Scudo Sports

Sigma BC-8.12 vs. CICLO SPORT CM 2.2

Hamit E.

Forum Bağımlısı
Tepki
349
Bisiklet
Mosso
arkadaşlar merhaba ilk kez km saati alacağım. almışken orta sınıf ve uzun kullanımlı birşey almak istedim. kabaca araştırmalarım sonunda sahibinden.com üzerinden başlıktaki ürünler hoşuma gitti. sizlerin tavsiyeleriniz ne olur??

ciclo sport CM 2.2
http://ciclosport.com/modules/cicloSport/frontEnd/images/product_1_85_17.jpg

Bike functions
hız (anlık/ortalama/maksimum)
hız karşılaştırma
Programmable total kilometers
yolculuk/toplam km
Auto start/stop
TwoInOne-System

Additional functions
Time (12/24 h)
Date
PowerDown-Mode

Optional functions
Cadence functions (current/average/maximum)

sigma bc 8.12
http://www.sigmasport.com/en_media/produkte/bikecomputer/topline_2012/topline_wired/bc812/allgemein/visuals/img_3_zoom.jpg
genel özellikler

7dilde kullanım
Automatic start / stop
Watertight (su geçirmez sanırım)
aletsiz montaj
UFSB-uyumluluk (bu nedir bilmiyorum)
Service interval programmable via UFSB

özellikler
hız (anlık/ortalama/maksimum)
yolculuk/toplam km

zaman özellikleri
yolculuk zamanı
toplam yolculuk zamanı
saat

kendi düşüncelerim

ciclo sigmadan daha yakışıklı geldi gözüme. resimlerde 3 satır olması avantajlı gibi ama bisiklet üstünde bu avantaj olmayabilir. sigmada popüler bir marka. ayrıca ciclo sonradan kadans kiti ekleme özelliği var. performansçı değilim, müsait oldukça kullanan birisiyim bisikleti, bu durumda kadans nekadar lazım bana tartışılır.

iki cihazda hemen hemen aynı özelliklere sahip sanırım. kullanan arkadaşlar yönlendirirse memnun olurum

Scudo
Hamit bey ben 5.12 kullanıyorum. Şu an neden 8.12 almadım diye hayıflanıyorum. Diğer marka hakkında pek bir bilgim yok ama kadans vs olayını çok önemsemiyorsanız sigma hakkını veren bir ürün. Müsait oldukça binen biriyim lafınıza istinaden bu öneride bulundum. Küçük bir ekleme yapmak gerekirse akşam sürüşlerine önem veriyorsanız arka aydınlatması olan bir ürün tercih edin.

evet aydınlatma detayıda ayrı bir durum. bu konuda öneriniz varmı? gece hiç sürmedim.
km saati almak istemem bisikletin tepesinde nekadar durmuşum kaç km yol katetmişim onu kaydetmek amaçlı. ancak dandikte bir ürün alıp uğraşmak istemiyorum

birde nedir bu ufsb??

ufbs yine sigmanın bir aparatı sayesinde tur verilerinizin pcye kaydını sağlıyor. Bence sizin için 8.12 ideal olacaktır. Aradığınız tüm özellikler mevcut. Aydınlatma olayı da dediğim gibi gece aktifseniz elzem olabilir. Nereden temin edeceksiniz bilmiyorum ama şu an güven bisiklette 8.12 kargo dahil 60tl (nakit). Illaki arka aydınlatma olsun isterseniz 16.12lere bakın bunu da 100tlye alabilirsiniz.

bir aydınlatma eklentisi için +40tl civarı vermek işime gelmez açıkçası. ihtiyaç olan öncelik olarak bagaj ve heybe var, keyfe keder ise çamurluk almak istiyorum. bütçeyi optimum şekilde ayarlamak istiyorum. çok ucuza kaçınca daha ileride daha çok kaçıyor

Ciclo nun fiyatını bilen var mı sanırım ikiside kablolu model

ciclo 75tl
sigma 60-65tl

evet ikiside kablolu. özellikle kablolu istiyorum. kablosuzdaki manyetik alanlardan dolayı oluşabilecek sapıtmalardan korunmak için daha doğru bir seçim diye düşündüm

Ben ciclo nun kablosuz modelini kullanıyorum ve cok memnunum bence ciclo yu almalısınız

her ikisi de çok güzeller.
aslında akıllı telefonlar da uygulama yüklenerekten bisiklet üzerinde iş görebilir gibime geliyor.

Ben de sigma 8.12 kablosuzu almayı düşünüyorum. Rakamların boyutu ve yazı tipi hoşuma gitti.Günlük kısa turlar yapma imkanım var.Telefona ise Runtastic ve Strava isimli uygulamaları yükledim. Ancak bu uygulamalar gps kullandığı için şarj süresini 1 saat içinde neredeyse bitiriyor. Kablosuz ürünü alma sebebim ise bir kablo da olsa sadelik. Bu aksesuarı nereden almamı tavsiye edersiniz?

Geri