Scudo Sports

Sıfır diye 2. el bisiklet sattılar

Tepki
5
Bugun aldıgım bisikletin özelliklerine interneten baktıgımda 2011 ozelliklerinin bir kısymıyla uyuşmuyordu.

sonra fatura baktım 07/05/2010 uzeri karalanıp bugunun tarihi atılmış ve faturada ucretsız ikinci bakım kuponu yazıyor. yani birincisi önceden kullanılmış.

Dükan sahibi bana bu konu hakkında hiç bir bilgi vermedi. sıfır oldugunu soyleyip sattı. Bu durumda ne yapmamı önerirsiniz ?

İstanbul Sirkci salcano bayinden aldım.

Bisiklet hakında bilgi ve resımler

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=95086

Scudo
merhaba. sıkıntılı bir durumla karşılaşmışsınız. elinizde olan kağıt parçası anladığım kadarıyla bir fatura değil, sadece fatura beraberinde verilen ek bakım kuponu. satıcıdan fatura almadınız sanırım-fatura üzerinde tarih , ürün açıklaması, bağlı olunan vergi dairesi, satıcının vergı numarası şirket kaşesi ve imza vs. kayıtlar yer alır- bunun için şöyle bir şey yapmalısınız diye düşünüyorum; sakin bir şekilde yarın dükkana gidip durumu anlatacaksınız. durumu düzeltmelerini söyleyeceksiniz. aksi halde bu durumu tüketici masalarına- salcano firmasına- vergi dairesine- cumhuriyet savcılığına bildireceğinizi söyleyin. ancak bu sıralama ortamın ateşine göre olmalı ve siz daima soğuk kanlılığınızı korumalısınız. dikkat etmeniz gereken en önemli nokta bu. bir şey daha var ki belki de en sıkıntılı durum; tüketici masalarından sonuç alabilmeniz için faturaya ihtiyaç duyuyorsunuz. ancak o vatandaşın yaptığı hareket bu ise ve bunda bir kasten hareket ettiyse, malınızı iade ettikten sonra gerekli yerlere başvurunuzu yapın ki böyle insanlar piyasada kalmasın tercih sizin

dediginiz gibi o bakım onarım kagıdı faturayıda almışım. Fatura normal bir sıkıntı yok. ancak o kagıt ve bisikletin özelliklerinden 2. el oldugu ortada

Hangi mağzadan aldınız? Gidin söyleyin. Adam beni ilgilendirmez falan diyorsa tüketici haklarını koruyan ismini net hatırlamadığım bir kuruluş var. şikayet edin hemen sonuç alırsınız...

İnsan ümitleriyle oynamak bu kadar kolay olmamalı. Ben o kadar para biriktiyorum yemegimden kesip belki kenara koyup alıyorum. Adamlar bizi enayi yerine koyuyor

1. kupon ilk alınırken yapılan bakımda kullanılıyor bir süre sonra gidip 2. bakımla oluşan sorunlar gideriliyor ama fatura üzerindeki oynamanın neden olduğuna dair bir yorumum yok :)

üstündeki malzemeler 2009 ve bölgesel cizikler var ve bakım kagıdında 05/07/2010 üzeri karalanıp bugunun tarıhı yazılıyor.

yazık işte salcano bayilerinin halini gorun hepsını kotulemek ıstemıyorum ama boyle egıtımsız cıkarcı uckagıtcı ınsanlara bayılık verılmemelı bu olay corratec almıs olsaydınız basınıza gelırmıydı bence kesınlıkle hayır...

hadi 2. el olmadıgını iddaa ettiler. 2009 dan stok mu kaldı dıcekler merak ediyorum. şuan piyasada bulunamayan bi bisikletin 2009 dan stok kalması biraz gulunc olur.

Oradan aldım bende ama hiç böyle birşey duymamıştım.. ordaki yaşlı adam biraz fazla atıyor.. sakin olun ve gidip o bayii ile konuşun,eğer karşı çıkarlarsa salcanoyu arayın bizzat.. geçmiş olsun..

@erkan sozoren

Sorun bayiide,bisikletle ne alakası var anlamadım?

bende oylez yazdım zaten sorun bayıde salcanoyu bısıkletlerınımı kotuledım hayır

Geri