işe gidip geliyorum. Giderken ne önümde arkamda gelirken ne önümde arkamda bisikletliye denk gelmiyorum. Sadece yazın bir miktar oda mevsimsel etkiyle bisikletli sayısında artış oluyor. Havanın soğumasıyla birlikte onlarda yollardan çekiliyor. Öyle radikal bir değişiklik söz konusu değil.

dolar euro almış başını giderken insanların hala neden bisiklete binmediğini anlamakta zorlanıyorum açıkcası... benzine para yetişmiyor ben bisiklete binmediğim bir ay ortalama işe git gel 700 800 tl aylık benzine para harcıyordum şimdilerde zaruri olmadıkça arabayı kullanmıyorum işe gidişlerde ve aylık 200 -300 tl arasına düştü yakıta giden harcama...hergün bisiklete binmek yani git gel 30 km civarı yol yapan benim gibi biri için zor olsa da alışmaya başladım açıkcası... 2 yıldır işyerinde bir Allahın kuluda ya ne güzel birşey bizde alalım böyle birşey falan demedi onuda söylim.. insanların hayat motivasyonu çok düşmüş çok... nolcak sonumuz böyle hastanelerde her poliklinik önünde 100 lerce hasta bekliyor toplum hasta veya hastalık hastası ekonomi kötü insanlar hastanelere atıyor kendini beslenme kötü vitamin alamıyor protein hiç alamıyor bazı insanlar et tavuk balık çok pahalı sonuçta..Dost yogurtla sütle nereye kadar

Geri