Merhabalar. İki adet bisikletim var. Biri 28" Geotech şehir bisikleti, diğeri ise 26" Salcano dağ bisikleti. Şehir bisikletimin amortisörü kilitlenmeyen, dağ bisikletiminki ise kilitlenen türden. Yine şehir bisikletimde arka vites değiştiricisi (olduğunu tahmin ettiğim zımbırtı) üzerinde "Shimano Tourney" yazarken, dağ bisikletimdeki aynı zımbırtı üzerinde "Shimano Acera" yazıyor. Bu arada dağ bisikletimin lastikleri 26*2.2 Continental Race King, şehir bisikletimin lastiği ise DELI 700x32C (32x622 gibi birşey daha yazıyor) . Şimdi yardım istediğim sorularımı aşağıya sıralıyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
1) Tourney ve Acera denilen sistemler nasıldır, neye dikkat etmeliyim?
2) Şehir bisikletimin ön amortisörü değiştirilebilir mi? Cevap evetse ne marka önerirsiniz? (Amortisörsüz olsun demeyin, ara sıra toprak/şose yola giriyorum)
3) Şehir bisikleti için bozuk yolda daha iyi tutunacak bir lastik önerisi istiyorum.
4) Dağ bisikletimi asfalt yolda da kullanıyorum, değiştirmem gerekir mi?
5) Vites kullanımı esnasında sağ vites 5'de iken solu 1' almaya çalıştım (tourney'de), geçmedi ve çatırdayıp durdu. Bu bir sorun mudur? Değilse ne yapmalıyım.
Çok soru sordum, biliyorum. Ama bisikletlerim uzun ömürlü olsun diye işi iyi öğrenmem lazım. Bir de Ankara'da "adamlar bu işin babası" diyebileceğiniz bisiklet servisi önerirseniz sevinirim. Allah pedallarınıza zeval vermesin
Saygılarımla
1) Tourney ve Acera denilen sistemler nasıldır, neye dikkat etmeliyim?
2) Şehir bisikletimin ön amortisörü değiştirilebilir mi? Cevap evetse ne marka önerirsiniz? (Amortisörsüz olsun demeyin, ara sıra toprak/şose yola giriyorum)
3) Şehir bisikleti için bozuk yolda daha iyi tutunacak bir lastik önerisi istiyorum.
4) Dağ bisikletimi asfalt yolda da kullanıyorum, değiştirmem gerekir mi?
5) Vites kullanımı esnasında sağ vites 5'de iken solu 1' almaya çalıştım (tourney'de), geçmedi ve çatırdayıp durdu. Bu bir sorun mudur? Değilse ne yapmalıyım.
Çok soru sordum, biliyorum. Ama bisikletlerim uzun ömürlü olsun diye işi iyi öğrenmem lazım. Bir de Ankara'da "adamlar bu işin babası" diyebileceğiniz bisiklet servisi önerirseniz sevinirim. Allah pedallarınıza zeval vermesin