Scudo Sports

Sigma 1009 ayarı

Yunus Emree

Forum Bağımlısı
Tepki
145
Bisiklet
Sedona
İyi akşamlar arkadaşlar km sayacını bu zamana kadar 2174 ayarında kullanıyordum. O zamanlar lastik enini şekildeki gibi sanıyordum.
Şimdi aşağıdaki 3 adıma göre ayarlamaya çalışıyorum sonuçlar da şöyle çıkıyor.
A:2198
B:2190
C:2205
https://i.hizliresim.com/DX74do.png

Bu ayarlar neden böyle farklı çıkıyor anlamadım, en rahat ölçebildiğim A, yani tekerin boyunu ölçme. O da 70 cm çıkıyor, zaten fotoğrafta sibop da olduğuna göre dış lastikle beraber ölçüldüğü belli.
B biraz daha zor tekeri sağa sola kaydırma ihtimali oluyor.
C en kolayı ama A'ya göre yine farklı.
Hangi ayar daha doğru olur?

Scudo
C..

B ile A aynı zaten. Birisi çaptan dairenin çevresini (3,14 = pi; 2r x pi) hesaplıyor, öteki direkt çevre hesabını veriyor. Siz direkt lastik hesabından gidin.

@Mert E.

Hepsinde farklı çıkınca en sonunda Cyi ayarlayıp yola çıkmıştım. Ön taraftan çıt çıt sesler gelince balata başıma iş açmasın diye eve geldim.
Daha önce o sesleri duyduğumda yoldan QRyi toplayıp eve yaya gitmek zorunda kalmıştım.

Ben anlamadim, o seslerle konunun ne ilgisi oldugunu?

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

@Mert E.

O konu ayrı daha önceden başıma geldiği için(bu aralar sorun çıkmadan bisiklet süremediğim için) yine sorun çıkınca öyle içimden gelip yazdım.

Lastik ölçülerini yazarsan KM saatine girmen gereken değeri yazarım.

@BF Okuru

700*35
Yani 1.40 eni var lastiğin. O da 2205'e eşit. Siz de aynısını yazacaktınız heralde.

@BF Okuru

Peki neye göre böyle girilmesi gerekiyor? 32c için onu vermiş de.

@Yunus Emree
Verdiğim 2,174mm değeri 700X35C ölçüleri için. 700X32C için değer ise 2155mm'dir. 2012 yılında keşfettiğim bir İNTERNET SİTESİ sayesinde en doğru değerlerin bu olduğunu deneyimledim. Bir çok arkadaş tarafından da doğruluğu biliniyor.

@BF Okuru
önceden öyle kullanıyordum kitabını açınca tekrar ölçeyim dediğimde böyle sonuçlar çıkmıştı. siz kontrol ettiniz mi gps ile, hızlar eşit mi? ya da android için virgülden sonrasını da gösteren gps programı varsa onla ben de kontrol ederim. arkadaş da km saati alacak onunki için de lazım olur. siteyi de daha önce görmüştüm ama unutmuşum. sağolun hem cevaplar için.

Geri