Scudo Sports

Shimano Tourney Vites Kolu Yardım!

İlker_Krl

Daimi Üye
Tepki
91
Başlangıç
2004—05
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Başlıkta oldugu gibi bir shimano tourney vites kolum var ama nedense vites atmalar çok sertleşti. Vites atarken tak. tak.tak diye geçister oluyor.Daha yeni sayilir 3 ay kullandim nedeni ne olabilir sizce. Ve onarim için nasıl bir yol izlemeliyim. Şimdiden teşekkür ederim.

Scudo
aktarıcıları temizleyip yaglayıp tekrar dene bence, belki sorun kollarda degildir. ya da tel bası tel gerginligini yitirdiyse bir ara yuvasından kurtulmus ve meknizma icinde sürtünmeye neden olmus olabilir. telin bir yere sıkısması ya da rahat hareket edememesi de ihtimaller dahilinde.. yani kol degil kolun devamında bir aksaklık olabilir.

@GiciK eRay ADALI
Aynılarını denedim yeni halat aldım sorun aynı. Arka aktarıcıyı söktüm en küçük yerlerini dahi temizledim sonuç sıfır. Sebebin vites kolunda oldugu kesin. Vites kolunun hareket eden iç kısmını nasıl sökerim ve yağlarım hiçbir bilgim yok

Cevaplarinizi bekliyorum lütfen

sen o vites kolunun içini sökemezsin gibime geliyo.vites kolları gidonu saran tipte olanlarmı.yani revoshift

• Beğen
Tepkiler: İlker_Krl
Frenle birleşik degil. Gidona tutturulan elle çevrilen model.

tamam işte o model revoshift oluyo.bence içini açamazsın.yani ben o vites kolunun içinin açıldığını hiç duymadım.

evet biraz önce baktım dediğin gibi revoshift modeli. Demek açamam peki nasıl yağlarım hereketli parçasını.

evet cevap yok mu?

o kolun en dışında yumuşak bir lastik var o lastiği elinle ayırıp kaldır ve aradan şırınga ile yağla.

• Beğen
Tepkiler: İlker_Krl
Birazdan Deneyecem sağol

Geri