Scudo Sports

Siboba göre pompa tavsiyesi

@tugrulboraerkil Abi 3 senelik konu neden hortlatıyosun :) arasan sorduğun soru zaten çıkacak :) 55psi min. 95 ise maks. psi değeri. 55in altına düşmeyin 95in üstüne çıkmayın hava basarken :) 90 bassanız ideal bence.

• Beğen
Tepkiler: tugrulboraerkil
Scudo
@M.Burak KARADAĞ
Teşekkür ederim:)
Peki bu ürünü alıp hava basmaya başlasam kan ter içinde kalır mıyım?:)
(link)

@tugrulboraerkil Hocam pompanın maks. basıncı 6 bar 80küsür psi değerine denk geliyor yanlış hesaplamadıysam. Sizin alacağınız pompa en azından 110 psi olmalı bence ki yeterli havayı zorlanmadan vurabilin :)

@M.Burak KARADAĞ
Tekrar teşekkür ettim; peki tavsiye edebileceğin böyle bir el pompası var mı?(son sorumdu):)

• Beğen
Tepkiler: M.Burak KARADAĞ
@kasapogluu
Bu pompayı 23 yol lasitiginde de,38 marathonda da 35 cx comp lastiklerde de kullandım hala da kullanıyorum.Yol lastigini bile sorunsuz istedigim sertlikte bastım.Taş gibi pompa ayrıca fiyatı da cok ucuzdu yanlış hatırlamıyorsam(bana bisikletimle hediye gelmişti)Tek yapmanız gereken jantı bisikletten söküp pompayı takıp pompanın arka kısmını bi cıkıntıya dayamak.Sonra ver allahım ver havayı ite kaka.

@Edip Dinçer evet aynı pompanın eski modeli bende var 100 psi kadar göstergeli ve çift yönlü. Çift yönlüden kasıt hem pompayı içeri iterken hem çekerken hava gönderir ve her Siboba uyar sadece Siboba yerleştir ve arkadaki mandalı aç her Siboba çok sıkı oturur. Bu pompayla max vurabildiğim 95 psi çok güvenme.

İyi akşamlar. Bu piresta ? denen sibobun çalışma şekli nasıldır acaba? Yol bisikletine yeni geçtim ve bir nevi kara cahilim.
Geçenlerde gezerken pavéde pat diye bir ses geldi arkadan. Eve gelince tekeri tamir etmek, patlağı görmek için hava basmaya çalışıyorum ama içine dolan hava durmuyor. Pompaya basmayı bıraktığım anda dolan hava boşalıyor, hatta neredeyse hiç dolmuyor.

bu video size yardımcı olur sanırım
CmlCLK

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Anlatamadım sanırım. Tekerin sibobunda bir sorun olduğunu düşünüyorum. Giren hava içinde durmuyor ve diğer taraflarında da bir patlak yok. Acaba sibop bozulmuş olabilir mi?

sibopun uç kısımını tamamen gevşettiğinizden eminseniz,buna rağmen şişmiyorsa bozuk olabilir tabi

• Beğen
@seko35.50
Teşekkürler. Sanırım, yok yok sanmam... eminim sibop gitti ?. Geçmiş olsun der yol bisikletleri hakkında ki düşüncemi yinelerim, (sözüm meclisten dışarı) kız gibiler ?.

Ucundaki minik çıkıntıyı çevirerek kapatmalısınız. Bir tane dönüştürücü de lazım. Çektiğim videoda konu ile ilgili biraz bilgi var. Yazılan yorumlarla bende baya bilgilendim yol bisikletinde yeni olduğum halde.

• Beğen
Benim bozulma şüphem var hocam. Çünkü yeni taktığım lastiği sizin yaptığınız gibi açıp hava bastım. Bastığım hava geri kaçmıyor. Ama pat diye ses gelen lastik havayı tutmuyor. Çok cılız bir hava doluyor, oda pompayı bıraktığım an kaçıyor. Açılıp bakılacak bir yeride yok ne yazık ki.

Genelde pompalarda, iki sibobuda destekleyecek şekilde değiştirilebilir başlıklar var. Gerek evdeki büyük ayak pompası olsun gerekse bisiklet çantasında taşıdığım ufak pompa olsun ikisinde çift sibobu destekleyecek yapı var. Sadece aradan zaman geçince başlıkları ayarlarken bu nasıl takılıyordı biraz uğraşıyorsunuz. :D

Geri