Scudo Sports

Shimano XT BL-M8100+BR-M8100 Hidrolik Disk Fren Kurulumu

Bülent Gökmen

Forum Demirbaşı
Tepki
147
Bisiklet
Cannondale
Yabancı sitelerden birkaç tane (slx ve xtr) kurulum videoya rastladım ancak XT nin sıfırdan yani kutudan açıldığı gibi kurulumunu bulamadım. Ya eski kalipere takma ya da kablo kısaltmadan bahsedilmiş. İngilizce de anadil gibi olmadığı ve ingiliz ingilizcesindeki kelimeleri çok iyi anlayamadığım için bazı ince detayları kaçırıyorum. Shimanonun klavuzu da büyüteçle okunacak cinsten. Bununla ilgili video mevcut mu? Yoksa en azından şunları bilmem yeterli;

-- Önlem olarak kaliper içindeki balatalar çıkarılıyor ve koruyucu takılıyor. Kaliperin önce kadroya yahut ön maşaya montajı gerekli mi?
-- Kablo üst kısımdan kısaltılırken içindeki hidrolik yağ kesme anı kısmen de olsa dökülmez mi?
-- Yağ takviyesi nasıl ve hangi ksımdan yapılıyor? Bu modelde üst kısımdan hava alma var mı?
-- Kesilen kısımdaki yağ pimi kullanılmamış, onu çıkartıp yedek tutup ihtiyaç anı kullanabilir miyiz?
Başka bilmemiz gereken detay var mı?

Scudo
Öncelikle takmak istediginiz fren paketinde komple kurulu haldemi cikti yoksa kol diger parcalardan ayrimi?
Ben sorulariniza bakarak kutudan kurulu halde ciktigini dünüyorum ve ona göre cevap vermek istiyorum.

-- Önlem olarak kaliper içindeki balatalar çıkarılıyor ve koruyucu takılıyor. Kaliperin önce kadroya yahut ön maşaya montajı gerekli mi?
Cevap: Balatalari cikarmiyorsunuz, frenleri önce bisiklete kablosu uzunda olsa naormal sekilde montaj ediyorsunuz.

-- Kablo üst kısımdan kısaltılırken içindeki hidrolik yağ kesme anı kısmen de olsa dökülmez mi?
Cevap: Simdi evet hortumu koldan ayiriyor ve boyuna göre kesiyorsunuz. Yag normalde dökülmüyor ve dökülse de bir iki damla dökülür, oda sorun degil.

-- Yağ takviyesi nasıl ve hangi ksımdan yapılıyor? Bu modelde üst kısımdan hava alma var mı?
Cevap: Evet bu modelde de havasi koldan aliniyor ve havayi alirken eksik olan yag takviyesinide kendisi otomatikmen yapiyor.

-- Kesilen kısımdaki yağ pimi kullanılmamış, onu çıkartıp yedek tutup ihtiyaç anı kullanabilir miyiz?
Cevap: Pim olarak zeytini diyorsaniz Hayir, zeytin sadece bir defa kullanmalik oluyor. hHortuma cakili olan pimi diyorsaniz onu tekrar kullanabilirsiniz ama ben onun da yenisi kullanma taraftariyim.

Başka bilmemiz gereken detay var mı?
Kolun üstündeki kücük vidayi söktükten sonra contaya dikat edin, kayip olma tehlikesi büyük. Vidayi tozlu yere birakmayin, sistemin icine toz giderse iyi olmaz.

Geri