Scudo Sports

Shimano XT Hidrolik disk frenleri arasındaki fark

Bülent Gökmen

Forum Demirbaşı
Tepki
147
Bisiklet
Cannondale
(link) ile (link)(link)

modelleri arasındaki fark tam olarak nedir? Bayiler detaylı bilgilerde farktan bahsetmemiş. Shimano kataloğuna da ulaşamıyorum. Bilgisi olan?

Scudo
Merhaba,

BL-M8100 MTB fren koludur, 2 parmak kontrollüdür ve Servo Wave teknolojisi sayesinde daha sert ve sportif bir hissiyat verir. BL-T8100 ise Trekking ve E-Trekking için tasarlanmıştır, daha uzun 3 parmak kol yapısı ile daha lineer ve yumuşak fren hissi sunar. Her iki sette de aynı kaliper (BR-M8100) bulunur. Ayrıca M8100 fren kolu I-SPEC EV standardını, T8100 ise I-SPEC II standardını kullanır.

Amladım. Cross kullanım için M8100 bana yeterli. 4 pistonlu modelini de alabilirdim ama kullanmayacağım özelliklere sahip olduğundan onu eledim. Şu an önde 180 cm disk arkada da 160 cm disk mevcut. Cannondale F800 kadromda magura julie disk frenlerimi adaptörsüz kullanıyordum. (link) seti alsam adaptör almam gerekmez değil mi?

Amladım. Cross kullanım için M8100 bana yeterli. 4 pistonlu modelini de alabilirdim ama kullanmayacağım özelliklere sahip olduğundan onu eledim. Şu an önde 180 cm disk arkada da 160 cm disk mevcut. Cannondale F800 kadromda magura julie disk frenlerimi adaptörsüz kullanıyordum. (link) seti alsam adaptör almam gerekmez değil mi?
Magura Julie eski bir fren olduğu için adaptörsüz kullanabilmen, onun kaliper gövdesinin doğrudan IS uyumlu olmasından kaynaklı.
Shimano XT BR-M8100 ise PM kaliper olduğu için eski Cannondale F800 kadro/maşa’da IS–PM adaptör olmadan kullanamazsın.
Yani adaptörsüz kullanırım durumu Shimano için geçerli değil. En azından önde ve arkada IS–PM adaptöre ihtiyacın olacak.

Alman gereken adaptörler ;
Ön: SM-MA-F180P/S
Arka: SM-MA-R160P/S

• Beğen
Tepkiler: Bülent Gökmen
Aslında teyit için resimleri gönderseydim daha iyi olurdu. Resme bakarak bahsettiğiniz adaptörleri almam gerekli, yanılıyor muyum?

(link) buldum ama SM-MA-R160P/S bulamıyorum.

Dosyalar

• DSCN1603.JPG
    DSCN1603.JPG
    291,1 KB · Okunma: 24
  • DSCN1607.JPG
    DSCN1607.JPG
    233,4 KB · Okunma: 25
  • DSCN1608.JPG
    DSCN1608.JPG
    245,1 KB · Okunma: 24
Son düzenleme:
  • Beğen