Scudo Sports

Sigarayı bırakmakla neler kazanacaksınız?

Değerli arkadaşım seni kutluyorum; başarabilirmisin bilemiyorum ama başarmanı dilerim, İnşallah başarırsın arkadaşım.. aslında bu kararını uygulayabilmenin çok zor olduğunu biliyorum ama en önemli olan kısmını gerçekleştirmissin; yani önce bırakmayı beyninde gerçekleştirmeyi.. bundan sonrası daha kolay azim ve sebat pes etmemelisin. hergün bilgi verme konusuna gelince, istersen bunu hergün yapma.. bu tabi senin bileceğin bir şey, bence aralarda durumu paylaşman daha iyi kendini dinleme imkanı bulmuş olursun.. hemde daha sağlıklı, yaşadıklarını anlatabilme açısından tabi bu benim düşüncem dediğim gibi karar senin.. Allah sana irade gücü versin.. sevgilerimle..

• Beğen
Tepkiler: Önder Özdoğan
Scudo
amin hocam akşam saat 8 ve hala içmiyorum elim ayağım titremesine ve yengenizin dırdırlarına dayanabilme gücüne karşı heralde yan etkileri başladı :D

uzun yıllar sıgara kullandım genc yasıma ragmen.. yaklasık 13 yıl.. su an 32 yasımdayım.. gunde ortalama 1 paket zehır tuketırken sadece 1 gecede bıraktım.. en ıyı yardımcım kendı kendımı telkın etmemdı... telkınlerım cok kısa sure ıcerısınde son buldu; cunku telkıne ıhtıyacım kalmamıstı...
no_name'de basaracaktır emınım... :)

"sana, cevrene, saglıgıne ve cebıne faydası olmayan bır seyı neden canımız ıstesın kı?"
"kültablasını yalar mısın?-- hayır... pekı neden sıgara ıcıyorsun?"

ınanın cok mutluyum... hem de cok.. ;)

MACALLAN Kardeş, sen 13 yıl içmiş ve yeni bırakmışsın sanırım.. seni bunun için tebrik ve takdir ederim.. aman devam sakın seni kandırmasına izin verme bu ömür kemirici illet musibetin..:(

Müsaadenizle hepinizin, bütün arkadaşlarımın affına sığınarak buradan Sigara içen arkadaşlarıma şunları söylemek, haykırmak istiyorum..

Arkadaşlar sigarayı bırakmak için ne bekliyorsunuz? nefesinizin tıkanıkanmasınımı,kalbinizin teklemesinimi, çektiğiniz her nefes zehirin ciğerlerinize, kanınıza karışmasını kan yoluyla'da bütün organlarınıza ve hüçrelerinize ulaşmasını damarlarınızı zamanla tıkamasını sizleri zaman geçtikce için için kemirerek bitirmesinimi?

Gencim birşey olmaz ilerde bırakırım demeyin.. Çok geç olmadan bu illetten kurtulmak daha kolaydır sanırım.. fazla alışmadan fazla zarar görmeden.. Bırakmak için önce isteyin kurtulmayı ve karar verin. Bunun için spora yönelin. çevrenize sigarayı bıraktığınızı, yeni girdiğiniz ortamlarda ise sigara kullanmadığınızı söyleyin.. Bunu yapmakla kendinizi bir şekilde kontrol ve denetim altına almış olursunuz..

MACALLAN arkadaşımın yapdığı gibi kendi kendinize telkinlerde bulunun,azim ve sebat edin, kolay pes etmeyin, bu illetin sizi için için kemirmesine izin vermeyin..

Evet bu zehirden kurtulunca,göreceksiniz,oksijenin ne kadar saf ve temiz,yediğiniz içtiğiniz herşeyin ne kadar farklı lezzeti olduğunu, kokladığınız çiçeğin bir farklı koktuğunu anlayacaksınız.. sağlıklı olacak, moraliniz yükselecek ve kendinizi daha fazla seveceksiniz..

Bende bu şekilde bunları yaparak (Birden bırakarak) başardım 6 yıldır'da içmiyorum.. yeniden doğmuş gibiyim üstelik ben fazla içmiyordum günde 5 tane bazen hiç içmediğim bile oluyordu.. öyle olduğu halde çok şey farketti.. sizlerinde başaracağından eminim.. Şimdiden başarılar..

sevgi ve saygılarımla,

• Beğen
Tepkiler: MACALLAN
Karadeniz'deki bazı Philip Morrissa bayilerinin merkezi arayarak, 'Bize sperm yazılı paket göndermeyin, burada alan yok' dediği ortaya çıktı.

Milliyet-Sigara paketlerinin üzerinde 2006 yılı itibariyle yazılmaya başlanan 'sağlığa zararlı oldukları yönünde' ayrıntılı uyarılar, sigara içme alışkanlığını değiştirmese de, alışveriş alışkanlıklarını değiştirmiş gözüküyor.
Philip Morrissa Türkiye Genel Müdürü Turhan Talu, yeni düzenlemenin ardından Karadeniz bölgesindeki bayilerin kendilerine, 'Bize üzerinde sperm yazan paket göndermeyin' diye başvuruda bulunduklarını söyledi.
Talu, bayilere bunun sebebini sorduklarında üzerinde sperm yazan paketlerin satılamadığını öğrendiklerini bunda da, sigara alanların bayiye, "Spermliyi verme, öldüreni ver" demelerinin etkili olduğunu açıkladı. Talu, bu talebe rağmen paketlemede böyle bir düzenleme yapamayacakları için, tüm uyarıları içeren paketlerin, halen bölgeye gönderildiğini iletti.
5.5 milyar paket satıldı
Yazılı uyarıların ardından, sigara satışlarında bir azalma yaşanmadığına da dikkat çeken Talu, 2005'te Türkiye'de 110 milyar adet bir başka ifadeyle 5.5 milyar paket sigara satıldığını açıkladı. Sigara paketlerindeki uyarı yazılarında, 'Sigara içenler genç yaşta ölür', 'Hamile iken sigara içmek bebeğe zarar verir', 'Sigara bağımlılık yapar, başlamayın' gibi uyarılar yer alıyor.
Türkiye'nin sigara pazarında dünyanın 7'nci büyük piyasası olduğunu belirten Talu, ilk 6 pazarın ise Çin, ABD, Rusya, Japonya, İtalya ve Endonezya olarak sıralandığını söyledi.
Sponsorluk engeli
En büyük pazarlara bakıldığında 2005'te Çin'de 1.8 trilyon adet (90 milyar paket), ikinci büyük pazar olan ABD'de ise 250 milyar adet (12.5 milyar paket) sigara satıldı. Philip MorisSA'da Sabancı Grubu'nun yüzde 24.75 hissesi bulunuyor.
Öte yandan Talu, Meclis'teki kanun tasarısıyla sigara şirketlerinin bundan böyle sponsorluklarının yasaklanma ihtimali olduğunu belirterek, "Biz sponsorluğa yılda 1 milyon dolar bütçe ayırıyoruz. Bu yasa ise bizim karşılıksız olarak yaptığımız pek çok projeyi sona erdirecektir" diye konuştu.

kaynak:haberx.com

ben sigarayı istedigim zaman bırakabilenlerdenim.... dudak tiryakisi degilim ayrıca.... fakat benim için bir zevk sigara içmek...bünyeyle ilgili sigaradan dolayı hasta olmak veya genetik bir durumda olabilir belki tam bilemiyorum fakat sunu biliyorum içen herkeste kalıcı sağlık problemleri olmuyor....dedem 96 yasına kadar gunde 5 paket birinci sigarası içerek yasadı....tam 81 sene sigara içmiş bu adam:eek: bende 7 yıldır sigara içiyorum,benim için tek dezavantajı su an itibariyle basketbol oynarken reboundlara eskisi gibi cıkamıyor olmam :)

Sigaranın en kötü zararı arkanda gözü yaşlı insanlar bırakmaktır.
Dedem de askerlikten beri içiyormuş ve kaçınılmaz son; bir sene önce kaybettik kendisini...:(

Bende sigarayi birakirken bisiklet alip spor yapmak ve mesgul olmak istemistim.Bu amacla Izmirden Bianchi-Diamond almistim.Ama bisiklet surekli arizalandi,tamir icin gonderdigim Bianchi -Manisa fabrikasi da bisikleti iyice bozup bana gonderdi.Yani sigarayi birakirken bisiklet stresimi alir diye dusunmustum ama bisikletin kendisi basli basina stres kaynagi oldu.Bende Bianchiyi mahkemeye verdim,maddi manevi tazmnita davasi actim.Bakalim sonuc ne olacak.Eger lehime sonuclanirsa bu ornek karar olur ve "stres yapan"her bisiklet sahibi firma hakkinda tazminat davasi acabilir...

Her zaman keyfıme bakarım...Benı mutlu eden her şay güzeldır sigara çok az kullanırım,daha çok akşamları puro içerim ve şimdilik zararını görmuyorum

denemediğimi kim söyledı:D:D:D ama arkadaşlarla sabaha kadar süren puro ve batak partılerımıs gıbı zewklı değil.
puro ile aran nasıl bılmıorum ama HAWA TAMPA,MUZLU SÜT VE MALİBU(muzlu süt sıcak sütle hazırlansın daha soora blendırda buzla çekılerek soğutulsun)

Sigara(Tütün vb) morfinden 20 kat:)eek: ) daha kuvvetli psikolojik bağımlılık yapar. Fiziksel bağımlılık yapma potansiyeli yoktur ama bunun da pratikte insana bir faydası yoktur.
Tütün, Dünya Sağlık Örgütü'nün bağımlılık yapıcı maddeler listesindedir. Yine aynı listedeki morfin "kırmızı özel reçete" ile satılırken sigara ise her dileyene istediği miktarda satılır hatta dostlar(???) arasında parasız ikram bile edilir.:cool:

Sigarayla dalga geçmek; ölümcül bir uçurumun kenarında rastgele yürümek gibidir. Onun tiryakisi olmak ise uçurumdan aşağı başaşağı atlamak gibidir... Yere çakılacağınızı görmek için sigara içmeye devam ederek sadece beklemek yeter. Başka birşey yapmaya gerek yoktur.
Sigara neden mi insanları yere çakılmış gibi yapar? Artık sigara paketlerinin üzerinde nedeni yazıyor... bunu ayrıca anlatmaya artık gerek kalmadı..

Bundan 40 yıl önce sigaranın sağlığa faydalı(?) olduğu savunuluyordu. Demekki bazı zararlı şeylerin azametini öngörme konusunda Tıp dahi gafil olabiliyor.
Yine o yıllarda neredeyse her sinema filminde sigara içiciliği özendiriliyordu. Ne oldu. O aktörlerin tiryaki olanlarının çoğu Akciğer kanserinden v.b. rahmetli oldu.

saygılar. :)
Sizleri sevdiğim için bunları konuştum. Sigara sevenler; bana kızmayın yoksa sigara ikram ederim:D

arkadaslar bende siagara iciyorum. ciddi anlamda olumsuz yanlarini goruyorum.ben 3-4 gunde 1 paket iciyorum ama sigara ictigim gunler baslangic performansim normalin cok altinda oluyo (bunun mantigi konusunda bi fikrim yok).cok yogun olarak bisiklete bindigimden dolayi kardio mu o kadar cok etkilemiyor.ama 2 gun binmedigimde 3. gun bariz olarak hissediyorum performans farkini. bundan bi kac hafta once ciger hacmim olculmustu okulda. normalde olmasi gerekn seviye 4-6 litre arasiymis. benim ki 9 litreye cok yakin cikti. ama sigara icenlerin 4 litre civari oluyomus ogrendigim kadariyla.ozellikle kardiyo gereken antremanlarda 2 gunden fazla bisiklete binmedigim zaman maksimum hizim dusuyor ve antremman surem kilometreye gore saatte 5 dakikadan fazla fark ediyo.simdiye kadar cok birakmayi denememe ragmen bi basari elde edemedim. sirayi ictiginiz zaman vucud ne kadar uyursaniz uyuyun yorgun olarak uyaniyo. ondan sonra gununuzun nasil gececegini dusunun. bizim antrenor gunluk antreman kilometresini belirken bi metod kullaniyo. metod da su :sabah uyandiginiz anda (eger ciddi olark bu sporla ilgileniyosaniz) 1.5 dk dan fazla nefes tutuyosaniz antrmaniniz yaklasik 50-100 km arasi duz yol yada 40 km dagee,eger 2 dakikanin uztunde tutuyosaniz. 100 km ustu duz yol yada 60 km ustu arazi.(bu arada bu rakamlar cok yuksek gelebilir nefes tutma icin ama sabah kalkar kalmaz hic hareket etmeden bi deneyin, kalp atislartiniz normalden cok daha yavas oldugu icin normalden cok daha uzun sure nefes tutulabiliyor)tabii bu antream cizelgesindeki duz yol yada antreman arazi antreman olayina gore ve antremanda kullanilacak teknige gore deisiyo. benim tutabildigim nefes sigara ictigim be 8 saatin altinda uyudugum gunler yaklasik 1-1.20 iken, bi kac gun sigara icmedigim 8 saat duzenli uykumu uyudugum gunler 2 dakikaya yakin hatta bazen ustunde. burdan siz yorum yapin.hic spor yapmayipta her gun sigara icen bi insanin hayatinin nasil etkilendigini...

Sayın beverly,

Sigaraya bırakamayacak kadar bağlıyken bile onun zararlarını objektif olarak anlatmanız bence tebrik edilmesi gereken bir durum.

İnsanları sigara içenler ve içmeyenler diye kategorize etmeye karşıyım. Ancak zararını bilenler ve bilmeyenler(yada umursamayanlar) diye ayrım yapılabilir.

Siz bu durumda sadece kendinize zararlı ama çevrenize çok faydalı bir kişisiniz.
Sizin sigarayı bıraktıktan sonraki solunum fonksiyonlarınız kimbilir ne kadar süper olurdu. (deniz altından midye çıkaran ve dakikalarca deniz altında kalan maleyzalı tüpsüz dalgıçları hatırladım)

Teşekkürler..

sigarayı genç yaşıma rağmen çoook uzuuun senelerdır kullanıorum günde 3 paket içtiğimde olur 3 gunde bi paket içtiğimde(akşamları içtiğim purolar hariç)ama buna rağmen 3metre derınlıkte 2.15dakıka sualtında kalıp balık awlayabılırım veya 5-6km tempolu koşabılırım 150km yok yapabılırım.elbette sıgara içmesem bu rakamlar olumlu değişim gösterır.sigaranın zararlarını da bılıorum.babamın da bi sözü war bana ne içersen iç ama ne içersen sigara içme.ama sigara içnmeyı sewıorum ve güçlü iradem sayesınde bu gune kadar kullnıpta bağımlısı olduğum hiç bişey yoktur. ne olursa olsun sigara güzel gunun sıtresınden hayatın temposunda sıkıldığınısda size en iyi dost olur fakat her şeyın bı bedelı wardır,herşeyde oduu gibi sigaradada size karşılıksız bişi wermıo sizi rahatlatıo ama daha soora sizden faizi ile geri alıo werdıklerını...

sigarayı bırakarak hayatınızı geri kazanıcaksınız...hiç başlamamış olmak en iyisi tabiki...

Bu arada sigarayı sevdiğiniz sürece bırakamazsınız...sevdiğiniz bir şeyi nasıl bırakabilirsiniz ki?. Beraber olduğunuz ama size inanılmaz zarar veren bir insanı düşünün; onunla ne kadar süre devam edebilirsiniz? Sigarayı da sizi haketmeyen bir sevgili gibi düşünün ve; sizi, ömrünüzü, zamanınızı, gençliğinizi, güzelliğinizi, nefesinizi ve saygınlığınızı sömürmesine izin vermeyin...

Geri