Bu iki maddenin insan sağlığı ve ekonomisi bakımından zararları bazında tartışıyorsak, alkol sigaranın yanında çok daha masum kalacaktır ya da kötünün iyisi demek daha doğru bir tabir olur. Yakınlarından biri yahut kendisi "kanser" hastalığına yakalanmayan ya da hayatında kanserli bir insanı ve onun tedavi sürecini görmeyen kimseye ne kadar anlatsanız boş. Ben genetik sebeplerle bu hastalığa yakalandım ancak hastanede yattığım dönemlerde sigara sebebiyle kolu bacağı kesilen, bağırsağı alındığı için karnından s.çan, boğazına soktukları tüp ile yemek yiyip, tek akciğerle nefes almaya çalışanbirçok insan gördüm ve hepsinin pişmanlığı yüzlerinden okunuyordu. Tavsiyem bir onkoloji hastanesine gidip tedavi olan bu insanları ziyaret edin, belki o zaman aklınızdaki perde kalkar. Sigara içmeyen insanlar var olduğu sürece, sigara içebilme hürriyetinin var olduğunu kabul etmiyorum. Zira açık hava da olsa o lanet olası dumanınız bizi, çocuklarımızı zehirlemeye devam ediyor. Oksijenin bol olduğu bir açık alanda, sizin o içinde her bok bulunan keyif verici maddenizin benim temiz hava alma hürriyetimi kısıtladığını siz de çok iyi biliyorsunuz.