Scudo Sports

Shimano Wh-m 540

Tepki
15
(link) bu jantı almayı planlıyorum sizce nasıl takacağım bisiklet bianchi star ? yanlış bir tercih mi yada buna benzer 16 delik önerebilrimisnz

Scudo
nereden alabilirsin bilmiyorum ama jantın gerçeği çok gizel görünüyo.ben kullanan birini gördüm.bisikletin çehresini değiştiriyo.

Normal bi bianchi starım var modifiyeye jantlardan başlamak istedim uyumsuzluk gibi bi sorun yaşarmıyım acaba?

sizin bisiklet kaç vitesli. internet sitesinden bakınca 21 vites yazıyor. gerçekten 21 vites ise bu jant sorun yaratatabilir. jant göbeklerinin özelliklerine bakın. bu tarz jantlar genelde 9'lu ruble için. 9lu kasetlere 8'lı ruble takılabiliyor ama 7'lı ruble takılamıyor diye biliyorum. bunu araştırın.

kolay gelsin

evet bisiklet 21 vites arkada 7li ruble var bu kötü olur işte :/ 8li rublede olmaz mi ki bnm bisiklete :/ deltaya mesaj attım cevap bekliyorum bu jantı kullanan yokmu acaba hiç :/

Bu jant setini alırsanız önce jant setine uygun ruble, sonra rubleye uygun vites ve vites kolları, sonra da viteslere uygun zincir ve ayna kol almanız gerekecek. Yani bu jant seti sizi 21 vitesten 24 veya 27'ye geçirecek, siz de tüm çekiş sistemini değiştirmiş olacaksınız.

Eğer ki kullandığınız kadroya değecekse bu donanım, alın kullanın. Ancak eğer ki bu tip bir değişikliğin kullandığınız kadroya çok kaçacağını düşünüyorsanız belki de en doğru olanı komple kadrodan başlamak, veya en baştan yeni bir kadro ile bisiklet toplamak olabilir...

takımları değiştircem zaten de benim korkum kadroya uymaması bu bisikleti sırf kadrosu için almıştım tam bana göreydi 8li rublenin uymaması gibi bisorun olurmu :/

Demir kadro olsa tutup esnet diyecektim ama internetten baktım, Bianchi Star için alüminyum diyor. Sığma ihtimali var ama kesin değil. Ben ilk bisikletime bu jantlardan almıştım. Doğrusu önce kadro almaktı, yorum yapanlar da o şekilde önermiş zaten. Ama şimdi üçüncü bisikletimdeyim, jantlar aynı. :)

• Beğen
Tepkiler: OğuzhanAlşan
16 delik jantlarla ilgili pek bilgim yok ama whm-540 la ilgili çok çabuk akordunun bozulduğunu telinin kırıldığını ve çok sık bakım istediğini gördüm tavsiye etmem

shimanodan başka 16 delikli jant bilen varmı siteleri gezindim bulamadım da
yada Shimano WH-M775 (XT) bu jantı nerden temin edebilirim

@mertcan gölge

inanmıyorum. jantın şekli hep tedirgin eder ama kendim dahil bir tane bile olumsuz geri dönüş almadım. söylediğinizin aslı astarı yok.

8-9 lu ruble sığar mı acaba şimdi alıpta kullanamamak var :/
http://i35.tinypic.com/2m7hefs.jpg
http://i38.tinypic.com/m803si.jpg

@OğuzhanAlşan

Aşağıda linkte yazılanları okuyuver...
Çekiş Sisteminde Uyum Soruları
(link)

Not:Bahsettiğin jant seti 480 tl..
(link)
...Ben olsam,bu jant seti fiyatına temiz 2.el Kron XC 1000 alırdım.

• Beğen
Tepkiler: OğuzhanAlşan
anlaşılan sığmıcak neyse kadro alana kadar ön tekeri kullanırım bende genede bisikletçiye gidip 8liyi denicem ^^

@OğuzhanAlşan

wh-m540 kullanıyorum hem v hem dısk fren uyumludur o yukarıda cok cabuk akordu bozuluyor telı kırılıyor yazan arkadaşımda cok yanlış bılgılendırılmiş nerden okuduysa yada duyduysa söylerse bende ıncelıyecegım hıc 540 jantı yakından görmüşmü merak ettım dogrusu ayrıca 16 tellı degıl 28 tellidir ve yassı tele sahıptır o teller nasıl kırılacak normal jantlardakının 2 katı kalınlıgında göbeklerıde deore sevıyesındedır.

bahsetığin jantı bı arkadasım kullanıyor ve 100 kılonun uzerınde kendısı bırkackere tel koparmayı basardı.100 kılo uzerınde sorun cıkartabılıyor ama altında sorun cıkaracağını sanmıyorum.jant setının akıcılığı cok guzel kesınlıkle tavsıye ederım ama dısk fren uyumlu deıl sadece v fren uyumlu bır jant setıdır.

Geri