Scudo Sports

Sigara ve Alkol İncelemesi

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
305
Evet arkadaşlar,bugün fiyatı gayet pahalı olan Sigara ve Alkol'ün 2016 modellerini inceleyeceğiz.Önceki modellerini kullanıp özelliklerini merak edenlere rehber olur umarız.Bisikletçiler için faydalarını sıraladığım bu yazım umarım faydalı olur (!)

İlk olarak sigarayla başlayalım.Genel tüketilen bir model olarak " wiston laytt "Baz alındı.

Sigaramız,2015 modeliyle aynı özellikleri taşıyor,Özel harman bir tütün ve 8000 adet zehir ile artık daha hızlı,tabi sizi hızlandırmıyor ! Mezar Taşı Üretim ve Akciğer kanseri ile ilgili Sektörlerine can verdiğinizi belirtmek isteriz.

Peki,2016'da neler değişmiş,güncellemeleri maddelerle sıralayalım.

* Eski modellerine göre akciğer kapasitesi düşürülmüş (YENİ)
* Eskiden jet yakıtı basıyorlardı içine,artık fare zehri kullanıyorlar.Sevindirici bir haber çünkü fare zehri fareler içindir,hemen öldürmez,bi kaç yılınız var daha.
* Evvet geldik en önemli kısımlardan birine.Rampalardan korkuyormusunuz ? Artık buna gerek kalmadı,çünkü yeni geliştirilen tabanvay ve Akciğer ortaklığı sayesinde rampaları çıkmak zorunda değilsiniz,inin bisikletten.Hiçbir sıkıntı yaşamassınız,hatta bir sigara daha yakıp kendinizi ödüllendirin,yetmedimi ? Boğazınızda delik açacaklar az bi zaman sonra,artık burun deliklerinizle beraber 4 adet hava kanalınız var !
*Yeni grupsetlere 400 lira civarı zam geldi,ama boşverin,sigaranız sadece 1 lira zamlandı,1 lira kime ne zarar verirki ! 1x365 = 365
*Arkadaş tantanası dinlemek zorunda değilsiniz,çünkü artık yanınızda durmak istemiyorlar.Önemli değil,mezarda kankalarınızla Batak atmayacaksınız ki !!

Teknik Özellikler

Zifir 8 mg
Nikotin 0,7 mg
Karbonmonoksit 9 mg

Rakamlara bak abi ! Adamlar seni düşünüyor miligram hesabı yapmışlar ! Helal olsun valla.

Evet,şimdi sıra alkol'e geldi.Alkol modelleri biraz güncellenmiş.Özelliklere göz atalım

*Karbon 1-2 parça alacaksınız ama para mı sıkıntı ? Salla kanka ya..Alkolden yemeğe para kalmıyor zaten dimi ? E ne güzel işte 50 gram gitti !
*Hafiflik konusunda vücudunu hafifletmek demişken,karaciğeri alıyolar zaten bi zaman sonra hacı,300 gram iyi rakam ha !
*Böbrekler bi zaman sonra hurda belgesi alacağı için artık turlarınızda su dökmenize gerek kalmadı.Burdan bi kaptır aga,5 dkya diyalizdesin,rahat ol !
*Oda ne ? Su 1 lira diye almıyorsun,çok mantıklı ! Ama turda bir biraya 15 lira vermek bence daha mantıklı,uzun vadeli yatırım bi kere,margarin falan zararlı zaten.Direk karaciğeri yağlandır döşe gitsin.Ooh ortamda var ! Artık xtr muhabbetini alkol alırken yapabilirsin.

İronik açıdan Zararlı alışkanlıkların gerek sporda gerek vücudumuzda ne tür zararlara sebebiyet verdiğini açıklamak için şahsım tarafından yazılmıştır.Eleştiriye ve yoruma açıktır.

Scudo
Aynen hocam,birde bisiklete o parayı verdiğini söyleyince ağzından dumanı verirken akabinde şu cümle dökülür " MANYAKMISIN "

yanıma bi arkadaşı aldım,odayı kiraya verdim,cep telefonuna 850 gayme saymış idi benim eski scota 4500 lira verdim deyince ağbi dedi ben dedi senin yerinde olsam 4000 liraya cep alırdım demesinmi,şimdi ne diyecen bu yeni nesile, yaşı 22 idi...

Yazının amacı nedir ben anlamadım . sanırım bi seylere kizginsiniz onlari dışa vurmak istediniz .

@Erkin Kalender

sigara içenlerin içme hürriyeti var tabi,onlar ile sigaralarının arasına girilmez ,zararını kendileri görecek,nitekim örnekler var 70 yaşında aleddin dostumun ,sağ koluna felç geldi,günde 2 paket içerdi,13 yaşından beri bisiklet sürerdi,artık süremiyor,eski yarışçı selim giro,bana bi şey olmaz dedi bisiklete biniyorum dedi,gırtlak kanserinden kaybettik,sigara 90 çeşit hastalığı tetiklemekte,ülkemizin yüzde 45 'i bağımlı olduğuna göre,sağlık sorunları bu yüzde 45 'i bekliyor demektir.

11 yaşımda başladım. 20 yıldır sigara içiyorum. matah bişey değil, keşke bırakabilsem. ama öyle kolay olmuyor maalesef. mesela bu aralar işsizlik sıkıntısıyla uğraşıyorum. bu işsizliğin arasında da bırakabileceğimi hiç sanmıyorum.
bunun yanında spor olayına gelirsek;
3 sene cankurtaranlık yaptım. sigara içmeyen 20 yaşında besyocularla neredeyse aynı mesafeleri, kimi zaman daha da uzunlarını yüzebiliyorum. snorkelling yaptığımız zamanlarda 00:01:15 00:01:30 civarı dip süreleri görebiliyorum. bisiklet olayını yıllar sonra 2 ay önce başladım. şu anda 1 bisikletim yok. kiralayıp ufak turlara çıkıyoruz. sigara içmeyen arkadaşlarımdan daha iyi rampa çıkıyorum, hatta uzun bi rampanın sonunda onları beklerken 1 sigara yakmayı da ihmal etmiyorum. keşke içmesem, ama içiyorum işte. genç arkadaşlara tavsiyem denemesinler bile.
alkol konusuna gelince kararında içilince kimseye bir zararı yok, diye düşünüyorum. bu herkesin kendi insiyatifine kalmış bir şey elbette.

• Beğen
Tepkiler: Zafer KAPLAN
Sigara içme hürriyeti bence üstünde tartışılması gereken bir konu. Mevcut sistemde sağlık sektörüne ek yük oluşturuyorlar belkide bir yerlerde sigara icmeden ac kanseri olan birine sıra gelmedi yada doktora basvuramadi ? Evet sigara ustunde cok vergi var biliyorum fakat bu vergi saglik sektorune mi gidiyor acaba , yoksa top tufek mi aliyoruz o parayla . konu hakkinda kesin bir yargiya varmak zor fakat onların ozgurlugu de demek gelmiyor icimden .

@emreselseyler konuya çok yanlış bir noktadan yaklaşıyorsunuz , problem sigaranın sizin kas gucunuze etkimesi degil yada sizin cok guclu olmaniz sigaradan etkilenmeyeceginiz anlaminada gelmiyor . 1cm3 luk kanser hucre yuku 6 ayda goturur insanı . insan zayıf oldugu icin bagimli oluyor , bagimli olan insanda turlu turlu bahaneler uyduruyor . oyun hep aynı .

@Erkin Kalender Benim eleştiriden ziyade bir tavsiyem var...O konuyla ilgili de bir yazı bekliyorum sizden...Sigara içenler zaten zararlarını biliyor her yerde yazıyor çünkü zararları; peki sigarayı bıraktığımızda geri kazanacaklarımız? Örneğin benim 51. günüm sigarayı bırakalı ve sigara içerken yüksüz gidemediğim nefes nefese kaldığım yolların üç katını yüklü bisikletle gidebiliyorum...

bırakalı 5 ay civarı oldu ve inanılmaz derecede bir değişim oldu özellikle maddi ve performans bakımından

İronik olmuş hakikaten tebessüm ettirdi :)

Gectigimiz sene bırakmış fakat ara tatilde oyalanacak bir mesgale bulamamaktan tekrar farkinda olmadan baslamistim. Okudugum sehre geri geldiğimde ilk is sigara birakma polikliniginden randevu almak oldu. Suan hala birakma surecindeyim. Nikotin bandi kullaniyorum. Canim istemiyor mu, tabi ki istiyor yemegin arkasında cayin kahvenin yanina. Fakat bir kere temiz nefes almisken pesinide birakmam. Ayrica pedere sozum var adama allem eder kallem eder birakirim dedim. Delikanliliga çamur surdurmeyelim :)

@emreselseyler demek sigara icmesen gunluk 300-400 kmyi devireceksin, kendini kendinle kiyasla. Baskasinin cikamadigi yokus seni guclu yapmaz.

devletin sigara, alkol, şans oyunlarından (kumar) elde ettiği önemli gelirler olmazsa yüklü bütçesini hemen harcayıp üstüne yeniden para isteyen kurumlara nasıl para bulunabilir?

Geri