Scudo Sports

Sifir deore sette piston ayarsizligi ?

@Selami53

çamurda ben bir eksiğini görmedim v frenin ama maşa olayında dediğiniz doğru

Scudo
@alperK

Sulu çamur değil de balçık içine girdiğinizde lastik dişli ise v fren pivotları dahil fren bacakları tüm çamuru biriktirir,ıslandığında fren mesafesinin uzaması da cabası. Neyse konumuz v fren hidrolik fren karşılaştırması değil zaten.

Evet arkadaşlar cevap bekliyorum,yorum yazan herkese teşekkür ederim..

siz daha neyin cevabını bekliyorsunuz 3 sayfa oldu?

gürkan bey balataları sökün pistonu levye vb bir alet ile itin dedi.
bende yağı boşaltın pistonu itin sonra geri yağı koyun dedim.

çözüm için daha bekliyorsunuz anlamadım.

önce gürkan beyin dediğini yapın.
olmuyorsa benim dediğimi.

Öyle olacak gibi zaten,bir zararı olur mu yoksa bilen birine mi yaptırayım ? Şuan İzmirde olduğum için 1 ay sonra İstanbul'a gidip bisikletime kavuşacağım dolayısıyla yanımda alet edevat da yok..

@Selami53

hayır. fren kolunu içine 1 TL'leri koyduktan sonra sık-boşalt yapmanız. benimde başıma gelmişti hatta pedler tamamen yapışmıştı. ilk bıçak ucu ile arasını açtım daha sonra madeni paraları koyarak eski haline getirdim sorunsuz oldu

Yani ittirince pistonlar geri gelmesin diye her seferinde açtığım mesafeyi dolduracağım bu şekilde pistonlar yerine oturmuş mu olacak ? Bu olayda sıkışma ile yağ çıkması falan oluyorsa bu yağın fazla olduğunu mu gösterir ? sonra yağ kaçırma vs. olur mu ?

arkadaslar para vs. allah ne verdiyse girdim balatalara ve eski yerlerine oturttum herhangi bir yag sizintisi ile karsilasmadim insallah pistonlar yine disari gelmez ve yag sizintisi falan olmaz,yardimci olan herkese tesekkur ederim..

Turkcell Maxi Plus 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@gurkan
Ben sorunumu çözdüm. 30 tl ye mineral yağ aldım. Ön hidroliği alt valften boşalttım zaten paketten hortum ve torba çıkıyor. Fren kolundan yağ koyulan vidayı açtım. 5ml.lik boş şırıngayı oraya çevire çevire vidaladım. Kaliperdeki pistonları yerlerine itekledim. Alt valften 50 ml.lik şırınga ile üstteki boş şırıngaya yağ gelene kadar yağ bastım bir süre sonra içindeki hava da kabarcıklar halinde üstteki şırıngadan çıktı. Elim değmişken arka hidroliği de yeniledim. Renkleri neredeyse şeffaflaşmıştı eski hidrolik yağın. Ön frene 7, arkaya 9 ml hidrolik yağ harcadım. Toplamda 16 ml yağ kullandım. elimde 3/2 den biraz fazla yağ kaldı bile :) Yardımcı olan herkese çok teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: suat akman
benim set sifir oldugu icin paraya kiyip yag degisimine gitmektense direk ilkel yollarla postonlari iterek oturttum kacak gocuk yok cuma gunu deneyecegim insallah :)

Turkcell Maxi Plus 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

benim de avit frende arka tarafa bir darbe geldi jant yerinden çıkmış görmedim o ara frene bastım fren kolu elciğe yapıştı sonra bırakınca düzeldi jantı yerine taktım performans kaybı oldu frenler geç tutmaya başladı bir keresinde freni 3 kez basıp çekince fren ancak sertleştiğini gördüm bir kaç gün öyle durdu bisiklet şimdi kol eski aylarına geldi ancak kolu bastırınca kablodan ve diskin ordan ses geliyor nasıl tarif etsem sanki v frendeki kablonun içindeki telin sürtünme sesi gibi nedenini anlamıyorum bu sesin Hava mı yaptı acaba

Geri