Ben park yasağı ihlali yapanları mail ile fotoğraflı olarak emniyete ihbar ettim, bana aşağıdaki cevap geldi. Fiyasko!
"2918 Sayılı Kara Yolları Trafik Kanununda yer alan fiilleri ihlal eden sürücülere ve araçların tescil plakasına göre idari para cezası karar tutanağının hangi kurum yetkililerince ve hangi durumlarda düzenlenebileceği aynı Kanunun 5,6,114,116 ve EK-6’ncı maddelerinde hüküm altına alınmıştır.
Bu tür ihbar veya şikâyet konusu trafik kural ihlali ya da ihlallerinin somut olarak yukarıdaki Kanun maddelerinde belirtilen görevlilerce belirlenmiş olması gerektiğinden, ihbar içeriği hususların bu görevlilerce tespiti halinde kanuni işlem yapılabilmektedir.
Vatandaşlarımızın trafik konuları ve polisi ilgilendiren her türlü konularda suç ve suçluları ihbar edebileceği ‘155’ Alo Polis ihbar hattı bulunmaktadır. Şehir içi yollarda bir veya birden fazla trafik kuralının ihlal edilmesi veya ediliyor olması ile ilgili olarak ihbar ve şikâyetler yapılması halinde durum, en yakın trafik ekip ve görevlilerine anında telsizle bildirilerek, görevlilerce suçun işlenmesine mani olunmakla birlikte, yapılan ihbarla ilgili somut olarak kural ihlalinin yapıldığı tespit edilmesi halinde gerekli kanuni işlemler yerine getirilmektedir.
Bilgilerinize."