Scudo Sports

Sigma 1009 sts kablosuz km saati 'ilginç bir tespit'

Benim saatim SunDing 548c modeli çin malı bir saat ve henüz 3 gündür kullanıyorum. Eğer sizin saatiniz aynısı ise bakabilirim.

Fakat KM saatiniz Sigma 1009 sts ise yardımcı olamayacağım.

Scudo
@B.Konak

Günlük kilometrenizi ayrı ayrı gösteren bir durum yok, siz sıfırlamadığınız sürece önceki kilometreye ekleme yapar. Her seyahate başlamadan önce kilometrenizi sıfırlama tuşuna 3 saniye basarak o an ekranda hangi gösterge varsa onu sıfırlar sonra basmaya devam ederek tüm parametrelerinizi sıfırlamanız gerek ve gün sonunda kaç kilometre yaptığınızı alttaki tuşlardan distance kısmını ekrana getirerek görebilirsiniz. Üstteki tuşa basarak ekrada toplam şimdiye kadar yaptğınız yolu, saati falan görebiliyorsunuz sadece.

@Gökhan SÜMER arkadaşım,

Sigma saat ve ışık hakkında yaşadığınız sorun devam etmekte midir ? bilmiyorum ama bu sorunu yaşayan arkadaşlarımız veya kablosuz saat almakta tereddüt edenler için konunun çözümünü açıklayayım.

Kablosuz saatler ile güçlü ışıkların yaydığı ses frekansının bağlantısı yoktur.
Yapmanız gereken ışığı değil aküsünü saatten uzaklaştırmanızdır.
Böylece saat sorunsuz ve doğru bir şekilde çalışacaktır.

@B.Konak

Merhaba,

Maalesef farı satmak zorunda kaldım, aküyü nereye koyarsam koyayım etkilemeye devam etti. Zaten koyabileceğim en uzak mesafelere koydum her açıyı denedim; ama olmadı. Şuanda yeni bir farım var ve hiç bir sorunum yok :)

@B.Konak

Merhabalar

Konu bayağı eskimiş ama aynı sorun bende güncel maalesef. Bende iki adet cree xml t6 (çift ledli) lamba var ve tam arasında da cateye vt230w km saati var. Lambaların biri açıkken sorun yok fakat ikisini birden açınca km saati duruyor. Çok fazla araştırma yaptım ama tam bir sonuca ulaşamadım. Yabancı sitelerde de sürekli ferrit nüve kullanılmasından bahsediliyor ama kullanıp yorum yazan olmuyor. Lambalar powerbank'a bağlı ve km saati powerbank'tan etkileniyor. Powerbank'i daha uzağa bağlayamıyorum. Önceki sayfada bir arkadaş ferrit nüveyi tavsiye etmiş fakat benim anlamadığım bunu kabloya takınca, powerbank'ten yayılan manyetik alanı absorbe edebilecek miyim? Bu konuda gerçekten yardıma ihtiyacım var.

Saygılarımla

Farkettim de kablo daha fazla frekansı bozuyor. Anten görevi görüyor. Bugün kablo üstü emi filter sipariş ettim. Denemeden sonra sonucu paylaşırım.

Dosyalar

• image.jpeg
    image.jpeg
    151 KB · Okunma: 62
  • Beğen
Tepkiler: monai-su
@arasem aynı sorunu bende dağ bisikletimde yaşamıştım lambayı maşanın orada ters u şeklinde duran fren papuçlarının bulunduğu demire bağladım ve pilleride kadronun altına aynakola yakın bir yere bağlayınca problem ortadan kalkmıştı isterseniz sizde deneyin.

@Aşkın Aslan
Tavsiye için sağolun ama o şekilde kullanışlı olmayacak benim için.

@Fakir Kemancı
Simetri durması daha hoş görüntü veriyor kanımca. Fantezi işte.

• Beğen
Tepkiler: monai-su
Km saati okuyucusu lambalarinizdan sașe aliyo ve calismamasinin en buyuk sebeblerinden birisi

@emrejon
Yok ya bence değildir. Kesin başka bişey var.

Benimde aynı sorunum var.en güzeli kablolu almak diye düşünüyorum. Bu sorunun teknik sebebi benim kanaatim lambalar power led ve bu ledler sabit voltaj ile yanması için elektronik devre var. Bi nevi regülatör yani bu da frekans açığa çıkarıyor. Bisiklet km ile çakışıyor. Bu şekilde km saatimiz bozuluyor.

• Beğen
Tepkiler: arasem
Belki yeni fikirler oluşturur...

Li-Fi:

Kablosuz Bağlantıda Yeni Teknoloji

Çinli bilim adamlarına göre (link) bağlantısı olan ampuller hayatımıza bir adım daha yaklaştı. Şanghay Fudan Üniversitesi'nden Profesör Chi Nan "Bu mikroçipli (link) ürettiği veri hızları 150 megabit / saniye (Mbps)'e yaklaşabiliyor." diyor. Araştırmacılar, 1 W'lık (link) ampul ile 4 bilgisayarın yüksek veri hızında (link) bağlanabileceğini söylüyor. Fakat uzmanlar şu an başlangıç aşamasında olduklarını, daha fazla kanıt araştırdıklarını, malesef şu an için bu buluşu destekleyen bir fotoğraf ve (link) sahip olamadıklarını ifade ediyor.

http://cdn.elektrikport.com//Content//201310/li-fi.jpg

Görünür ışık iletişimi olarak da adlandırılan Li-Fi, ortalama geniş bant bağlantılarına göre daha (link) ve ucuz olacak. Li-Fi, LED ampullerin şu an için her yerde kullanıldığını düşünecek olursak diğer kablosuz haberleşmelere göre daha (link) tasarruflu olacağa benziyor.

Görünür ışık (link) sepektrumun bir parçasıdır ve radyo sepektrumundan 10.000 kat daha büyüktür, yani (link) olarak sınırsız kapasiteye sahiptir.

İrfan hocam aynen dediğin gibi. Güç kaynağı içerisindeki lityumu dc voldaja çeviren bir devrede bulunan bobin, elektromanyetik alan oluşturuyor. Usb kablolar dandik olduğu için üzerinde blendaj yok. Blendaj olmadığı için de kablolar manyetik alana anten görevi görüyor, oluşan parazite yayın yapıyor. Mevcut manyetik alanın etkisini arttırıyor. Kablosuz saatlerin frekansı bu parazitten etkileniyor.

Yarın elime geçecek olan bu emi filtreler bu sorunu çözerse çok güzel olacak. Çünkü bu çözüm yolu çok pratik. Aksi halde kabloları blendajlı olanlarla değiştirmek zorunda kalacağım.

Yabancı sitelerde bu durumu yaşayan epey vatandaş var. Çözüm yolu olarak bu filtreleri önermişler fakat deneyip dönüş yapanı görmedim. Açıkcası ingilizcem de pek yetmedi.

Bir de şunu ekleyeyim; bendeki güç kaynağı powerbank. Bazı arkadaşların ebay den aldıkları lambaların yanında gelen, 18650 tip pillerden oluşturulan batarya sanki daha fazla manyetik alan oluşturuyor ama emin değilim. Sonuç olarak bu emi filtreler bende işe yararsa o tip bataryalarda da yaraması lazım.

2.4 GHz frekansa sahip kablosuz km saatlerinde böyle bir sorun olmuyordur bence. Cateye Strada km saati 2.4 GHz ve kullanım kılavuzunda verici ile saat arasında şu kadar mesafeden daha fazla olmasın diye demiyor. Elinde Cateye Strada olan varsa ve yorum yazabilirse çok güzel olur aslında.

-------

Emi filter'lar (ferrit nüve) şimdi geldi denedim ve sonuç pek iç açıcı değil. %10-15 gibi bir faydası uldu diyebilirim ama belki de olmadı, bana öyle gelmiş olabilir. Şu an nüveler takılı değil ve ne hikmetse okuma sıkıntısı yapmıyor. Acaba powerbank'in şarjı azaldığı için mi sıkıntı olmuyor? Biraz daha gözlem yapayım. Sıkıntı tekrar gündeme gelirse kabloları blendajlı olanlarla değiştiririm artık.

------

Arkadaşlar ne yazık ki bu duruma pek çözüm yok. Bu konuyu kontrolkalemi forum sitesindeki üstadlardan ciddi yardım almama rağmen çözüm bulamadım.

O forum sitesinde açtığım konuya bakarak siz de daha fazla tecrübe sahibi olabilirsiniz.

Link: (link)

Tek çare; ya kablolu km saati kullanmak kesin çözüm ya da 2.4 GHz frekanslı (büyük ihtimal) km saati kullanmak çözüm olacaktır.

Güç kaynağını ve kablolarını, km saatinenden 25-30 cm uzağında kullanmak da çözüm olabiliyor.

• Beğen
Tepkiler: Irfan demir
alüminyum folyo band ile görselliği bozmayacak şekilde km saatinin altını iyice bantlayın.pil kapağını çıkarıp kapağın içini de bantlayın.ışıkların alt kısımlarına da aynısını uygulayın.ben bu şekilde kesin çözüme ulaştım

Geri