Scudo Sports

sigma 1009 sts sorun.. yardım lütfen..

Tepki
5
dün decathlondan sigma 1009 sts aldım bu gün kurmaya başladım yaklaşık 3 saattir onla uğraşıyorum fakat olmadı bir türlü ölçüm yapmıyor. göstergede sürekli 0 kmh 0 vs.. yazıyor. sensörü youtube videosundaki gibi yerleştirdim mıknatısı ona olabildiğince yakın koydum. bisiklet yeni temizledim. mıknatıs sensörün yanından geçerken yeşil ışık yanıyor. forumdan youtubedan vs.. den her yere baktım bütün tavsiyeleri denedim yine de olmuyor. ne yapmam lazım lütfen yardım edin. galiba sensörle gösterge eşleşmiyor. yardım lütfen...

Scudo
Önce saat kısmını sensöre yakın tut gidona bağlamadan.Eeğer saat yakındayken sensöre değer göstermeye başlıyorsa bil ki pillerin zayıflamıştır.Daha kullanmadım diyeceksin ama pillerin kullanmadan raf ömürleri de mevcut bayatlamış olabilir.Mıknatıs sensörden geçiyorken yeşil yanıyorsa iki ihtimal oluyor ya dediğim gibi pil zayıftır sensörün gönderdiği değeri saat almıyor.Yada saat ile sensörün kalibrasyonu olmamıştır. yakın mesafeden resteleme yapacaksın ikisine birden.İlk aklıma gelenler bunlar.

dediklerinizi yaptım ama olmuyor. bozuk ürün galiba veya pilleri zayıf. geri vermeyi planlıyorum kafayı yicem yoksa. bir türlü olmadı.

@enes veziroğlu

ürünü görmeden bu şekilde tam birşey yapmak zor ama aldıgınız mağazaya götürüp orada denemelerini isteyebilirsiniz.Sıkıntı yapmanıza gerek yok sigma arızalı urunlerının yerine yenisini her zaman gönderiyor.

ürünü paketledim yarın götürcem decathlona orda göstersinler nasıl oluyor veya bozuksa değiştirmeyi talep etcem. cevaplarınız için teşşekkürler iyi geceler ...

Dostum ilk bağlantıda bende çok uraş verdim. Mıknatısı 5 mm ye kadar yaklaştırman gerekiyor. Bu durumda sensor lastiğe paralel değil jant tellerine doğru bayağı bir açılı duruyor. Eğer teslim etmediyseniz mıknatısın ters olmadığı kontrol ediniz. Sayaç uyku modundan 2 - 3 sn sonra çıkıyor yani eğer lastiği elle cevirerek test ediyosanız bir kaç tur atmasını beklemeniz gerekiyor. Sensor mıknatısı gördüğü anda kimometre yanıp sönmeye başlıyor.Mıknatıs üzerindeki SIGMA yazısı sensor tarafında olmamalı tam ters istikamete bakmalı. Birde paket içeriğinden çıkan lastiklere kasnaklara güvenmeyin mutlaka siyah kablo sıkma ringlerinden alarak sabitlemenizi tavsiye ederim. Bağlantıyı bu ringlerle yaptığında uzun süre problem oluşturmayacağını görebilirsin. Hatta mıknatısı bile bi kaç boy küğük ringle sabitlerseniz uzun sürüşlerinizde donanım kaybı konusunda daha emin olabilirsiniz.

Konunun akıbetini merak ettim.

1009 sts modelini kurdum monte ettim.
Mıknatıs sensör hizasında, mıknatısın sigma yazısı dışa bakıyor, sensörün sigma yazısı da dışa bakıyor, ama ekranda km bölmesi yanıp sönüyor. Tekeri elle birçok tur atacak şekilde defalarca çevirdim ama km verisi değişmiyor yanıp sönmeye devam ediyor.

Bu arada ürün çok kaliteli. Yıllar önce almıştım öylece kutusunda sakladım evin bir yerlerinde. Yeniden bisiklet alınca çıktı meydana pili bile çalışıyor.

@gidonboğazı Cihazın ayar kısmından tekerlek çapını düzgün bir şekilde girdiniz mi?Ek olarak mıknatısı janttan çıkarıp eliniz ile sensöre okutmaya çalışın.Yine aynı durum olursa, sensörü de söküp ekranın yanında bu işlemleri tekrar edin.Yanlış hatırlamıyorsam Sigma kablosuz ürünlerde alıcı ve verici yani ekran ve sensör aralığı maksimum 70 cm olması gerekiyor.
Son olarak aklıma pillerin zayıflamış olabileceği geldi.
Evet gerçekten kaliteli ve sağlam ürünler.

@Ceyhun Özkan teşekkürler bilgi için. bugün bisikletçime götürmüştüm o da bu ürünün satıcısı ile iletişime geçti ve basitçe sensör ve saat pilini değiştirin dedi.

değiştirdim dolu olduğunu bildiğim piller taktım ama hala aynı.
km/hız kadranı 0.0 olarak yanıp sönüyor sadece tekerleğin dönüşüne cevap vermiyor.
bir de bu sensör üzerinde yeşil ya da kırmızı yanıp sönen nokta var.
burası her mıknatıs geçişinde yanmalı mı ? benimki yanmıyor.

ayrıca kullanım kılavuzuna göre 5 saniye basılı tutma işlemini de defalarca denedim ama yok değişen bişey.

@gidonboğazı Kablosuz km. saati kullanmadım o yüzden daha detaylı yardımcı olamayacağım.Ayar kısmından tekerlek çapını girdiniz mi?

Geri