Scudo Sports

Sigma Bc 16.12 Kablosuz Bisiklet Sayacı kullananlar?

Tepki
0
Bisiklet
Specialized
Decathlon dan 139 liraya satın almış bulunmaktayım hafta itibariyle..

Ürün hakkında türkçe bir kılavuz bulamadığımdan sizlere bazı sorularım var, sevgili bisikletforum guruları.

1*** ayrıyeten sadece kadans ölçerini alabileceğimiz bir site yada mağaza var mı ?

2*** ürün menüsünde bulunan bazı şeyler hakkında

- Kadansı biliyorum ama bide Q-Cadence diye bişey var menüde ne demek ?

- TS distance ve Ts time ne demek yine sormak istediğim gizemler arasında yerini almakta benim için, bir haftadır hangi durumda aktif oluyor anlamadım o menünün içindeyken tek etkileşime geçebildiğim yer sol alta basınca sol üstte kuçuk bir ts yazısı daha çıkması oldu o kadar, bu konuda da aydınlatılmayı bekliyorum

3*** Bu da kilometre saatleri ile ilgili genel soru olaraktan

- bisiklet tekerlek çapı 700x28c diyelim, bu kaç santim demek ? tekerlek bir kere döndüğünde kaç santim ilerlemiş olurum ? çok mu cahilim ?

- bu tip ürünlerin göstergelerindeki x kadar mesafe şu kadar hız gibi gösterdiği veriler ne kadar doğrudur, hata payları olur mu bu aletlerde ?

Teşekkürler
Teşekkürler

Scudo
güle güle kullanın bende almayı düşünüyordum. gittiğimde 3 adet mevcuttu fakat, düşünme sürem sonrasıda stok malesef bitmişti....

@Ahmet Ümit

(link)

700x28c ile tekerlek bir kere döndüğünde 215,9 cm yol katetmiş oluyorsunuz. Bu uzunluğu, pdf dosyasında gösterildiği gibi "tekerleğin yüksekliği" x "3.14" ile de hesaplayabiliyorsunuz.

bende 16.12 kullanıyorum,ufak bir tavsiye telefona çok yakın tutmayın arada sapıtabiliyor.
teker boyutu olarakta klavuzda yazan değerler en doğrudur.

Q cadence yazan şey avaraj kadanstır.
ts ise trip section diğer ts ise time section.
bunlar genel zaman ve yoldan kısımla ayrılan manuel olarak kullanılan birimlerdir.
şöyle anlatım ;
20 km bir gezi içersinden x ile y arası başka yerin mesafesini ve uzunluğunu ölçmek isterseniz bunu kullanırsınız.

Kadans sensorunu asli bisikletten almistim, istanbuldaysaniz buradan temin edebilirsiniz.

hazır konu açılmış bende soruyum , kayıt hep üstüne devam ediyor , günlük hız ve günlük km ye nasıl bakabiliyoruz ,
yoksa hepsini tura çıkış anı ile bitiş anı arasındaki farkı çıkarark mı elde ediyoruz

@Ahmet F.ELBİR

her tur sonrasında sayacı sıfırlaman gerekiyor, zaten olayı bu tur kaydının, boyle yaparsan gorebilirsin gunluk tur bilgilerini, zaten asıl toplam sure ve km yi ayrı bir menude kaydettiğinden sıfırlamanda da bi sorun olmaz.

bu arada guzel cevaplarınız için çok soğolun

ben yeni bisiklete taktım eski bisikletten çıkartıp. bir türlü çalışmadı. sensörler görüyor mıklatısları yeşil ışık yanıyor ama cihaza yansımıyor. sebep ne olabilir?

• Beğen
Tepkiler: mustafa ç
@ilker özmüş
cihazda görüntü var işlem yok ise sensörle cihaz arası çok uzak kalmış olabilir.
50 cm geçmemek iyidir.
yada mıknatısı ile sensör arasında çok boşluk olabilir.
onlarında arası 5mm fazla olmasın.

@kivilcimb hocam sensörle mıknatıs arası oldukça yakın. cihazda normal gidonda yani. anlamadım niye böyle olduğunu.

@ilker özmüş
bunu şöyle test edebilirsiniz;
o ekranın oturduğu plastik platformu söküp cihazı ona yerleştirin.
daha sonra ön tekeri kaldırıp döndürün ekranı sensöre en yakın yerde tutun bakalım halamı hareket yok ?

Bu cihazda count 14 da bulunan opsiyonel ant+ desteği var mı ?

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

km saatinin yuvası kadans uyumluysa (2 kablo içinde yer varsa) kadans aletini siz yapabilirsiniz boşuna para vermeye gerek yok

@kivilcimb aynen bunu da yaptım. yine olmadı. sorun nedir tam çözemedim ki. bir anlasam yapacağım bir şeyler ama maalesef anlayamadım.

önde güçlü bir ışık kullanıyorsanız sensörle monitörün bağlantısını etkiliyor. ikinci bir olasılık pillerden dolayı olabilir.

@ykaracavus

öne yeri bir fener aldım. güçlü sayılabilir. dün hep çıkartıp denemiştim ama bugün bir daha deneyim.

yahu diğer bisikletten buna geçirdim. herhangi olumsuz bir durumda olmadı. anlamıyorum neden çalışmadığını. sensörlerde sorun yok fakat bluetooth çalışmıyor ekranda. her fonksiyon çalışıyor ama bu çalışmıyor. bu kadar mı şansızlık olur? yani bozulacak bir durumda olmadı ki. bluetooth sorgulayacak bir fonksiyonda yok ki makinede.
Allah için bilgisi olan yok mu?

@ilker özmüş kimsenin başına gelmedi mi böyle bir durum?

@ilker özmüş

Geçmiş olsun öncelikle. Dün iade ettim 16.12 STS'i bu sebepten. Kronik sigma problemi. Verici sensörden kaynaklanan bir arıza ve malesef değiştirmekten başka çareniz yok. Alıcı ile verici arası minimum 40 maximum 90 cm olmalı diyor kitapçığında. Benimki ilk 2000km sorunsuzdu, sonra hiç sapıtmaya başladı. Arada kafasına göre okuyordu. Defalarca pil değiştirdiysemde olmadı. 20 cmden yukarıda asla sağlıklı çalışmadı. Decathlona götürdüğümde ise mevzuu netlik kazandı. Her iki sigma sayaçtan biri bu şekilde iade oluyormuş meğersem! Garantisi varsa aldığınız yerle görüşün, değiştirin derim..

Edit:

Tabi şunları denemeden gitmeyin.

- Mıknatıs ile verici sensör arası 2-3 mm gibi bir uzaklık olmalı. Doğru şartlarda çalıştığından emin olmak için tekerleği elinizle çevirip vericiden "çıt çıt" sesinin geldiğinden emin olun.

- Verici 2 bilsisayar uyumlu olduğundan 1. alıcıya ayarlı olduğundan emin olun. Vericinin iç kısmında bulunan tuşa 5sn basılı tutup yeşil ışığın onaylandığını kontrol edin.

- Alıcıyı elinide tutup vericiye yaklaştırın. Mesafeyi kontrol edin. Eğer yakınında çekiyorsa şayet muhtemelen benim yaşadığım problemi yaşıyorsunuzdur.

- Son ihtimal de pillerini yenilemeyi deneyin.

Yabancı forumlarda manyetik alanlardan, hatta be hatta ışıktan bile etkilendiği yazılmış. Bu da bi etken olabilir. Geçmiş olsun

• Beğen
Tepkiler: şeref şen
Geri