Scudo Sports

Sigma 16.12

Merickagantek

Daimi Üye
Tepki
73
Bisiklet
Lapierre
Cevap verecek tüm arkadaşlara şimdiden teşekkürler.Geçtiğimiz günlerde decathlondan Sigma 16.12 km sayacı almıştım .Montajını yaptım, tekerlek çapını vb herseyi doğru girmeme rağmmen şürüş esnasında cihazın gösterdiği hız , normalde yaptıgım hızın gerısınden gelıyor yaklasık 4 veya 5 sanıye .Durduğum zaman ise 4 veya 5 sanıye sonra durdugumu algılıyor bunun sebebi nedir sizce ?

Scudo
Bu konuyu araştırmıştım zamanında ama kaynağı bulamıyorum şuan, eğer bulabilirsem eklerim.
Bunun bir çok sebebi var, bu aletlerin hemen hepsi 2.4Ghz bandında yayın yaptıkları için mesela şehir içinde kullanıyorsanız etraftaki radyo sinyalleri, wifi sinyalleri, cep telefonundan gelen sinyaller vb.
Bir çok şey etkiliyor maşaya monteli olan vericiyi.
Birde vericiyle km saati arasında bir engel olup olmadığına bakın, meselâ verici maşanın sağ bacağına bağlı olduğundan alıcıda gidonun sağında olmalı gibi şeyler okumuştum.
Belki bu soruna gerçek bir çözümü olan arkadaşlar vardır.

Edit: Engin bey'e aynen katılıyorum, mıknatıs ile verici arasındaki mesafe en aza indirilmelidir. Bunu yazmayı unuttum :)
Birde mümkünse verici ve mıknatısın olduğu bir kare resim ekleyebilirmisiniz. Yandan ve önden :)

Mümkün oldukça mıknatıs ile cihaz arasındaki mesafeyi en aza indirin faydalı olabilir..

Sensör maşanın sag bacagında , gösterge ise gidonun tam ortasında suan da .. Birde evimin yakında sürüş yaptım denedım. Sureklı böyle.. Etraftaki bir cihazdan olsa en azından bir başka yerde hatalı ölçüm yapmazdı bence ...

nerdeyse mıknatıs deyecek sekılde suan sensore ama yıne de olmuyor :)

Demek istedigim mıknatıs + sensörü gidondaki sayaca yaklaştır yani maşanın mümkün oldukça üs kısımlarına montaj et sensörden giden sinyal mesafesi kısa olsun belki daha hızlı algılar...

denedim ama bi değişiklik olmadı.Resimleri çektim, yüklemeye çalısayım..

Aynı sorun bende de var. Sürmeye başladıktan 4 saniye sonra hız geliyor, aynı şekilde durunca da 4 saniye sonra duruyor. Yalnız çalıştıktan sonra anlık hızı veriyor diye düşünüyorum

bence anlık da doğru vermıyor çunku hızlanıp daha sonra frene bastıgım zaman frenledıgım zaman hız yukselme aşamasıda oluyor :)Kurulumu siz kendiniz mi yaptınız peki ?

@Merickagantek

Bende çalıştıktan sonra anlık hızı veriyor. İlk kullanmaya başladığımda hayal kırıklığı yaşattı, o kadar para verip 4 saniye sonra kendine gelmesi :confused: Daha iyi bir performans beklerdim kablolu mu alsak ??

B'twin Count 4 var bende. Maşadaki verici ile gidondaki alıcının arasında azami 65 cm mesafe olmalı diyor. Kullanım kılavuzunuzda yazar mesafeniz onu bir okuyun.

@Atilla Gobel

Sorun mesafeden kaynaklanmıyor, onu tartışıyoruz zaten.
Kablolularda durum nasıl acaba ? Veya her kablosuz böyle mi ?

umarım ben bir yanlışlık yapıyorumdur montajda :( sigma 16.12 kullananların hepsinde böyle oldugunu sanmıyorum ..

İnternette bir video vardı bu durumu merak ettiğimden bakmıştım. İki farklı sigma modeli biri 8.12 beyaz (model yanlış olabilir), diğeri 16.12 karşılaştırdığı şey hangisinin daha hızlı ölçtüğü idi. Durum bizimkiyle aynı. Beyaz olan 1-1.5 saniye sonra başlıyor, 16.12 ise 4 saniye sonra hızı gösteriyordu. Bulursam videoyu eklerim.

eğer öyleyse benım acilen decathlonan gitmem gerek değişim için :)

Ben artık pek takmıyorum, verileri doğru hesapladığını düşünüyorum, tur sonrası gereken bilgileri doğru versin yeter. Kadans sensörü doğru çalışıyor yalnız.

Videyo buldum: http://www.youtube.com/watch?v=rucE0gzgu6Y

16.12 diye hatırlıyordum, değilmiş. Beyazı tutturmuşum :)
STS yazanlar hep mi böyle ? Videoda olan sts 16.09

ben kadans kiti olmadan almıştım. bende tamamen 4 sanıye sonra gelıyor surus boyunca ..

hiçbir fikrim yok... Allmadan önce araştırdım 16.12 yi hiç böyle sorunla karşılasan kimselerin yorumuna denk gelmedım , demekki iyi araştırmamışım :)

@Merickagantek

Bende sigmayı iyi eleştiriler için tercih ettim, kullanıp da sorunu olan bir biz miyiz ? Veya videodaki arkadaş ?

bende sigma 8.12 var, kablolu. böyle bir sorun olmuyor, ihmal edilebilecek bir gecikme ile anlık veriyi gösteriyor.

Sanırım öyle :) hiç bilen bir kişiye gösterdin mi sorunu halletmesi için ?

bizimkiler kablosuz oldugu için böyle bir sıkıntı oluyor dıyecem ama oyle basıt bir sorun da değil ki sonuçta 4 sanıye :)

Merhaba, bu duruma çözüm getiren var mı acaba bendede yaklaşık 1.5 - 2 saniyelik bir gecikme mevcut ilk kurulumda.

Geri