Scudo Sports

shimano ve sram hakkında sorular ?

medetkerem

Aktif Üye
Tepki
47
arkadaşlar yeni bisikletim sram sistem olsun istiyorum ama aklıma takılanlar var.

1-shimanolar sürekli ayar kaçırıyor.sramlar kaçırmıyor diyorlar.doğrumudur?

2-shimano 2:1 teknoloji kullanıyor.yani uyguladığımız kuvvet 2 kat daha fazla yansıyor aktarıcıya.sram ise 1:1 kullanıyor.yani güç direkt aktarılıyor.acaba sürüş esnasında sramlarda vites değiştirmek için çok mu güç harcamak gerekiyor ? bir süre sonra parmaklarda uyuşma ağrı vs. olurmu ?

3-sramlar hakkında türkçe dökümanlar bulamadım.ama shimanoda var.mesela vites ayarları vs. falan shimano ile aynımıdır ?

sram sistemlerde vites geçişi hissedilmiyor bile diyorlar.bu yüzden sram çok istiyorum.şimdiki sistemim shimano ve vites değiştirirken ayağım bazen pedaldan fırlıyor okadar sert yani.tabi şu an kullandığım tourney.bunuda belirtiyim

Scudo
vites değiştirmek için çok mu güç harcamak gerekiyor ? bir süre sonra parmaklarda uyuşma ağrı vs. olurmu ?

böyle bişe yok

vites değiştirirken ayağım bazen pedaldan fırlıyor okadar sert yani.tabi şu an kullandığım tourney.bunuda belirtiyim

vites değiştirirken pedalı yumuşakça çevirmek gerekiyor zaten. pedala abanıp vites değiştirirsen zircire yahut dişlilere zarar vermen çok muhtemel.

Hangi seri kullanacaksınız belirtmemişsiniz ama giriş seviyelerinde ayar kaçırmayan sistem yoktur heralde.Ben dört yildir x-7 set kullanıyordum , ayar sorunum yoktu ve vites geçişleride güzeldi.Yakın zamanda x-o vites kollarına terfi ettim ve harika oldu sistem.Arka ve ön vitesler hala sorunsuz.Kişisel birşey olabilir ama bence sramın vites geçişleri shimano ya oranla çok güzel , kesin ve hızlı geçişleri var .

Vites ayarlamanın mantığı aynıdır , markadan markaya değişmez , çok çok vidaların yeri değişir.Ben sramdan memnunum , tavsiye ederim.

Shimano XTR den hemen sonra Sram XO serisine geçtim.
Tekrar bisiklet alacak olsam kesinlikle Sram dan devam ederdim.

alacağım seri x5 serisi.yani shimanonun mesela deore technic dosylarına bakara x5 attrıcımı ayarlayabilirim değil mi ?

sram x4 kullniyorum berbat.sramx4 almaman icin yazdım.sramx5 nasıl bilemiyorum.shimano deore de cok iyi.kullniyorum.sram x7 yi iyi diyorlar.sram x5 hakkında pek yorum goremedim.yokus cıkarken birden pedala abanmadan vites degistirmek lazim.guclu sekilde.genelde zincir deforme olabiliyor ayar bozulabiliyor.hangi model vites aktarıcıyı kullansanda durum boyle.

Merhaba ,

ben 2 hafta öncesine kadar sedona 741 2011 - kulanıyordum vites sistemi shimano acer di :) şimdi 771 aldım bisiklet de sram x 7 10 lu sistem var. ikisini kıyaslamıyorum ama sram (üst modellleri ) harika kesinlikle tavsiye ederim. vitesleri sesiz ve çok hızlı

yazdigini gec gorsemde soyle acıklıyım.bisiklet sporu yapan ve kendisi bisikletci olan birisine sram x4 ayarı yaptirdigim halde vites aktarmasi bozuluyor yokuslar da hele 1inci vitese gecmiyor mecburen elimle gecirmek zorunda kaliyorum.dislilere tam gecmiyor.kaydırmada yapiyor.anlamadim gitti.uzun sureden sonra aktarma bozulma neysede bu cok cabuk oluyor.

Ben shimano kullanıyorum (XTR-DEORE) Sram hiç kullanmadım.(Rubleyi saymazsak) İleride Sram'a geçmeyi düşünür müyüm .Sanırım hayır çünkü o TWİST vites kolları bana çok gereksiz görünüyor.Ne bilim Market bisikletlerinin üzerindeki vites kollarına benziyor :D
Tabi bu benim kişisel görüşüm kimiside çok sever ama ben Sram'a O vites kolları yüzünden ısınamadım.O yüzden Shimano ya devam...

Sram X-4 arka attırıcı kullanıyorum... Şimdilik Maşallah büyük bir derdim yok... Tek sorunumun bazen 2 vites birden atıyor ki bu da kolayca ayarlanabilir bir şey sadece bilmediğim için kurcalamıyorum...
Kaymak gibi geçiyor vitesler tabiri caizse... Tek tıkla değişiyor vites :)

atıl güven o twistleri bende sevmiyorum aynı sebepten dolayı.ama trigger kollarda mevcut

@medetkerem
zaten ileride Sram'a geçmeyi düşünürsem.O Triggerlardan alırım.

Shimano'da iki kat güç aktarması açıklaması yanlış. Shimanolar vites geçerken 2 kademeli olarak geçer: vites koluna basarsın+ vites kolunu bırakırsın... bıraktığında vites geçmiş olur. Sram ise 1 kademelidir. vites koluna basınca geçer. Olay bundan ibaret.

Onun dışında ne kadar yolu nerede ve nasıl yapacağınla alakalı hangi seti kullanman gerektiği. yarışmayacaksan shimano xt xtr serilerini geç. uzun yol yapacaksan alivio, deore...

bu arada ben shimano tx ile altus karışımı bir bisikletle dağ bayır 2500 km yaptım. ilk başlarda çapraz da kullandım sanırım. tık demedi ama deore kullanınca anladım bayağı ağırlarmış ve kütük gibi geçiyormuş vitesler onun dışında da çok birşey yok bana kalırsa..

Her reklamı yemem ihtiyaç kadar kullanırım gibi bir felsefem var. O mantıkla yazdım bunları. sen de öyleysen işine yarar

ben genellikle şehir içinde ama sert kullancam.x5-deore-alivio bana göre diye düşünüyorum.ve şu anda x5 ağır basıyor

bir kere şunu belirtmekte fayda var bu işin üç büyükleridir shimano sram ve campagnolo
her komponentin bir giriş seviyesi orta seviyesi ve üst seviyeesi vardır kullandığınız alt ekipmanlar ise kötülemek için asla söylemem çünkü bende o ekipmanlardan geçtim kendilerinden çok kararlı çok sessiz vites geçişleri beklemeyin ancak siz viteslerinizi olması gerektiği gibi dikkatli kullanıyor iseniz yani vitesi değiştirdiniz tık sesi geldi yavaşça aynakolu çevirdiğiniz ruble zinciri aldı bu şekilde sağlıklı kullanırsanız verim alırsınız tabi vites tellerinin gerginliği doğru şekilde ayarlanmış ve ömrünü yitirmemiş olmalı üst grup setlerde ise kalitenin getirmiş olduğu bir hafiflik bir sessizlik vardır elbette ancak dik bir yokuşta vites değiştirmenin bile ( ki her zaman yokuştan önce değiştirmeniz sağlıklı olanıdır ) bir usulü vardır çok ihtiyaç duydunuz illa vites değiştirmeniz lazım ise bir an kalan gücünüzle aynakolu hızlı çevirip kısa bir hızlanmanın ardından vites geçişinizi gerçekleştirmeniz aktarıcınıza uygulayacağınız yükü bir miktarda olsa azaltarak daha sağlıklı bir geçiş yapmanızı sağlayacaktır

@ReşitÇağırgan

Olabilecek en nokta atışı açıklama bu olmuş konudaki bana göre.Bilinmesi gereken en temel kurallara tam zamanında değinmişsiniz.Bravo tekrar

Geri