Scudo Sports

Sigarayı bıraktıktan sonraki 15 yıl

Turan Babacan

Forum Bağımlısı
Tepki
1.267
Bisiklet
Bisan
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfa1/t1.0-9/10402820_741539025908804_6718099933791157393_n.jpg

Hiç sigara kullanmadığım için sizlere nasıl bırakacağınızı söyleyemem. Bırakan arkadaşların nasıl bıraktıkları ve bıraktıktan sonraki zamanla oluşan değişikliklerini anlatırlarsa sigara içen arkadaşlar için bilgi ve cesaret verici olur.

Scudo
Siraga kullanımına müsait bir mesleğimde olduğu için (elektrik-elektronik-otomasyon-program) 20 sene kullandım.
chanpıx denen 200 tl fiyatı olan bir ilaç sayesinde Allahıma şükürler olsun kurtuldum. İçen arkadaşlar varsa her hangi bir eczaneye gitsinler pahalı bir ilaç olduğu için stokda bulundurmuyorlar, bu gün ödemesini yapıyorsunuz yarın gidip alıyorsunuz. gerçekten etkili bir ilaç işe yarıyor.

Ben bırakacağım dedim ve bıraktım. Kendime göre aşırı düzeyde bisiklet sürmeye başladım ve iki hafta sonra bir sigara yaktım. Sanki içim temizlenmek üzereymiş de ben tekrar kirletiyorum hissine kapıldım. Zaten forma girmek üzereydim. Attım ve o günden beri ne arıyorum ne soruyorum. Küstük ve görüşmüyoruz.. :):)

Arkadaşlar devlet hastanelerinde göğüs hastalıkları uzmanları öncülüğünde sigara bıraktırma poliklinikleri kuruldu. Hizmete de halen devam ediyorlar. İlaçlar da devletimiz tarafından karşılanıyor ve düzenli olarak bu ilaçları kullanıp sigarayı bırakan birçok tanıdığım oldu.. Yeter ki kullanıcının bırakma yönünde bir iradesi olsun.

http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/08/30/7bf1f05a081862081a6d838a809a8356.jpg

Her ne kadar elektronik sigara içerek bu durumda olsamda, en azından içinde kesin olarak 4000 kimyasal maddenin olduğu ve bunların birçoğu inşan vücuduna direk zararlı olan sigarayı bırakmak lazım.

Tapatalk

sigarayı bırakmakla ilgili karikatür. ne zaman görsem gülüyorum :D

http://www.hizliresimyukle.com/images/2014/08/30/71dc5_312634_290426980972792_218174761531348_1389090_157068366_n.jpg

7 sene boyunca günde en az bir paket içtiğim sıgarayı 369 gün önce bıraktım ve kendimi spora verdim :)
ani bir kararla bıraktım, kendimi cips, abur cubur, sakız vb.. şeylerle oyalamaya çalışmadım. sanki hiç hayatıma girmemiş gibi davrandım biramıda içtim kahvemide.

Mayıs ayında Champix isimli ilaçla bıraktım. İlaç tek başına bıraktırmada yetersiz kalabilir, birazda içen kişinin bırakmak istemesi önemli. İlacı kullanırken başlarda teker teker düşük dozda alıyorsunuz. Sonra günde 2 tablete dönüyor. Denizciyim ve öyle bir mesleğimiz var ki (tabiki bahane ama) ağzımızda bir tane varken üzerine başka bir tane daha yakarız.
Çok şükür ben bıraktım. İlacı kullanmasına rağmen ileriki dönemde tekrar başlayan arkadaşlar oldu. Dedim ya irade önemli.
İlacın prospektüsünü okursanız gözünüz korkabilir. İntihara meyil gibi yan etkileri olduğu yazıyor.
Yaptığı şey ise midenizi bulandırmak, bu sebepten içmemeye başlıyorsunuz ve içmeyi denersenizde yanmış plastik kokusu vardır hani, öyle bir tat geliyor ağzınıza tiksiniyorsunuz.
Bırakmayı istemeyen arkadaşlar vardır belki, ben böyle mutluyum kime ne diye düşünebilir insanlar. En azından bir deneyin bırakabilirseniz sizin yararınıza olur her açıdan.
4 aydır nefes aldığımı hissediyorum, sabahları hırlamadan uyanmak bile sadece sigarayı bırakma sebebidir.

İcmiyeceğim dedim mayıs ayında bıraktım. Sigaraya harcadığım parayı kenara koyarak kendime yeni bisiklet aldım [emoji12] [emoji1] Sigarayı bırakınca ağzımın tadında yerine geldi, yediğim yemeklerden tad alır oldum. [emoji2]
Sigara içen herkese tavsiye ederim. Sizde bırakın...

@Turan Babacan

Sigarayı bırakmanın bu kadar yararı varmış madem, bir başlayıpta bırakalım. (!) :D

sigara birden değil planlayarak, kendini inandırarak, hazırlayarak ve yerine bir şey koymadan bırakılır.

benim 10yıl oldu bırakalı.

ve sigara, biri uzattığında "bıraktım" yerine "kullanmıyorum" demeye başladığında tam bırakmışsındır

Size tek 1 şey söyleyeceğim sigara içmeyin yoksa çocuğunuz ajdar gibi olur [emoji12]

Geri